Είναι γυναίκα. Αυτό όμως δεν την εμποδίζει από το να είναι hardcore gamer,παρότι όπως μας λέει η ίδια ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί στο 100% το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι hardcore gamers.
Η Χριστίνα Νικολιδάκη, ένα από τα πιο ενεργά μέλη της ελληνικής gaming κοινότητας, αποκαλύπτεται στο Xplay GR:

Είσαι από τα πιο ενεργά μέλη της gaming κοινότητας. Θα ήθελα μερικές σκέψεις πάνω σε αυτή και για το αν θα μπορέσει η Ελλάδα να γίνει κάποια στιγμή μια ανταγωνιστική αγορά για τα video games.

Πιστεύω πως η Ελληνική gaming κοινότητα έχει πολλούς κρυμμένους άσσους στο μανίκι της. Ήμουν μέλος των μεγαλύτερων Ελληνικών τουρνουά και κατά την διάρκεια της τελευταίας χρονιάς έχω ξεχωρίσει αρκετούς παίκτες που θα μπορούσαν να σταθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά δυστυχώς η χώρα μας δεν τους έχει δώσει τις ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να παίζουν μόνο εντός συνόρων. Μόνο όσοι το έχουν κυνηγήσει αρκετά έχουν πετύχει, οι οποίοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δυστυχώς το βρίσκω σχεδόν απίθανο, ειδικά με τα σημερινά δεδομένα να καταφέρει η χώρα μας να διοργανώσει τόσο μεγάλα gaming tournaments και εκθέσεις. Όμως αν αλλάξει η οικονομική κατάσταση της χώρας και κυρίως η νοοτροπία του ελληνικού λαού τότε ίσως στο μακρινό μέλλον να δούμε τουρνουά όπως το LCS και στην Ελλάδα.

Θεωρείς ότι έχουμε ξεπεράσει αυτή την αντίληψη ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι hardcore gamers;


Δυστυχώς όχι ακόμα. Φυσικά είμαστε σε ένα καλύτερο επίπεδο από παλαιότερα, γιατί κάποτε οι γυναίκες gamers ήταν δακτυλοδεικτούμενες, αλλά η gaming κοινότητα παγκοσμίως δεν έχει αφομοιώσει ακόμα πλήρως την ιδέα των γυναικών gamers, πόσο μάλλον των γυναικών που είναι hardcore gamers.

Πρέπει να παραδεχτώ ειλικρινά πως φταίμε και εμείς γι αυτό. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά οι περισσότερες κοπέλες αρχίζουν να ασχολούνται με τα games για να τραβήξουν την προσοχή του ανδρικού πληθυσμού.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως όταν το League of Legends άρχισε να γίνεται mainstream χιλιάδες κοπέλες που έπαιζαν αποκλειστικά το συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω του ότι ήταν free-to-play, ξεπετάχτηκαν και δήλωναν με υπερηφάνεια πως είναι “gamers”. Κατά την γνώμη μου, κάποιος που έχει παίξει μόνο ένα παιχνίδι στην ζωή του δεν είναι gamer, πόσο μάλλον hardcore gamer. Οπότε πρέπει εμείς οι γυναίκες να σταματήσουμε να παραπονιόμαστε που δεν γινόμαστε αποδεκτές από το gaming community και να αποδείξουμε πως όντως γνωρίζουμε αρκετά, ή και περισσότερα πράγματα από τους περισσότερους άνδρες gamers.

Φυσικά δεν ρίχνω όλο το φταίξιμο στις γυναίκες. Το gaming ήταν, είναι και θα είναι ανδρικό σπορ και οι άνδρες δύσκολα θα αποδεχτούν την εισβολή του αντίθετου φύλου, όμως αν δουν πως μια γυναίκα ξέρει όντως από games την καλοδέχονται και με το παραπάνω!


Η ερώτηση είναι μάλλον κοινότυπη, αλλά ποια είναι η πρόβλεψη σου για την “μάχη” μεταξύ Xbox One και PS4;

Μέχρι στιγμής οι πωλήσεις του Xbox One έναντι αυτών του PS4 στην Αγγλία είναι 1:1,5. Το PS4 είναι πλέον η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις την ημερομηνία κυκλοφορίας της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το Xbox One είναι πολύ κάτω στην λίστα. Πάνω κάτω ότι ισχύει για την Αγγλία, ισχύει και παγκόσμια. Το PS4 μέχρι στιγμής νικάει με διαφορά το Xbox One στο θέμα των πωλήσεων.

Όμως πριν καταδικάσουμε την νέα κονσόλα της Microsoft πρέπει να σημειώσουμε πως δεν έχει κυκλοφορήσει σε τόσες χώρες όσες το PS4 ακόμα. Σίγουρα το PS4 έκανε πολύ καλή αρχή κερδίζοντας το προβάδισμα αλλά θα μπορούμε να δούμε καλύτερα την γενική εικόνα σε λίγους μήνες. Προσωπικά είμαι “ταμένη” ακόλουθος της Sony οπότε πιστεύω πως στο τέλος θα νικήσει στο συγκεκριμένο “Console War”.

Μέχρι στιγμής με έχει εντυπωσιάσει και το hardware του PS4 καθώς και τα exclusives που θα κυκλοφορήσουν όπως το The Order: 1866

Ελπίζω να δω το πολυαναμενόμενο The Last Guardian και περιμένω με αγωνία την επίσημη ανακοίνωση του νέου Crash Bandicoot, καθώς επίσης ελπίζω να επιβεβαιωθούν οι φήμες που υποστηρίζουν πως θα κυκλοφορήσει το sequel του Demon Souls αποκλειστικά στο PS4.

Ποιο είναι το game εκείνο που σε κράτησε για μέρες κολλημένη στην οθόνη σου;

Υπάρχουν αρκετά games που με κράτησαν για μέρες κολλημένη στην οθόνη μου και τα περισσότερα είναι RPG, λόγω του ότι θέλουν πολύ περισσότερο καιρό για να τερματιστούν πλήρως. Όμως ένα παιχνίδι κατάφερε να με κρατήσει όχι για ημέρες, αλλά για μήνες μπροστά σε μια οθόνη. Το Skyrim. Κάθε φορά που έπαιζα έβρισκα και κάτι καινούργιο. Εκεί που πίστευα πως είχα ανακαλύψει τα πάντα έβρισκα ακόμη ένα dungeon γεμάτο με draugrs έτοιμα να με σκοτώσουν. Δυστυχώς ήμουν από τους άτυχους που το save file τους εξαφανίστηκε μια μέρα ως δια μαγείας, όμως το ξανάρχισα από την αρχή. Θέλει κουράγιο!
Για το τέλος,ποια είναι τα αγαπημένα σου παιχνίδια;
Τα παιχνίδια που έχουν μείνει χαραγμένα στην μνήμη μου μετά από τόσα χρόνια gaming είναι τα: Donkey Kong Country 2 και 3, Okami, Shadow of the Colossus, Skyrim, Dark Souls, Metal Gear Solid series (κυρίως το δεύτερο), Bioshock series με το κορυφαίο της σειράς να είναι το Bioshock Infinite, Devil May Cry series και ειδικά το 3, Super Smash Bros Brawl, Pokemon series, Resident Evil series, και τέλος το Red Dead Redemption.
Ευχαριστούμε πολύ την Χριστίνα Νικολιδάκη για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.