Πριν αρκετό καιρό σας είχαμε παρουσιάσει το Utomik, μια streaming υπηρεσία που προσφέρει στον χρήστη τα διαθέσιμα παιχνίδια σε πραγματική ποιότητα και όχι όπως οι περισσότερες streaming υπηρεσίες.

Ο Daki Tops, ο ιδρυτής της υπηρεσίας, μας απαντάει σε κάποιες ερωτήσεις που του έχουμε θέσει. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη μας μαζί του:

Λίγα λόγια για το Utomik, τι ακριβώς είναι και τι προσφέρει στους χρήστες;

Το Utomik είναι μια συνδρομητική υπηρεσία για PC games. Ο χρήστης παίζει παιχνίδια εύκολα και γρήγορα από μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών που συνεχώς μεγαλώνει. Τα παιχνίδια ξεκινούν γρήγορα χάρη στο έξυπνο σύστημα downloading, επιτρέποντας σε εσάς να ξεκινήσετε να παίζετε αφού κατεβάσετε ένα μικρό κομμάτι από το παιχνίδι. Στο Utomik μπορείτε να ανακαλύψετε πολλά διαφορετικά παιχνίδια, πάνω από 25 εκδότες, οπότε είναι ωραίο για τον κόσμο που αγαπάει να εντυπωσιάζεται και να ανακαλύπτει τι παραπάνω υπάρχει εκεί έξω.

Από που εμπνευστήκατε την ιδέα και πως την υλοποιήσατε;

Η έμπνευσή μας υπήρξε πάντοτε η ευκολία χρήσης (το να παίζουμε παιχνίδια πρέπει να είναι απλό) και η διασκέδαση της ανακάλυψης.

Ένα μεγάλο μέρος της σημερινής βιομηχανίας περιστρέφεται γύρω από τα παιχνίδια με μεγάλο προϋπολογισμό που διαφημίζονται πάρα πολύ, ενώ ένας ολόκληρος κόσμος από φανταστικά παιχνίδια περνά απαρατήρητος.

Αγαπάμε το επόμενο Battlefield όπως όλοι, αλλά όντας μανιώδεις παίκτες δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε ωραίο στο μάτι το να βλέπουμε όλα αυτά τα παιχνίδια στη βιβλιοθήκη του Utomik.

Τώρα, σχετικά με τα παιχνίδια. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια στην υπηρεσία, αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε πως υπάρχει έλλειψη σε AAA τίτλους ή πιο δημοφιλή παιχνίδια. Πως θα το αλλάξετε αυτό; Μπορείτε να αποκαλύψετε μερικές εταιρείες με τις οποίες βρίσκεστε σε συζητήσεις;

Πρόσφατα ανακοινώσαμε την Disney, κυκλοφορώντας τα δημοφιλή Star Wars παιχνίδια στο Utomik. Αρκετοί νέοι, μεγάλοι συνεργάτες έρχονται σύντομα. Το Utomik έχει ήδη συνεργασίες με 25 εκδότες συμπεριλαμβανομένων των SEGA, Telltale, Epic Games, Nordic THQ ενώ έχουν ήδη υπογράψει οι SEGA, Telltale και η Epic Games. Πρέπει να καταλάβετε πως το συνδρομητικό gaming είναι πολύ καινούργιο. Παρότι το OnLive και άλλοι έχουν προσπαθήσει, μόνο η μουσική και η τηλεοπτική βιομηχανία έχουν καταφέρει να το ενσωματώσουν πλήρως. Όταν το Spotify (ή ακόμα και η Apple) είπαν πως η streaming μουσική ήταν το μέλλον πριν λίγα χρόνια, όλοι ήταν εναντίον τους και βλασφημούσαν. Τώρα, είναι κανόνας. Η βιομηχανία των παιχνιδιών δεν έχει κάνει ακόμα αυτό το άλμα και το Utomik ηγείται σε αυτή την εξέλιξη.

Είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι πως μπορούμε να μεγαλώσουμε τη βιβλιοθήκη μας με μια αυξανόμενη ποσότητα από δημοφιλή παιχνίδια.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγόνος πως δεν ενδιαφέρονται όλοι για τους μεγάλους επερχόμενους τίτλους, αν και λαμβάνοντας υπόψη τα μεγάλα ΜΜΕ ίσως να το πιστεύετε, αλλά υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος με πολλά σπουδαία παιχνίδια.

Σε πολλούς από τους συνδρομητές μας αρέσει να ανακαλύπτουν παιχνίδια που δεν περίμεναν να υπάρχουν, παιχνίδια που μπορεί να μην διαβάσεις γι’ αυτά στο IGN, ή παιχνίδια που διερευνούν νέους ορίζοντες.

Σχετικά με τα μελλοντικά σας πλάνα. Θα δούμε μεγάλες αλλαγές στο Utomik στο μέλλον;

Έχουμε πολλά συναρπαστικά πράγματα σχεδιασμένα για το μέλλον. Η πρωταρχική μας αποστολή είναι να μεγαλώσουμε την βιβλιοθήκη των παιχνιδιών. Στο τέλος της ημέρας αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δουλεύουμε σκληρά για να φτάσουμε τα 1000 παιχνίδια πριν το τέλος του χρόνου, είμαστε στα 500 αυτή τη στιγμή, οπότε υπάρχει πολύ δουλειά ακόμα για να κάνουμε.

Στείλτε ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας στην Ελλάδα!

Γεια σας, αγαπητοί gamers στην Ελλάδα, σας ευχόμαστε ευτυχία και διασκέδαση με το gaming!