Σε μια εποχή που τα racing games επενδύουν στον ρεαλισμό, έρχεται το FlatOut 4 για να μας υπενθυμίσει ότι κάποτε υπήρχαν racing games που στόχο είχαν την διασκέδαση. Η σειρά που αγαπήθηκε πολύ από τους fans, μετά από αρκετή ταλαιπωρία επιστρέφει με τον τέταρτο τίτλο της, για να επαναφέρει το χάος.

Κάθε αγώνας μοιάζει με μάχη

Στο FlatOut 4 πρέπει να ξεχάσετε τους χρόνους. Οι ταχύτητες είναι μεγάλες αλλά το ίδιο είναι και η επιθυμία των αντιπάλων σας για να σας καταστρέψουν. Οι επιθέσεις είναι συνεχείς και το αυτοκίνητο σας κινδυνεύει κάθε στιγμή, από κάθε αντίπαλο. Προφανώς και εσείς δεν μπορείτε να μείνετε απαθείς: έχετε τα όπλα για να κερδίσετε αυτό που αξίζετε.

Από την πρώτη στιγμή μπαίνοντας στο (εικονικό) αυτοκίνητο σας, θα καταλάβετε ότι ο αγώνας που παίρνετε μέρος δεν είναι ένας απλός αγώνας ταχύτητας, αλλά επιβίωσης.

Ευτυχώς, το παιχνίδι διατηρεί και τον racing χαρακτήρα του. Ο τομέας χειρισμού του αυτοκινήτου σας, είναι ο πυρήνας, δίνει την απαραίτητη στιβαρή αίσθηση, αλλά για όσους το δοκιμάζουν για πρώτη φορά θα φέρει ένα μικρό σοκ. Προφανώς, η μόνη λύση σε αυτό το θέμα είναι η εξάσκηση. Όταν θα μάθετε τις πίστες και τον χαρακτήρα του οχήματος σας, τότε θα μπορείτε να πάρετε και τις νίκες που θέλετε.

Η A.I. των αντιπάλων είναι ιδιαίτερα επιθετική, αν και πολλές φορές δείχνει να δυσκολεύεται σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Το να βρείτε τα αδύναμα σημεία της, είναι ένα ακόμα κομμάτι της νικηφόρας στρατηγικής σας.

Όσο αφορά τις πίστες, ο σχεδιασμός τους ευνοεί το χάος, έχουν μια σχετική ποικιλία, όμως γρήγορα θα σας φανούν επαναλαμβανόμενες. Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και για τα αυτοκίνητα, τα περισσότερα από τα οποία θα πρέπει να ξεκλειδώσετε, μέσα από ένα αργό πρόγραμμα ανταμοιβών.

flatout-4-

Modes για όλα τα γούστα

Το Career Mode του FlatOut 4 είναι χωρισμένο σε τρία tiers, με σκοπό -όπως φαίνεται- να σας κρατήσει απασχολημένους για αρκετές ώρες παιχνιδιού. Δίνει μια μεγάλη ποικιλία αγώνων και την δυνατότητα να αναβαθμίσετε το αυτοκίνητο σας, ή να ξεκλειδώσετε και στη συνέχεια να αγοράσετε κάποια από τα κλειδωμένα μοντέλα.

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να επιλέξετε το γνωστό Quick Play, ή το FlatOut Mode, που σας προσφέρει τη δυνατότητα να τρέξετε σε ξεχωριστά stunt και racing events, μοιάζει πολύ με ένα δεύτερο career mode, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να δοκιμάζετε συχνότερα διαφορετικά αυτοκίνητα.

Τέλος, μπορείτε να μεταφέρετε την δράση του και σε online μάχες, εκεί που όλα τα αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα για επιλογή.

flatout-4-review

Γραφικά – Ήχος

Παρά τα κάποια εντυπωσιακά εφέ φωτισμού, το FlatOut 4 έχει γραφικά προηγούμενης γενιάς. Το οπτικό αποτέλεσμα δεν είναι τόσο κακό, θυμίζει περισσότερο μεταγενέστερους τίτλους του PS3, όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με γραφικά παιχνιδιών τελευταίας γενιάς.

Όσο αφορά το ήχο, οι μάχες εντός της πίστας συνοδεύονται από ιδανικά, δυναμικά soundtracks και ηχητικά εφέ, ενώ γίνεται διακριτική η ηχητική διαφορά των μηχανών, ανάλογα το όχημα σας.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το FlatOut 4 είναι ένα reboot της σειράς FlatOut και είναι εμφανές, έχοντας τόσο θετικά στοιχεία όσο και κάποια μέτρια ή κακά.

Παρόλα αυτά, θα σας προσφέρει μια αρκετά καλή ποσότητα διασκέδασης με το χάος που δημιουργείται στους αγώνες του και είναι ιδανικό για όσους αρέσει ή ταχύτητα, αλλά δεν επιθυμούν την τόση μεγάλη ποσότητα ρεαλισμού.

Το σίγουρο είναι ότι η σειρά επέστρεψε και πλέον έχει μια καλή βάση για να συνεχίσει την εξέλιξή της.