Κάθε νέα κονσόλα που κυκλοφορεί θέλει έναν καλό racing τίτλο στην αρχική βιβλιοθήκη παιχνιδιών της. Το Nintendo Switch δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα και μας προσφέρει το Fast RMX, τη συνέχεια του Fast Racing Neo, ενός παιχνιδιού που είχε αφήσει καλές εντυπώσεις όταν είχε κυκλοφορήσει στο Wii U.

Δεν είναι απλό port, είναι μια καινούργια εμπειρία

Παρότι σε θέμα σχεδιασμού και περιεχομένου το Fast RMX θυμίζει πολύ τον προκάτοχο του, το να το χαρακτηρίσουμε απλό port θα το αδικήσει. Περιλαμβάνει τα 24 tracks του προηγούμενου παιχνιδιού, προσθέτοντας ακόμη 6. Η νέα αυτή έκδοση περιλαμβάνει τα ίδια οχήματα, τρία leagues που χωρίζονται ανά ταχύτητα ενώ στα modes του θα προστεθεί και time trial.

Δεν έχει την παραμικρή πολυπλοκότητα: Επιλέγετε το όχημα σας και ξεκινάτε άμεσα να παίρνετε μέρος σε μάχες ταχύτητας που διεξάγονται σε εξωτικά τοπία.

Οι πίστες του Fast RMX περιλαμβάνουν μια ποικιλία θεμάτων, από παγωμένα τοπία, ζούγκλες, μέχρι και έρημο ή το διάστημα. Ο σχεδιασμός τους θυμίζει τρενάκι λούνα παρκ, με απότομες ανηφόρες, κατηφόρες και εντυπωσιακά άλματα, αλλά και εμπόδια που δυσκολεύουν και αυτά την πορεία σας, εκτός από τους αντιπάλους σας.

Fast RMX Review

Αν θες να κερδίσεις, ΤΡΕΞΕ!

Το Fast RMX, δεν περιλαμβάνει το «Fast» έτσι απλά, χωρίς λόγο στον τίτλο του. Η κανονική ταχύτητα του οχήματος σας είναι ιδανική αν θέλετε απλά να είστε ο επισκέπτης στις πίστες και να θαυμάσετε τα υπέροχα και παράξενα περιβάλλοντα του.

Αν όμως θέλετε να πρωταγωνιστήσετε και να πάρετε νίκες, τότε η ταχύτητα είναι ο μόνος δρόμος που θα επιλέξετε.

Στο παιχνίδι δεν υπάρχουν όπλα. Υπάρχει το boost που μαζεύετε με την μορφή κρυστάλλων στο δρόμο σας και το ενεργοποιείτε όταν θέλετε εσείς και τα ειδικά κομμάτια της διαδρομής που σας δίνουν ενέργεια. Αυτή η ενέργεια προσφέρεται σε δύο χρώματα, μπλε και πορτοκαλί. Και εδώ το Fast RMX δοκιμάζει τα αντανακλαστικά σας. Στο πίσω μέρος του οχήματος σας υπάρχει μια «χρωματική ουρά» που δείχνει σε ποιο χρώμα ενέργειας είναι συμβατό το όχημα σας. Αυτό μπορείτε να το αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή, με το πάτημα ενός κουμπιού. Αν λοιπόν το χρώμα σας ταιριάζει με αυτό της λωρίδας, τότε θα πάρετε ένα περιορισμένης χρονικής διάρκειας boost, αν δεν ταιριάζει, τότε η ταχύτητα σας θα μειωθεί ανάλογα.

Όσο αφορά τα game modes, πέρα από το κλασσικό Quick Play και το Championship, μπορείτε να πάρετε μέρος σε multiplayer αγώνες, τόσο τοπικά σε split screen ή lan όπου κάθε παίχτης θα πρέπει να έχει μια κόπια του παιχνιδιού, όσο και online.

Fast RMX Review

Γραφικά – Ήχος

Οι αγώνες ταχύτητας του Fast RMX συνοδεύονται από εντυπωσιακά γραφικά. Από την αρχική βιβλιοθήκη τίτλων του Switch, είναι ίσως το καλύτερο οπτικά παιχνίδι, με το μόνο που να το ξεπερνά να είναι το Zelda. Ο σχεδιασμός των οχημάτων είναι άριστος και λεπτομερής, ενώ και οι τοποθεσίες του θα σας γοητεύσουν. Το παιχνίδι τρέχει σε 1080p/60fps στην τηλεόραση και σε 720p στην οθόνη του Switch.

Ο ήχος του είναι συμπληρωματικός περισσότερο και δεν είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά σίγουρα δεν υστερεί το παιχνίδι σε αυτό το κομμάτι.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Fast RMX ξεχωρίζει για την διασκέδαση που μπορεί να σας προσφέρει με την δράση του και τα εντυπωσιακά τοπία του.

Για όσους θέλουν να συνοδεύσουν τοNintendo Switch τους με έναν racing τίτλο είναι μεν η μόνη, αλλά ιδανική επιλογή.

Θα σας κρατήσει για ώρες απασχολημένους, ενώ η ένταση της μάχης ανεβαίνει όταν παίζετε με φίλους, είτε σε split screen, είτε ο καθένας από την δική του κονσόλα.

silver