Τα γνωστά τουβλάκια Lego στην φυσική τους μορφή μας δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε οποιαδήποτε κατασκευή συνδυάζοντας τα. Το Lego Worlds είναι το πρώτο Lego video game που μεταφέρει αυτή την δυνατότητα στην κονσόλα ή το PC μας.

Εξερεύνηση και δημιουργία

Στο Lego Worlds αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός αστροναύτη, του οποίου το μικρό διαστημόπλοιο πέφτει έναν τροπικό πλανήτη γεμάτο Lego πειρατές. Αυτοί παρότι μοιάζουν εχθρικοί, έχουν κάποια tasks να μας προσφέρουν. Ολοκληρώνοντάς τα, μας ανταμείβουν με χρυσά τούβλα, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να επιδιορθώσουμε το διαστημόπλοιο και να το γεμίσουμε καύσιμα ώστε να φτάσουμε στον επόμενο πλανήτη.

lego-worlds-review(1)

Γενικά κάθε καινούργιος πλανήτης που επισκεπτόμαστε είναι γεμάτος mini-quests που θα πρέπει να κάνουμε, τα οποία πάντως στο τέλος γίνονται επαναλαμβανόμενα. Στο τέλος, αφού μαζέψουμε 100 χρυσά τούβλα, είμαστε πλέον έτοιμοι να βγάλουμε την δημιουργική μας πλευρά.

Πώς;

Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που μας προσφέρει το παιχνίδι φυσικά. Το πρώτο είναι το Discovery tool: στοχεύοντας με αυτό σε ένα οποιοδήποτε αντικείμενο, ζώο ή χαρακτήρα και πατώντας την σκανδάλη, θα μπορείτε να αποθηκεύσετε την μορφή του και να την αναπαράγεται όταν και όπως θέλετε. Το επόμενο εργαλείο είναι το scenery tool, το οποίο όπως μαντεύετε από το όνομα του αφορά την επέμβαση σας στο περιβάλλον. Από εκεί και πέρα έχουμε το εργαλείο Copy & Paint και το Build tool, που αργότερα θα σας επιτρέψει να χτίσετε ότι θέλετε με την μεγάλη ποικιλία τούβλων που έχετε στην διάθεση σας.
lego-worlds-review

Προσπάθεια να συνδυαστούν δύο παιχνίδια σε ένα

Είναι κοινό μυστικό ότι το Lego Worlds προσπαθεί ως ένα σημείο να ανταγωνιστεί την τρέλα του Minecraft. Εξάλλου αν δεν το κάνει το brand που δεκαετίες τώρα αφορά την κατασκευή τότε ποιος μπορεί να το κάνει; Θέλει όμως ξεκάθαρα να διατηρήσει έναν δικό του χαρακτήρα. Για αυτό και περιέχει μια ιστορία χαραγμένη σε ένα γραμμικό επίπεδο. Όμως ακριβώς επειδή η ιστορία δεν εμβαθύνει κάπου και τα quests που περιλαμβάνει είναι μονοδιάστατα, καταντά να γίνεται αν όχι ενοχλητική τουλάχιστον να καθυστερεί τον παίχτη, από το να δημιουργήσει τις μεγαλεπίβολες κατασκευές της φαντασίας του.

Στο κομμάτι της δημιουργίας, το παιχνίδι δίνει μεγάλη ποικιλία και τεράστιες δυνατότητες στα χέρια του χρήστη.  Είναι σαν να έχετε στην διάθεσή σας έναν ανεξάντλητο κουβά από τουβλάκια Lego για να δημιουργήσετε ότι εσείς θέλετε. Ο χειρισμός μερικές φορές δεν είναι με το μέρος σας, και ειδικά η κάμερα της 3D απεικόνισης του Build mode απαιτεί παραπάνω δεξιότητα και προσοχή από την πλευρά του παίχτη.

lego-worlds-review

Γραφικά – Ήχος

Τα πάντα στο παιχνίδι όπως γίνεται αντιληπτό είναι φτιαγμένο από τουβλάκια Lego. Οι κόσμοι που περιλαμβάνει, ειδικά οι πιο εξελιγμένοι, είναι πραγματικά άξιοι θαυμασμού και σας προκαλούν να κάνετε τις δικές σας δημιουργίες.

Στο κομμάτι του ήχου τίποτα δεν είναι αξιοσημείωτο, ούτε θετικό ούτε αρνητικό.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Lego Worlds βρίσκεται κάπου χαμένο ανάμεσα στα θέλω των δημιουργών του. Αυτό πάντως δεν σας εμποδίζει από το να έχετε μια απολαυστική και γεμάτη εμπειρία ανεξάντλητης δημιουργίας, με κάποια διαλείμματα επαναλαμβανόμενων quests.

Αν αποφασίσετε να το παίξετε, σίγουρα θα μπορείτε να καμαρώνετε για τις δημιουργίες σας!