Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του ευρηματικού Lego Worlds, η σειρά παιχνιδιών Lego ξαναχτυπά, αυτή τη φορά με το Lego City: Undercover. Δεν πρόκειται ακριβώς για ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι, αλλά για ένα port του ομώνυμου παιχνιδιού που κυκλοφόρησε το 2013 αποκλειστικά για το Nintendo Wii U.  Τώρα έρχεται ανανεωμένο και σε άλλες πλατφόρμες.

Ο καλός αστυνομικός Chase McCain

Στο παιχνίδι αναλαμβάνετε τον ρόλο του αστυνομικού Chase McCain, ο οποίος προσπαθεί να προστατέψει την Lego City από τον μοχθηρό Rex Fury. Στο δρόμο του θα συναντήσει πολλά εμπόδια, πολλούς κακούς, που θα προσπαθήσουν να τον σταματήσουν.

Το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν στηρίζεται σε κάποια ταινία, δίνει την ευκαιρία στους σεναριογράφους να του δώσουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα και μια δικιά του αίσθηση. Το χιούμορ ξεχειλίζει σε κάθε στιγμή της ιστορίας, κυρίως στα cutscenes.

lego-city-undercover-review

Το στυλ του GTA και η δυνατότητα που προσφέρει για να το παίξετε ξανά και ξανά

Όσο για το στυλ του παιχνιδιού; Αυτό θυμίζει αρκετά GTA, ένα GTA όμως για μικρά παιδιά προφανώς. Ο μεγάλος ανοιχτός κόσμος του είναι εκεί, και σας περιμένει να τον εξερευνήσετε, αφού πρώτα φυσικά ξεκλειδώσετε τα κομμάτια του. Και εδώ είναι το κομμάτι που κάνει το Lego City: Undercover να ξεχωρίζει:

Τα collectables του είναι πολλά, πάρα πολλά και ένα playthrough δεν αρκεί για να τα συλλέξετε όλα.

Πολλές περιοχές της πόλης είναι αποκομμένες και θα πρέπει να ολοκληρώσετε το παιχνίδι, ώστε να αποκτήσετε τις κατάλληλες δυνάμεις για να τις επισκεφθείτε. Υπάρχουν επίσης τα super τούβλα, που είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθούν κατασκευές στην πόλη, τα κόκκινα τούβλα που ξεκλειδώνουν διάφορα bonuses και τα χρυσά τούβλα που λαμβάνετε αν ολοκληρώσετε συγκεκριμένες ενέργειες. Σε αυτά προσθέστε οχήματα, στολές, για να καταλάβετε ότι και μετά το τέλος του βασικού παιχνιδιού υπάρχει πολύ περιεχόμενο για να συνεχίσετε.

lego-city-undercover-review

Γραφικά – Ήχος

Η οπτική αναβάθμιση σε σχέση με το παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2013 είναι εμφανής και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των νέων συστημάτων. Οι χρόνοι φόρτωσης είναι πιο μικροί απ’ ότι στο αρχικό παιχνίδι και αυτό συγκαταλλέγεται στα θετικά του.

Γενικά στον τεχνικό τομέα το Lego City: Undercover ούτε υπερτερεί κάπου, ούτε υστερεί φυσικά.

lego-city-undercover-review

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Lego City: Undercover αποτελεί μια διαφορετική πρόταση από αυτή που έχουμε συνηθίσει στη σειρά παιχνιδιών Lego.

Αν είστε fans του είδους θα σας ικανοποιήσει απόλυτα ενώ θα σας κρατήσει απασχολημένους για αρκετό καιρό, αν έχετε την διάθεση να ξεσκεπάσετε κάθε μυστικό που κρύβει.

Η προσθήκη co-op δύο παιχτών είναι η κατάλληλη επιλογή για διασκέδαση και με τους φίλους σας!