Από τότε που το Shenmue του Yu Suzuki έστειλε τους παίκτες σε μια αποστολή να βρουν ιστιοπλόους στις αποβάθρες, να πετάξουν φορτηγά με ανυψωτικά οχήματα και να βγάλουν λεφτά στο ρεαλιστικό περιβάλλον της Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας, οι κόσμοι παιχνιδιών άλλαξαν για πάντα.

Το Dreamcast έδειξε στον κόσμο τι θα μπορούσε να συμβεί αν τοποθετήσετε ένα βιντεοπαιχνίδι μέσα στον πραγματικό κόσμο, ή να τοποθετήσετε τον πραγματικό κόσμο μέσα σε ένα παιχνίδι!

Δύο χρόνια αργότερα, το Grand Theft Auto 3 διεύρυνε το πεδίο με την παράδοση της πόλης της Νέας Υόρκης στο PlayStation 2.

Από τότε που κυκλοφόρησαν αυτοί οι τίτλοι, τα βιντεοπαιχνίδια εξελίχθηκαν αρκετά ώστε να παρέχουν στους παίκτες ένα πραγματικό μέσο αποδράσεων. Επιτέλους, επέτρεψε σε εμάς να εξερευνήσουμε και να ταξιδέψουμε σε διάσημα μέρη από την άνεση των καναπέδων μας.

Καθώς η τεχνολογία έχει βελτιωθεί κατά τη διάρκεια του χρόνων, έτσι και οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δημιουργικά και με ακρίβεια τον παίκτη σε αναδημιουργίες πόλεων και εκτάσεων.

Ας δούμε μαζί 15 περιοχές παιχνιδιών, που προέρχονται από αληθινές τοποθεσίες:

14. The Last Of Us – Σολτ Λέικ Σίτι

Στο The Last of Us, η Σολτ Λέικ Σίτι ήταν η τελευταία πόλη που ο Joel και η Ellie επισκέφθηκαν στο δρόμο τους για να δουν την επαναστατική ομάδα πολιτοφυλακής The Fireflies. Η πόλη παρείχε το σκηνικό για μια από τις πιο αξέχαστες σκηνές του παιχνιδιού από την άποψη της ιστορίας και του συναισθηματικού της αντίκτυπου.

13. Far Cry 4 – Νεπάλ

Το Far Cry 4 εγκωμιάστηκε για την πλοκή του, τα εκπληκτικά βαθιά στοιχεία RPG και το σημαντικότερο, το απίστευτο περιβάλλον του. Το μυθιστορηματικό περιβάλλον των Ιμαλαΐων του Κιράτ ήταν μια πιστή αναγέννηση του Νεπάλ και των εδαφών του που περιέχουν βουνά, συστήματα ύδρευσης και αρχιτεκτονικά ακριβή χωριά ειδικά για τον λαό του Νεπάλ.

12. Assassin’s Creed: Brotherhood – Ρώμη

Ο τίτλος τοποθετείται στη Ρώμη του 16ου αιώνα και μπορείτε ελεύθερα να εξερευνήσετε κάθε ιστορικό ορόσημο που έχει γίνει συνώνυμο της πόλης, όπως το Πάνθεον και το ρωμαϊκό Κολοσσαίο.

Διαβάστε επίσης:  Το NBA 2K18 δεν θα περιλαμβάνει τις ομάδες της EuroLeague

11. Sleeping Dogs – Χονγκ Κονγκ

Tο θέμα του Χονγκ Κονγκ ήταν αυτό που το ξεχώρισε από άλλα παιχνίδια αυτού του τύπου που συνήθως τοποθετούνται σε ένα τυπικό αμερικανικό ή ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Αν και το παιχνίδι δεν ήταν γεωγραφικά ακριβές στο Χονγκ Κονγκ, κατάφερε να καταγράψει την ατμόσφαιρα και τα φώτα νέον που σχετίζονται με την περιοχή. Οι πολυσύχναστοι δρόμοι της πόλης και η αυθεντική αίσθηση και δίνουν στο παιχνίδι την απαραίτητη ζωντάνια.

10. Infamous: Second Son – Σιάτλ

Οι δυνάμεις που διαθέτει ο Delsin επιτρέπουν στον παίκτη να εξερευνήσει και να επιταχύνει την όμορφη πόλη του Σιάτλ. Μπορείτε ακόμη και να ανεβείτε στην κορυφή του Space Needle και να πηδήξετε από αυτή.

9. Gray Matter – Οξφόρδη

gray matter - oxford

Το παιχνίδι σάς φέρνει στα ρόλο μιας καλλιτέχνιδας του δρόμου και μάγισσας Samantha Everett, που αποκαλύπτει μια μυστηριώδη πλοκή που περιλαμβάνει μια σειρά παράξενων γεγονότων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αν και η εξερεύνηση περιορίζεται από το είδος, το παιχνίδι κατόρθωσε να φέρει μια σχεδόν παραμυθένια αίσθηση στις περιοχές της Οξφόρδης και περιείχε πολλά ορόσημα της πραγματικής ζωής όπως ο Πύργος του Αγίου Μαρτίνου στο Carfax.

8. Fallout 4 – Βοστώνη

Η αναδημιουργία της Βοστώνης στο Fallout 4 παρέχει και μια μυστηριώδη και ανησυχητική περιοχή, στρεβλώνοντας ό, τι γνωρίζουμε για τα γνωστά αξιοθέατα της πόλης – όπως το Salem Witch Museum και το Bunker Hill – και δημιουργώντας κάτι που ταιριάζει με το post-apocalyptic θέμα του.

7. The Division – Νέα Υόρκη

Η τοποθέτηση του παιχνιδιού είναι μια «μελλοντική» Νέα Υόρκη που ασχολείται με την επακόλουθη πανδημία της ευλογιάς.

Ο ρόλος του παίκτη είναι να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση των επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη και να προστατεύσει τους πολίτες από το εγκληματικό στοιχείο που προέκυψε, για να επωφεληθούν οι υπόλοιποι επιζώντες από το ξέσπασμα, ελλείψει κυβερνητικού φορέα.

6. Metro 2033 – Μόσχα

Το παιχνίδι χρησιμοποιεί πολλά αυθεντικά και πραγματικά αξιοθέατα που είναι μοναδικά στους Kreshchatyk και Paveletskaya, σταθμών του Κιέβου και της Μόσχας. Προσθέτοντας περισσότερο βάθος σε μια τοποθέτηση που σπάνια χρησιμοποιείται ως φόντο παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης:  Οι developers παιχνιδιών αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά στους μηχανισμούς των παιχνιδιών τους

5. Mafia 3 – Νέα Ορλεάνη

Το Mafia 3 είναι ένα open-world παιχνίδι που διαδραματίζεται στα τέλη του 1960. Το παιχνίδι βρίσκεται στο New Bordeaux – μια φανταστική αναδημιουργία της Νέας Ορλεάνης. Κατά συνέπεια, η τοποθέτηση καταφέρνει να κρατήσει μια ξεχωριστή εμφάνιση και αίσθηση που είναι συνώνυμη με τους ατμοσφαιρικούς δρόμους και τα κτίρια της Νέας Ορλεάνης.

4. Watch Dogs 2 – Σαν Φραντσίσκο

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους προγραμματιστές της Ubisoft ότι δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν μερικούς από τους καλύτερους open world τίτλους. Το Watch Dogs 2 είναι ο τέταρτος τίτλος της Ubisoft στον κατάλογο αυτό και αποτελεί απόδειξη των δεξιοτήτων τους.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια της έκδοσης του Watch Dogs 2 του Σαν Φρανσίσκο είναι εκπληκτική. Οι προγραμματιστές φαινομενικά έριξαν στην πόλη τουλάχιστον οκτώ φορές σχεδιαστές, καλλιτέχνες και μηχανικούς ήχου για να τραβήξουν 40.000 φωτογραφίες και 200 ώρες βίντεο για να αναδημιουργήσουν ακόμη και μερικές από τις μικρότερες λεπτομέρειες, όπως καφέ και μπαρ στην πραγματική ζωή που οι θέσεις τους περιλαμβάνονται και στο παιχνίδι.

3. Final Fantasy XV – Βενετία

Ενώ οι τοποθεσίες του Final Fantasy XV εμπνέονται από πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, η πιο ξεχωριστή και προφανής είναι η αναπαλαίωση της Βενετίας στην in-game Altissia. Ορόσημα όπως ο καθεδρικός ναός της Altissia έχουν μια εντυπωσιακή ομοιότητα με τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

2. Yakuza – Καμπουκιτσό

Τα παιχνίδια Yakuza προσφέρουν μία από τις πιο αυθεντικές και αληθινές ιαπωνικές εμπειρίες που πιθανόν να βρείτε σε μια σειρά παιχνιδιών. Το φανταστικό σκηνικό Kamurocho βασίζεται στην πραγματική θέση του Καμπουκιτσό του Τόκιο και περιέχει πολλά γνωστά αξιοθέατα και ήχους της πραγματικής τοποθεσίας.

1. Dark Souls – Μιλάνο

Τα παιχνίδια Souls λαμβάνουν πάντα επαίνους για το ξεχωριστό στυλ τέχνης και το σχεδιασμό τους, αλλά αυτό που τα ξεχωρίζει από άλλα παιχνίδια φαντασίας είναι ότι έχουν ένα ορισμένο ποσό πιστότητας σε αυτά.