Το Little Nightmares είναι βγαλμένο από τους εφιάλτες κάθε αθώας παιδικής ψυχής.

Πολλά horror παιχνίδια κυκλοφορούν τελευταία όπως το Outlast 2 και το Resident Evil 7. Ανάμεσα τους όμως υπάρχουν και άλλα horror παιχνίδια τα οποία αποσπούν την προσοχή του κοινού ενδεχομένως περισσότερο και από τους μεγαλύτερους τίτλους.

Ένα από αυτά είναι το Little Nightmares όπου χωρίς μεγάλες προοπτικές κατάφερε να κερδίσει τους παίχτες. Το παιχνίδι είναι σε 2.5D διάσταση κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάζεται πάντα η first person κάμερα για να τρομάξει ο παίχτης.

the little nightmares review

«Οι άνθρωποι είναι λαίμαργοι και άπληστοι»

Η Six είναι η πρωταγωνίστρια μας η οποία βρίσκεται φυλακισμένη μέσα σε ένα κελί ενός πλοίου. Από εκεί αναζητεί τον κατάλληλο τρόπο ώστε να διαφύγει και να σωθεί.

Κατά την διαφυγή της συναντά πολλά τέρατα τα οποία ξεπερνούν σε φρικιαστικότητα ακόμα και αυτά από τις μεγάλες παραγωγές. Σε κάθε chapter η Six αντικρίζει φρικιαστικές και αηδιαστικές σκηνές που καταφέρνουν να αναστατώσουν τον παίχτη και να τον κρατούν καθηλωμένο ώστε να μάθει τι συμβαίνει στην συνέχεια.

Πολλοί μπορούν να πουν πως τα τέρατα είναι τραβηγμένα από τους εφιάλτες ενός μικρού παιδιού καθώς θυμίζουν τον μπαμπούλα που πάντα τους τρομακρατούσε. Μικρόσωμα τέρατα με μεγάλα χέρια ή χοντρά πλάσματα με παραμορφωμένο και γλιτσιασμένο σώμα. Η ιστορία είναι λίγο μπερδεμένη ενώ σε κάποια σημεία μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το παιχνίδι δίνει και ένα μήνυμα για την ανθρωπότητα: οι άνθρωποι είναι λαίμαργοι και άπληστοι.

Πέρα απ’ αυτό, τα μέρη από τα οποία περνάει η πρωταγωνίστριά μας είναι άκρως λεπτομερή με πολύ σκοτεινή ατμόσφαιρά ενώ εκείνη μπορεί να αλληλεπιδράσει με αρκετά αντικείμενα του περιβάλλοντος.

Τα physics συμβάλλουν μαζί με τα παραπάνω σε ένα ποιοτικότερο και τρομακτικότερο περιβάλλον. Η διάρκεια του παιχνιδιού είναι περίπου δύο ώρες αλλά αυτό δεν πρόκειται να δυσαρεστήσει το παίχτη, διότι αυτές οι δύο ώρες είναι γεμάτες φρίκη και τρόμου.

Τέλος, υπάρχουν κάποια collectables τα οποία μπορεί να αλλάξουν λίγο τις τελευταίες σκηνές αλλά όχι το τελικό αποτέλεσμα.

the little nightmares review

Γραφικά – Ήχος

Τα γραφικά είναι πολύ ικανοποιητικά με τα textures που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι εκπληκτικά για ένα 2.5D διαστάσεων παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί μέσω των γραφικών είναι φανταστική και πρόκειται να εκπλήξει τον καθένα από την ομορφιά του.

Στο τομέα του ήχου μπορούμε να πούμε πως δένει αρμονικά με το παιχνίδι σε κάθε σκηνή του καθώς η μουσική καταφέρνει να προκαλέσει άγχος στον παίχτη, σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Τέλος όλοι οι ήχοι είναι υψηλής ποιότητας ενώ η λεπτομέρεια φαίνεται και εδώ διότι η κάθε κίνηση και το κάθε αντικείμενο έχει τον δικό του μοναδικό ήχο.

the little nightmares review

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Little Nightmares είναι άλλη μια απόδειξη πως η indie βιομηχανία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μεγάλες παραγωγές και πως μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Το παιχνίδι για την τιμή του (19,99€ στο Steam) είναι value for money, ενώ το καλύτερο είναι πως, στο δικό μας gameplay τουλάχιστον, δεν υπήρξαν προβλήματα όπως bugs και glitches.

silver