H Arkane Studios και η Bethesda Softworks μετά το Dishonored 2, επιστρέφουν με έναν νέο και διαφορετικό τίτλο από αυτούς που μας είχαν συνηθίσει, το Prey. To παιχνίδι περιέχει μια μίξη από τα είδη περιπέτειας, επιβίωσης, θρίλερ και τρόμου σε πρώτο πρόσωπο.

Η Arkane Studios φημίζεται για τις ιστορίες που προσπαθεί να πει μέσα από τα παιχνίδια της, για να δούμε αν αυτό ισχύει και για το Prey.

To σκοτεινό πείραμα

Στο παιχνίδι τοποθετήστε σαν μέρος ενός πειράματος που σκοπεύει να αλλάξει την ανθρωπότητα μια για πάντα, σε ένα διαστημικό σταθμό που ονομάζεται Talos I το 2032.

Τα πράγματα όμως, πάνε από το κακό στο χειρότερο όταν ο διαστημικός σταθμός γεμίζει με εξωγήινα είδη που ονομάζονται Typhon.

Αναλαμβάνετε τον ρόλο του Morgan Yu (άνδρας ή γυναίκα, δικιά σας η επιλογή στην αρχή του παιχνιδιού) και πρέπει να επιβιώσετε, να «σκάψετε» βαθιά στο δικό σας παρελθόν, αλλά και του πληρώματός σας και να μάθετε όλα τα σκοτεινά μυστικά που κρύβει το Talos I. Στο ταξίδι της επιβίωση σας χρησιμοποιείται διάφορα όπλα, gadgets, και διάφορες ικανότητες που θα ξεκλειδώσετε.

Απόλυτη ελευθερία και διάφοροι τρόποι να παίξετε

Το Prey προσφέρει ελευθερία στον διαστημικό κόσμο του Talos I, αλλά και έξω στο διάστημα, ναι θα μπορέσετε να πετάξετε στο διάστημα. Ένα καταπληκτικό στοιχείο που δεν λείπει ποτέ από τα παιχνίδια της Arkane Studios είναι ότι μπορείτε να παίξετε με όποιο στυλ θέλετε, δηλαδή μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε stealth τακτικές και να αποφύγετε τις μάχες με τους εξωγήινους, είτε να σκοτώσετε όποιον βρείτε μπροστά σας. Προφανώς υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και τους δύο τρόπους.

Διαβάστε επίσης:  Call of Duty: WWII Preview

Η κύρια αποστολή σας και το gameplay

Το παιχνίδι προσφέρει ένα campaign που έχει διάρκεια περίπου 19 ωρών, αλλά αυτή η διάρκεια είναι χωρίς τις δευτερεύουσες αποστολές οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία στο παιχνίδι, διοτί θα ανακαλύψετε διάφορα μυστικά που ίσως χάσετε αν επικεντρωθείτε στις κύριες αποστολές. Επιπλέον, το παιχνίδι εκτός από τις δευτερεύουσες αποστολές, έχει και διάφορους τρόπους να τελειώσετε την ιστορία, οπότε το Prey διαθέτει πάρα πολλές ώρες παιχνιδιού.

Το παιχνίδι διαθέτει μια συναρπαστική κεντρική ιστορία. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ιστορίες του πληρώματος που θα συναντήσετε στο δρόμο σας αρκετά συχνά για διάφορα στοιχεία, όπως κάρτες που θα δίνουν πρόσβαση σε διάφορους χώρους του Talos I, αλλά και ηχογραφήσεις που περιέχουν μια πληθώρα από στοιχεία. Στοιχεία μπορείτε να βρείτε σχεδόν «παντού» για παράδειγμα σε υπολογιστές, σε βαλίτσες και γραφεία, οπότε απαιτείται εξερεύνηση και προσοχή.

Για να εξασφαλιστεί η επιβίωσή σας θα έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε διάφορες δυνάμεις (upgrades), όπως περισσότερο τρέξιμο, η δυνατότητα να σηκώσετε βαριά αντικείμενα και πάρα πολλά άλλα. Αυτές τις δυνάμεις θα μπορέσετε να τις ξεκλειδώσετε, χρησιμοποιώντας τα Neuromods, τα οποία βρίσκονται διασκορπισμένα στους χώρους του Talos I.

Επίσης στο Prey θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αρκετά όπλα και gadgets πάνω στους εχθρούς σας, όμως είναι πολύ περιορισμένα και κατάλληλα κρυμμένα, το ίδιο ισχύει και για τα εφόδια σας. Οι εχθροί σας θα είναι διάφορα εξωγήινα είδη που το καθένα έχει τις δικές του ικανότητες, το Α.Ι. είναι πολύ έξυπνο, ενώ καθώς σημειώνετε πρόοδο αρχίζει να δυσκολεύει ακόμη και στην πιο εύκολη επιλογή παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης:  Το NBA 2K18 δεν θα περιλαμβάνει τις ομάδες της EuroLeague

Γραφικά – Ήχος

Η Arkane Studios πήρε ένα μεγάλο ρίσκο για τον νέο της τίτλο, χρησιμοποιώντας τη CryEngine μηχανή γραφικών, αντί για την δικιά της Void Engine. H CryEngine είναι διάσημη για τις πιο χαμηλές επιδόσεις στα παιχνίδια σε όλες τις πλατφόρμες. Όμως, οι developers έκαναν καταπληκτική δουλειά και είναι ίσως το πιο σταθερό παιχνίδι σε επιδόσεις που έχει δημιουργηθεί ποτέ με αυτή την μηχανή.

Δυστυχώς, δεν λείπουν όμως τα προβλήματα, υπάρχουν μεγάλης διαρκείας loading screens που πιάνουν μερικές φορές τα 10 δευτερόλεπτα (στις κονσόλες), υπάρχουν και μερικά framedrops, κυρίως όταν υπάρχουν πολλοί εχθροί. Ο ήχος είναι αρκετά καλός, δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο, όμως υπάρχουν και μερικά προβλήματα και σε αυτό το κομμάτι, όπως όταν βρίσκεσαι σε ένα χώρο χωρίς εχθρούς, μερικές φορές παίζει η μουσική δράσης που παίζει όταν βρίσκονται εχθροί κοντά.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Prey είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που προσφέρει επιλογές και αρκετές ώρες διασκέδασης και αξίζει κάποιος να το έχει στη συλλογή του. Η επανατοποθέτηση του franshise αρκετά χρονιά μετά το ντεμπούτο του έγινε με αρκετά πειστικό τρόπο.

Αν είστε fans των παιχνιδιών που προσφέρουν πολλές αποστολές, πολλούς τρόπους να τελειώσετε την ιστορία και έχετε την διάθεση να τα ανακαλύψετε όλα, τότε είναι μια πολύ καλή επιλογή.

 

silver