Δύο προγραμματιστές δημιούργησαν την ιστορία και το υλικό «ενός κλασικού JRPG» για να βοηθήσουν στην προώθηση του νέου τους παιχνιδιού. Αυτό που δεν περίμεναν ήταν ότι οι άνθρωποι πίστεψαν ότι το ψεύτικο παιχνίδι (που υπήρχε μόνο στην φαντασία τους) κυκλοφόρησε στην πραγματικότητα!

Οι Sophia Park και Penelope Evans αρχικά έδωσαν τις θήκες για το Arc Symphony, ενός «κλασικού JRPG» που συνέθεσαν στην φαντασία τους στους φίλους τους, έτσι ώστε αυτοί να δημοσιεύουν σχετικά με αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Park και η Evans έφεραν τις υπόλοιπες θήκες στο Φεστιβάλ Κόμικς του Τορόντο και διαπίστωσαν ότι μερικοί επέμεναν ότι είχαν παίξει στην πραγματικότητα το Arc Symphony.

«Είδαν μια από τις θήκες μας και είπαν: ‘Ω. Ναι, το θυμάμαι αυτό. Δεν το έψαξα όμως πολύ‘, δήλωσε η Park. «Ήμασταν και οι δύο σαστισμένες.«

«Ένας ή δύο άνθρωποι στην TCAF ανέφεραν κάτι περίπου έτσι: ‘Νομίζω ότι ίσως έπαιζα αυτό σε ένα φίλο’, δήλωσε η Evans. «Αυτό ήταν σουρεαλιστικό. Ήμουν πραγματικά επικεντρωμένη στην εμφάνιση της θήκης, και προφανώς τα κατάφερα.»

Είναι αλήθεια, πως αν κοιτάξετε τις εικόνες των θηκών του υποτιθέμενου παιχνιδιού, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο Twitter, μοιάζουν ακριβώς με ένα κλασσικό Playstation JRPG, με την περιορισμένη παλέτα χρωμάτων και την επιλογή γραμματοσειράς.

Διαβάστε επίσης:  Η κοινότητα του Destiny 2 βοήθησε κωφάλαλο παίχτη να ολοκληρώσει το πρώτο του Nightfall

Αν ψάξετε περισσότερο για το «Arc Symphony», θα βρείτε μερικούς ανθρώπους που ρωτούν γιατί δεν είχαν ακούσει ποτέ για αυτό το προφανώς κλασικό παιχνίδι και ενώ σε ένα θέμα στο NeoGaf, οι χρήστες διαδίδουν με μια ευχαρίστηση δικές τους «εμπειρίες» από το παιχνίδι.

Το marketing με βασικό πρωταγωνιστή του Arc Symphony λειτουργεί γιατί είναι πολύ εύκολο κάποιος να προσποιηθεί ότι είναι fan ενός παιχνιδιού που κάποιοι θεωρούν «κλασσικό». Τόσο η Park όσο και η Evans έμειναν έκπληκτες από την επιτυχία της καμπάνιας τους, και πόσο γρήγορα αυτή διαδόθηκε.

Διαβάστε επίσης:  To Destiny 2 κατέκτησε την πρώτη θέση των UK Charts