Όποιος έχει παίξει GTA Online στις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς ή σε PC ξέρει πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλάμε.

Στο GTA Online, οι παίκτες που παρακάμπτουν τους κανόνες μπορούν να οργανώσουν θαύματα, τραγωδίες και ακροβατικά, χρησιμοποιώντας εργαλεία που είναι γνωστά και ως Mod menus. Οι άνθρωποι που δημιουργούν αυτά τα mod menus έχουν τη δική τους κοινότητα.

Τα Mod menus είναι third-party cheat προγράμματα, στα οποία έχουν πρόσβαση οι παίκτες, εγκαθιστώντας συγκεκριμένα αρχεία σε έναν υπολογιστή ή σε μια τροποποιημένη κονσόλα. Κατά βάση οι παίκτες χρησιμοποιούν mod menus για να έχουν άπειρα in-game χρήματα, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή.

Μπορείτε επίσης να εμφανίσετε τα ζώα, να γίνετε ένας γιγαντιαίος καουμπόι που κατασκευάζεται από βαρέλια ή να δημιουργήσετε κλωνοποιημένα στρατεύματα για να πολεμήσουν για σας. Στο Youtube, υπάρχουν εκατοντάδες βίντεο mod menus με εκατομμύρια προβολές.

Αυτά είναι και ο λόγος για τον οποίο το GTA Online έχει τη φήμη ότι είναι ένα άγριο μέρος γεμάτο χάος: ορισμένοι παίκτες μπορούν κυριολεκτικά να κάνουν σχεδόν ό, τι θέλουν στο PC και στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατρέχουν πάντα τον κίνδυνο να τιμωρηθούν από την Rockstar.

Διαβάστε επίσης:  Έρευνα δείχνει ότι έφηβοι από 11 χρονών έχουν «τζογάρει» με αντικείμενα παιχνιδιών

Αγορά και συνδρομές

Για μερικούς προγραμματιστές, τα mod menus είναι μια επιχείρηση, με ορισμένα προγράμματα να κοστίζουν μέχρι και 20 δολάρια ή περισσότερα σε ιστότοπους που ισχυρίζονται ότι έχουν χιλιάδες πελάτες. Ενώ μερικά mod menus μπορούν να ανέβουν στο διαδίκτυο, μερικά στέλνονται ακόμα και σε ένα φυσικό δίσκο. Τα επ αμοιβή μενού δεν είναι αναγκαστικά καλύτερα ή πιο προηγμένα, αλλά προσφέρουν υποστήριξη πελατών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι παίκτες για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Μερικά mod menus χρησιμοποιούν ακόμη και μια υπηρεσία σε στυλ συνδρομής, χρεώνοντας έως και 15 δολάρια για ένα μήνα. Οι συνδρομές φαίνεται να είναι ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι χάκερς ανταποκρίνονται στις συνεχείς προσπάθειες της Rockstar να σταματήσει το cheating στο παιχνίδι, αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση,  ότι θα καταφέρνουν πάντα  να αποφεύγουν τις παγίδες.

Παρόλα αυτά, το μότο που προσπαθούν να πλασάρουν ώστε να  ανακουφίζουν τους πιθανούς πελάτες είναι περίπου κάτι τέτοιο:

«Λόγω του συνεχώς μεταβαλλόμενου Anti-Cheat, οι προγραμματιστές μας εργάζονται υπερωρίες για να σας κρατήσουν ασφαλείς από το anti-cheating και να γίνει αυτό το μενού καλύτερο από ποτέ»

 Αίσθηση καθήκοντος

Ο J και ο Tustin ισχυρίστηκαν ότι μερικοί δημιουργοί mods μερικές φορές μοιράζονται  σφάλματα του παιχνιδιού με τη Rockstar από μια «αίσθηση καθήκοντος».

Διαβάστε επίσης:  Μεγάλο θέμα με cheating από παίχτες του Top 100 του FIFA 18 Ultimate Team

Ακόμη πάντως και αν οι δημιουργοί των mods υποστηρίζουν ότι βοηθούν τη Rockstar, κανείς δεν απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα των mod menus. Σύμφωνα με τον Tustin, τα πιο δημοφιλή mod menus επιτρέπουν στους παίκτες να παραλείπουν το grind του GTA Online. Το GTA Online απαιτεί από τους παίκτες να περάσουν ώρες και ώρες για να ολοκληρώσουν αποστολές και να κερδίσουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν καινούργια αυτοκίνητα ή σπίτια, αλλά τα mod menus δίνουν στους παίκτες «τη δύναμη των μετρητών».

Το μέλλον

Στις κονσόλες, το μέλλον των mod menus είναι ασταθές. Τα παλαιότερα συστήματα χάνουν παίκτες κάθε εβδομάδα, ενώ οι νέες κονσόλες δεν παρουσιάζουν σημάδια κενών ασφαλείας.

Φαίνεται πιθανό ότι ανεξάρτητα από το αν η κοινότητα περιοριστεί στα παλαιότερα μηχανήματα, θα είναι ελεύθερη να συνεχίσει στο GTA Online  για όσο θέλει, μέχρι μια μέρα οι μόνοι χρήστες που θα μείνουν να είναι οι cheaters.