Το Injustice : Gods Among Us ήταν η μια πρώτη και πολύ επιτυχημένη προσπάθεια της NetheRealm να φέρει τους ήρωες της DC μέσα σε ένα περιβάλλον ενός fighting game, το οποίο θα έχει και μια στιβαρή ιστορία. Το πρώτο Injustice ήταν αρκετά σκοτεινό και με το Injustice 2 η εταιρία φιλοδοξεί να συνεχίσει στα ίδια πετυχημένα μονοπάτια εμπλουτίζοντας την εμπειρία των παιχτών.

injustice-2-review

Είχαν διαφορές, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν τον Brainiac

Στο τέλος του Injustice οι σούπερ ήρωες είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Η μια είναι η ομάδα του Batman, και η δεύτερη του Superman. Στο Injustice 2, ο Superman που εντωμεταξύ έχει σκοτώσει τον Joker βρίσκεται φυλακισμένος υπό την αυστηρή επιτήρηση του Batman και των σούπερ ηρώων που βρίσκονται στο πλευρό του.

Σύντομα όμως τα πράγματα αλλάζουν. Ο Brainiac έρχεται στην Γη με σκοπό να καταστρέψει τα πάντα, μα κυρίως να καταστρέψει ότι δεν είναι σε θέση να του προσφέρει την γνώση που τόσο ζητά. Ο Brainiac γρήγορα θα βρεθεί να συμμαχεί με γνωστούς κακοποιούς του σύμπαντος της DC και τώρα οι ήρωες μας θα πρέπει να επιλέξουν: ή να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να ενωθούν για να σώσουν την Γη ή να μείνουν σε αυτές και να δουν τον πλανήτη και ολόκληρη την ανθρωπότητα να καταστρέφεται μια για πάντα.

Το story mode του Injustice 2 θυμίζει πολύ κινηματογραφική ταινία. Έχει ένα σενάριο γεμάτο ανατροπές, συγκινήσεις, ένταση και αγωνία. Φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η δράση. Ανάμεσα στα κινηματογραφικά cutscenes, υπάρχει πληθώρα μαχών, ενώ σε αρκετές στιγμές σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο ήρωες για το ποιος θα «κάνει την δουλειά». Χωρίς να κάνουμε spoilers, ακόμα και το τέλος της ιστορίας, είναι στο δικό σας χέρι από ποια πλευρά θα το δείτε. Φυσικά μπορείτε να το δείτε και από τις δύο πλευρές.

Multiverse και χορταστικό περιεχόμενο

Το story mode του Injustice 2 είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσετε τους χαρακτήρες του roster του παιχνιδιού (αν και όχι όλους), πριν εξερευνήσετε τα υπόλοιπα modes. Σε αυτά υπάρχουν οι απλές μάχες, οι online μάχες αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι το Multiverse.

Διαβάστε επίσης:  30 χρόνια Final Fantasy

Το Multiverse έρχεται να αντικαταστήσει το S.T.A.R. Labs και βασίζεται στην θεωρία ότι στο σύμπαν της DC υπάρχουν πολλαπλοί πλανήτες σαν τη Γη, και συνεπώς διαφορετικές εκδόσεις των ίδιων ηρώων, με ξεχωριστές δυνάμεις. Στο συγκεκριμένο mode θα βρείτε συνεχώς νέα events που το καθένα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά όλα σας ανταμείβουν με πλούσιο loot για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω.

injustice-2-review(1)

Loot και Mother Boxes

Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από μια νίκη σε μια μάχη, σωστά; Τι θα λέγατε λοιπόν αν κάθε νικηφόρα μάχη εκτός από αυτό το αίσθημα ικανοποίησης σας πρόσφερε και άφθονα rewards; Γιατί στο Injustice 2 αυτό συμβαίνει.

Εκτός από δύο ειδών XP (για τον χαρακτήρα και για το profile σας), εκτός από in-game χρήματα, κάθε νίκη μπορεί να σας προσφέρει και gear για τους ήρωες σας. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορείτε να λάβετε και Mother Box (τα οποία χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα το επίτευγμα σας) που περιέχουν επιπλέον gear.

Ξεκινώντας να παίζετε το gear δεν θα προσφέρει τίποτα παραπάνω από μια ελάχιστα διαφορετική εμφάνιση των ηρώων σας. Όμως καθώς συνεχίζετε και αναλαμβάνετε όλο και πιο δύσκολες προκλήσεις το gear γίνεται καλύτερο, και θα διαπιστώσετε ότι εκτός από την καθολική αλλαγή στην εμφάνιση των χαρακτήρων προσφέρουν και upgrades στις δυνάμεις τους. Φυσικά οποιοδήποτε κομμάτι gear δεν θέλετε να κρατήσετε μπορείτε να το πουλήσετε, ενώ σημειώστε ότι μπορείτε να έχετε πολλαπλές εκδόσεις του κάθε χαρακτήρα, ώστε να μπορείτε να επιλέγετε τον κατάλληλο ανάλογα τις ανάγκες της μάχης.

Σε αυτό το πλαίσιο μπορείτε να αγοράσετε με πραγματικά χρήματα και Souls Crystals, που τώρα, στο αρχικό στάδιο του παιχνιδιού χρησιμοποιούνται μόνο για να αποκτήσετε χρωματικές παραλλαγές των στολών των ηρώων, στη συνέχεια όμως, με αυτά θα μπορείτε να αγοράζετε και ειδικά skins.

Διαβάστε επίσης:  Οι πιο ακριβές παραγωγές παιχνιδιών που έγιναν ποτέ

injustice 2

Περισσότερο βάρος στην στρατηγική

Η μεγαλύτερη αλλαγή του Injustice 2, είναι η προσπάθεια των developers να κάνουν τους παίχτες να δημιουργήσουν τις κατάλληλες στρατηγικές, αποφεύγοντας το «button smashing».

Πάνω σε αυτό το σχέδιο, έχει αυξηθεί η ταχύτητα βαδίσματος των ηρώων, οι οποίοι επιπλέον τώρα μπορούν να ξεφύγουν από combos, αρκεί να έχουν το κατάλληλο απόθεμα στο Special Meter. Η σωστή διαχείριση του είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη κάθε μάχης και δεν πρέπει να περιοριστείτε στην χρήση του μόνο όσο αφορά τις special moves.

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, οι πίστες είναι γεμάτη αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως όπλο απέναντι στους αντιπάλους σας, αν και πλέον μπορούν να αμυνθούν σε αυτά.

Γραφικά – Ήχος

Τα γραφικά του Injustice 2 είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Οι ήρωες είναι σχεδιασμένοι εξαιρετικά και έχει δοθεί βάση μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από το τέλειο lip-syncing δεν μπορεί να υπάρξει. Το ίδιο συμβαίνει και στα περιβάλλοντα του παιχνιδιού, το οποίο είναι σίγουρο ότι και οπτικά θα σας εντυπωσιάσει.

Δεν πάει πίσω όμως και το κομμάτι του ήχου, με τους διαλόγους μεταξύ των ηρώων τόσο στο story mode όσο και πριν τις μάχες, να σας βάζουν για τα καλά στο κλίμα, προσφέροντας την απαραίτητη ένταση και διαμορφώνοντας το κατάλληλο κλίμα για επικές μάχες.

injustice 2

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Injustice 2 είναι εντυπωσιακό παιχνίδι, που είναι ικανό να προσφέρει στον παίχτη πολλές ώρες διασκέδασης και απόλαυσης.

Ακόμα και αν η competitive πλευρά του σας φαίνεται απρόσιτη, υπάρχει τόσο πολύ περιεχόμενο για να εξερευνήσετε, τόσο πολύ loot για να αποκτήσετε, που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα.

Είναι προσιτό για κάθε παίχτη, είτε αρχάριο είτε βετεράνο και έχει την δυνατότητα να προσφέρει σε όλους τον ίδιο βαθμό ικανοποίησης.

silver