H Nintendo ακολουθεί μία μεγάλη πορεία χρόνων στην βιομηχανία του gaming.

Μέσα στα χρόνια η Nintendo έχει κυκλοφορήσει πολλές κονσόλες και παιχνίδια με μεγάλη επιτυχία.

Με αφορμή το δυναμικό ξεκίνημα και τις πολύ καλές πωλήσεις του Nintendo Switch, σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες κονσόλες της Nintendo σε πωλήσεις καθώς και τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια τους:

Nintendo DS (2004) – 154,o2 εκατομμύρια πωλήσεις

Μετά από 15 χρόνια κυκλοφορίας του Gameboy, η Nintendo επέστρεψε στις επιτυχίες του φορητού gaming με το Nintendo DS to 2004. Ήταν η πρώτη φορητή κονσόλα που είχε την τεχνολογία Wi-Fi και ενσωματωμένο μικρόφωνο και δύο οθόνες. Το DS κυκλοφόρησε σε 6 βασικά χρώματα και πολλές special editions.

New Super Mario Bros. (2006) – 30,08 εκατομμύρια πωλήσεις (DS)

Οι 3D χαρακτήρες σε ένα 2D περιβάλλον δίνουν ένα ξεχωριστό και μοναδικό αίσθημα στο gaming με αυτόν τον τίτλο της Nintendo με τις μεγαλύτερες πωλήσεις πού έχει κάνει ποτέ. Το New Super Mario Bros είναι ένα παιχνίδι για το Nintendo DS.

Nintendogs (2005) – 24 εκατομμύρια πωλήσεις (DS)

Σε αυτό το παιχνίδι οι παίκτες μπορούν να πλύνουν, να βγάλουν βόλτα και να παίξουν με τον ψηφιακό σκύλο τους μέχρι να τους τελειώσουν οι μπαταρίες.

Nintendo Game Boy (1989) – 118,69 εκατομμύρια πωλήσεις (GB)

Η Nintendo δημιούργησε την πρώτη φορητή κονσόλα το 1988 το Game Boy και ήταν η πρώτη στη αγορά. Το Game Boy κυκλοφόρησε σε πολλά χρώματα που οδήγησε πολλούς καταναλωτές να έχουν πάνω από δύο Game Boy!

Tetris (1989) – 35 εκατομμύρια πωλήσεις (GB)

Η Nintendo κυκλοφόρησε το Tetris σε bundle με την κονσόλα το 1989, κάτι που έκανε το παιχνίδι πάρα πολύ δημοφιλές και αγαπητό στους fans. Το Tetris έγινε τόσο δημοφιλές που κυκλοφόρησε σε οποιαδήποτε συσκευή με οθόνη.

Paperboy (1990) – (GB)

To παιχνίδι της Midway που έγινε πολύ δημοφιλές, επειδή κυκλοφόρησε σχεδόν σε όλες τις παιχνιδομηχανές εκείνης της εποχής. Η ασπρόμαυρη εκδοχή στο Game Boy ήταν πολύ διάσημη, επειδή επέτρεπε στους παίκτες να παίξουν το παιχνίδι όπου ήθελαν. Σε αυτό το παιχνίδι είστε ο «ταχυδρόμος» που οδηγείτε ένα ποδήλατο και πρέπει να παραδώσετε τις εφημερίδες για πόντους, αλλά ταυτοχρόνως πρέπει να αποφύγετε τα εμπόδια.

Nintendo Wii (2006) – 101,63 εκατομμύρια πωλήσεις

Το Wii με τα motion controls έφερε νέες καινοτομίες και εμπειρίες στο gaming. Οι developers δημιούργησαν καταπληκτικά παιχνίδια χρησιμοποιώντας την κίνηση των χειριστηρίων, αλλά και μία πληθώρα από διάφορα εξαρτήματα που κυκλοφόρησαν για την κονσόλα της Nintendo.

Wii Sports (2006) – 82,81 εκατομμύρια πωλήσεις (Wii)

Το Wii Sports είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι σε πωλήσεις στη ιστορία της Nintendo, επειδή ήταν πακέτο (bundle) με κάθε Wii στην αγορά. Είναι πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι για όλες τις ηλικίες, πολλά σπίτια χρησιμοποιούν ακόμη και αυτή την εποχή το παιχνίδι για γυμναστική.

Διαβάστε επίσης:  H εξέλιξη των κονσολών μέσα από τα sites τους (Β' Μέρος)

Mario Kart Wii (2008) – 36,65 εκατομμύρια πωλήσεις (Wii)

Παίζοντας Mario Kart με το Wiimote τοποθετημένο στο εξάρτημα τιμονιού ήταν μία φανταστική εμπειρία. Αυτή η απόφαση της Nintendo πέτυχε.

Nintendo Game Boy Advance (2001) – 81,51 εκατομμύρια πωλήσεις

To Game Boy επέστρεψε ανανεωμένο και με μεγαλύτερη δύναμη από τον προκάτοχό του. Το σύστημα έγινε πιο εργονομικό για τους παίκτες και κέρδισε τις καρδιές των gamers!

Pokemon Ruby και Pokemon Sapphire (2002) – 15,85 εκατομμύρια πωλήσεις (GBA)

Τα Pokemon στις φορητές κονσόλες της Nintendo πάντα είχαν μεγάλη επιτυχία. Τα Ruby και Sapphire έφεραν διπλές μάχες και μάχες με πολλά άτομα στο κόσμο των Pokemon.

Castlevania: Aria of Sorrow (2003) – 28 εκατομμύρια πωλήσεις (GBA)

Αυτό το παιχνίδι είναι ένα από τα πιο δημοφιλές παιχνίδια στο Gameboy Advance, γιατί δεν άλλαξε τίποτα  από τους μηχανισμούς των προηγούμενων. Το Αria of Sorrow έφερε μόνο νέες αναβαθμίσιες στο gameplay και στο design και πρόσθεσαν νέους χαρακτήρες.

Nintendo Entertainment System (1985) – 61,91 εκατομμύρια πωλήσεις

H Νintendo την δεκαετία του 80 προσπαθούσε να βγάλει μια δικιά της κονσόλα ώστε να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους εκείνης της εποχής και τα κατάφερε το 1985 με το Nintendo Entertainment System.

Super Mario Bros. (1985) – 40,24 εκατομμύρια πωλήσεις (NES)

Το Super Mario Bros. δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της βιομηχανίας του gaming και όλοι οι gamers έχουν ακούσει και παίξει έστω μία φορά το Super Mario Bros.

Duck Hunt (1984) – 28,31 εκατομμύρια πωλήσεις (NES)

Στο Duck Hunt o σκοπός είναι να σκοτώσετε όσες πάπιες μπορείτε χρησιμοποιώντας το εξάρτημα σε μορφή όπλου που ονομάζεται zapper και κυκλοφόρησε ειδικά για αυτό το παιχνίδι.

Nintendo 3DS (2011) – 58,5 εκατομμύρια πωλήσεις

H Nintendo υποδέχτηκε την 3D εποχή του gaming με την νέα φορητή της κονσόλα, το 3DS. Μετά από τα απογοητευτικά νούμερα πωλήσεων των πρώτων 6 μηνών κυκλοφορίας, η Nintendo αποφάσισε να μειώσει την αρχική τιμή της κονσόλας, δίνοντάς της «την ανάσα» που χρειαζόταν.

Pokemon X/Pokemon Y (2013) – 15,24 εκατομμύρια πωλήσεις (3DS)

Τα Pokemon X και Y ήταν από τα πρώτα Pokemon παιχνίδια που είχαν 3D γραφικά και 3D gameplay. H σύνδεση του 3DS επιτρέπει στους παίκτες να ξεκινήσουν εύκολα μάχες με άλλους και στο online.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (2013) – 3,20 εκατομμύρια πωλήσεις (3DS)

H νοσταλγία της δεκαετίας του 90 συναντάει τη τεχνολογία 3D σε αυτό το διάδοχο του τίτλου για το Super NES του 1991. Και οι δύο τίτλοι δέχτηκαν θετική κρίση από τους καταναλωτές.

Διαβάστε επίσης:  Πολιτικοί και οργανώσεις στη Μεγάλη Βρετανία αντιδρούν στην αναπαράσταση της κακοποίησης ανηλίκων στο Detroit: Become Human

Super Nintendo Entertainment System (1991) – 49,1 εκατομμύρια πωλήσεις

To 16-Bit Sega Mega Drive κυκλοφόρησε έναν χρόνο μετά το Super Nintendo, δίνοντας στη Sega ένα μεγάλο προβάδισμα, αλλά η Nintendo έκανε την απόλυτη διαφορά τη δεκαετία του 90′.

Super Mario World (1990) – 20,61 εκατομμύρια πωλήσεις

O Mario και ο Luigi κάνουν διακοπές στην Dinosaur Land και ξοδεύουν τον χρόνο τους προσπαθώντας να σώσουν την Peach ξανά από το κάστρο του Bowser. Aυτό το παιχνίδι παρουσίασε το Yoshi στο κοινό.

NBA Jam (1993) (SNES)

To πιο διάσημο παιχνίδι Μπάσκετ εκείνη την εποχή ήταν το NBA Jam της Midway το οποίο «έσπασε τα ταμεία» στα μαγαζιά Arcade. To port (μεταφορά) του SNES αποδείχθηκε πολύ διάσημο, επειδή ήταν πολύ εύκολο να παίξει κάποιος. Ένα αστείο γεγονός σε αυτό το port του SNES είναι ότι μπορεί κάποιος να έχει σαν παίκτες NBA τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton και την γυναίκα του Hillary Clinton.

Nintendo 64 (1996) – 32,93 εκατομμύρια πωλήσεις

Μία μεγάλη κοινότητα της δεκαετίας του 90′ ξόδεψε πολλές ώρες παίζοντας σε αυτήν την κονσόλα. Ήταν πολύ διάσημη εκείνη την εποχή και είχε καταπληκτικά παιχνίδια, όμως έχασε γρήγορα έδαφος από την πρώτη κονσόλα της Sony, το PlayStation.

Super Mario 64 (1996) – 11,89 εκατομμύρια πωλήσεις (N64)

Ο Super Mario σε αυτό παιχνίδι μπήκε σε 3D εποχή. Αυτό ήταν το πρώτο Super Mario παιχνίδι που είχε 3D κόσμους αντί για 2D γραφικά.

Goldeneye 007 (1997) – 8,09 εκατομμύρια πωλήσεις (N64)

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πως αυτό το πρώτου προσώπου shooter παιχνίδι ακόμα κρατιέται. Σε αυτό το παιχνίδι αναλαμβάνετε το ρόλο του πράκτορα 007 και κυνηγάτε Ρώσους κατασκόπους.

Nintendo Game Cube (2001) – 21,74 εκατομμύρια πωλήσεις

Το Game Cube της Nintendo ήταν η πρώτη κονσόλα που χρησιμοποιούσε οπτικούς δίσκους για αποθήκευση. Το format δίσκων mini-disk (το οποίο δεν ήταν συμβατό με DVD και Αudio CD) δεν επέτρεπε συμβατότητα με προηγούμενους τίτλους της Nintendo. Γι’ αυτό τον λόγο δεν επέτρεψε το Game Cube να γίνει best-seller κονσόλα.

Super Mario Bros. Melee (2001) – 7,07 εκατομμύρια πωλήσεις (GC)

Το καλύτερο σε γραφικά παιχνίδι από το αρχικά έχει δεχτεί πλήθος θετικών διακρίσεων. Αυτό το παιχνίδι είναι γεμάτο μυστικά, κρυμμένα easter eggs και 11 νέους χαρακτήρες του οποίους πρέπει να ξεκλειδώσετε.

The Legend of Zelda: The Wind Waker (2002) – 4,60 εκατομμύρια πωλήσεις (GC)

Αν και μόνο λίγοι επένδυσαν στη αγορά ενός Game Cube το The Legend of Zeld: The Wind Waker είναι ένα από τα καλύτερα Zelda παιχνίδια που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

 

Εσάς ποια κονσόλα και ποιο παιχνίδι της Nintendo είναι τα αγαπημένα σας;