Αρκετά χρόνια είχαμε να δούμε μια «φρέσκια» κυκλοφορία ενός τίτλου που θα ασχολιόταν με την ευρύτερη διασκέδαση του μπάσκετ, και όχι με την αυστηρή προσομοίωση του. Τι πιο διασκεδαστικό από απίθανα καρφώματα, τρελά σουτ, σπρωξιές και…φωτιές;

Αυτά που προσέφεραν τα NBA Jam και NBA Street, θέλει να μας δώσει (ως ένα σημείο) και το NBA Playgrounds, η νεότερη κυκλοφορία της Saber Interactive, που μας παρείχε και το key για το review που θα διαβάσετε παρακάτω.

Καρφώματα, ξύλο, Power Up

Το NBA Playgrounds σας βάζει σε μάχες 2 εναντίον 2. Στόχος ποιος άλλος, από το να πετύχετε περισσότερα καλάθια από τον αντίπαλο σας, μέσα στο ορισμένο χρονικό διάστημα. Ο μόνος κανόνας που κρατά το παιχνίδι από το κανονικό μπάσκετ, και αυτός μισός, είναι το χρονικό περιθώριο των 12 δευτερολέπτων για να εκδηλώσετε την επίθεσή σας. Από εκεί και πέρα όλα αλλάζουν…

Τα δίποντα μετράνε για δίποντα φυσικά και τα τρίποντα για τρίποντα, αλλά αν καταφέρετε να τελειοποιήσετε τον μηχανισμό του σουτ και να αφήνετε το κουμπί την κατάλληλη στιγμή, τότε το perfect release θα σας προσφέρει έναν ακόμη πόντο!

NBA_Playgrounds

Όλες οι κινήσεις σας εξαρτώνται από τη stamina των παιχτών σας: τρίπλες, σπρωξίματα κλπ καταναλώνουν την πολύτιμη stamina του παίχτη σας, και η σωστή διαχείρισή της κρίνεται καθοριστική για τις πιθανότητες της νίκης σας.

Το ίδιο καθοριστική είναι και η σωστή χρήση της Lottery Pick bar. Οι ενέργειές σας στο παιχνίδι (κλεψίματα, τάπες, καρφώματα, εύστοχα σουτ) ανεβάσουν την Lottery Pick bar και όταν αυτή γεμίσει, τότε λαμβάνετε ένα τυχαίο Power up που μπορεί να σας προσφέρει 100% ευστοχία σε ένα σουτ, ανεξάρτητα από τα στατιστικά του παίχτη, διπλούς πόντους από μια συγκεκριμένη περιοχή (π.χ. αν αυτή είναι το δίποντο μπορεί να σας δώσει 4 πόντους!) ή πιο γρήγορη μείωση του χρόνου του αντιπάλου την ώρα που κάνει επίθεση.

Όμως εδώ τίθεται και ένα κουρφαίο θέμα στρατηγικής: αν σε ένα κλειστό ματς στην τελευταία επίθεση ο αντίπαλος σας έχει το power up που του προσφέρει 100% επιτυχία, η μόνη ελπίδα για να κερδίσετε, είναι να θυσιάσετε ένα μεγάλο κομμάτι της δικιά σας Lottery Pick bar, ώστε με ένα καλοχρονισμένο σπρώξιμο να πάρετε την μπάλα στα χέρια σας!

NBA_Playgrounds

Πραγματικοί παίχτες και περιορισμένα game modes

Στο κομμάτι του περιεχομένου, διατίθονται φιλικά παιχνίδια έως και με 4 παίχτες, έξι tournaments από τέσσερα παιχνίδια το καθένα και ένα αρκετά περιορισμένο online multiplayer. Ειδικά η έκδοση για το Nintendo Switch που μας προσφέρθηκε, δεν διαθέτει κάν αυτή τη στιγμή online multiplayer.

Η Saber έχει αναγνωρίσει το συγκεκριμένο θέμα και προτίθεται να το διορθώσει.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια μεγάλη συλλογή παιχτών για να αποκτήσετε. Αυτό γίνεται με τα player packs, τα οποία αποκτάτε όταν ανεβαίνετε level ή όταν κερδίζετε ένα τουρνουά. Κάθε παίχτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, αν και πολλές φορές αυτά δεν ανταποκρίνονται 100% στην πραγματικότητα.

NBA_Playgrounds

Γραφικά – Ήχος

Η καρτουνίστικη μορφή του παιχνιδιού είναι δηλωτική σε όλα του τα περιβάλλοντα και τα μεγάλα κεφάλια των παιχτών! Τα περιβάλλοντα του έχουν μια σχετική ποικιλία και αν ξεχωρίζουν για κάτι, είναι για την πολυχρωμία τους.

Πάντως η απόφαση το σκορ και το χρονόμετρο της επίθεσης να τοποθετηθούν μέσα στα γήπεδα του παιχνιδιού και όχι να είναι σταθερά στην οθόνη του παίχτη, μόνο σοφή δεν ήταν.

Όσο αφορά τον ήχο, εδώ τα πράγματα είναι μέτρια, όμως αναμφίβολα δυνατός τομέας είναι η περιγραφή των αγώνων, που αν και λιτή, περιλαμβάνει ορισμένα ιδιαίτερα χιουμοριστικά κομμάτια. Στην αρχή δηλαδή είναι χιουμοριστικά. Γιατί αφού χάσετε ένα πολύ κρίσιμο σουτ και ακούσετε το «Some blame the game, i blame the player» σιγουρα δεν θα γελάσετε.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το NBA Playgrounds κάνει πολλά μικρά πράγματα σωστά, όπως κάνει και κάποια άλλα λάθος. Αυτό όμως δεν το εμποδίζει να προσφέρει μια γερή δόση διασκέδασης.

Για όσους από εσάς αρέσει το μπάσκετ στην πιο άγρια και δυναμική μορφή του, είναι μεν η μόνη αλλά ιδανική επιλογή.

Αν μάλιστα η Saber φροντίσει να προσφέρει επιπλέον περιεχομένο και διορθώσει το online multiplayer θα γίνει ακόμα πιο απολαυστικό!

silver