Μετά την δήλωση βόμβα που έκανε ο Jim Ryan της Sony στην οποία λίγο πολύ ανέφερε ότι όλοι θέλουν τη Backwards Compatibility, αλλά μόνο λίγοι θα τη χρησιμοποιήσουν πραγματικά, ήρθε στην επιφάνεια μία έρευνα που έγινε από το ArsTechnica στο Xbox One για το πρόγραμμα Backwards Compatibility που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα λόγια του Ryan.

Η Έρευνα

Το ArsTechnica έκανε «μία βουτιά» σε εκατοντάδες gamertags χρησιμοποιώντας ένα τρίτο πρόγραμμα API για το Xbox Live και ανακάλυψε ότι μόνο το 1,5% χρησιμοποιούσε το Xbox Backwards Compatibility πρόγραμμα.

Μέσα από 1,65 δισεκατομμύρια λεπτά, τα στοιχεία έδειξαν μία μέση τιμή των 23,9 λεπτών ανά Xbox One χρήστη να παίζει Xbox 36o παιχνίδια στο Xbox One από τα 1.529 λεπτά που δαπανήθηκαν στην κονσόλα.

Διαβάστε επίσης:  Οι developers παιχνιδιών αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά στους μηχανισμούς των παιχνιδιών τους

Τρεις με τέσσερις χρήστες από τους 1.000 εν ενεργεία Xbox Live χρήστες παίζουν το Call of Duty: Black Ops (τον αρχικό τίτλο), το πιο διάσημο τίτλο που ήταν διαθέσιμος όταν έγινε η έρευνα. Το Black Ops ήταν ψηλά στους πίνακες με τα top σε ώρες παιχνιδιού games μαζί με άλλα, κορυφαία Xbox παιχνίδια.

Τα ερωτηματικά

Τα στοιχεία δεν είναι σταθερά και δεν μπορούν να μετρήσουν με ακρίβεια πόσο το πρόγραμμα Backwards Combatibility μπορεί να οδηγήσει τον κάθε καταναλωτή ξεχωριστά να αγοράσει την κονσόλα.

Η συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε να γίνεται τον περασμένο Σεπτέμβριο, μία περίοδο που ξεκινούσαν να κυκλοφορούν νέοι μεγάλοι τίτλοι. Δημιουργείται ένα ερωτηματικό σχετικά με την επιλογή της συγκεκριμένης περιόδου, αφού είναι γεμάτη από νέες κυκλοφορίες.

Διαβάστε επίσης:  Call of Duty: WWII Preview

Το δείγμα που πήραν είναι μεν στατιστικά σωστό, αλλά αν κάποιος σκεφτεί ότι από τις 55 εκατομμύρια κονσόλες, πήραν ένα δείγμα περίπου 1 εκατομμυρίου εν ενεργεία Xbox Live χρηστών δεν μπορεί να είναι και αρκετά σαφές το αποτέλεσμα και σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο το αποτέλεσμά της.

Για μία μεγάλη έρευνα σαν αυτή ώστε να υποστηρίξουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με το πρόγραμμα της Microsoft, ίσως έπρεπε να χρειαστούμε ένα μεγαλύτερο δείγμα, με βάση τον μεγάλο αριθμό κονσολών που υπάρχουν.

Σίγουρα μια επίσημη τοποθέτηση της Microsoft θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ώστε να καταλάβουμε αν τελικά έχει δίκιο ο Jim Ryan ή αν είναι τελικά επιτυχημένη η συγκεκριμένη πολιτική της εταιρίας.