Ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από την Microsoft κατάφερε να φτάσει στο μέγιστο δυνατό σκορ των 999,990 πόντων, στην έκδοση του MS. Pac-Man για το Atari 2600.

Οι ερευνητές επέλεξαν το Ms. Pac-Man για να είναι  λιγότερο προβλέψιμο από την αρχική έκδοση του παιχνιδιού, γεγονός που θα βοηθούσε την AI  να αντιμετωπίσει καλύτερα τις πραγματικές καταστάσεις που είναι εξίσου απρόβλεπτες. Είναι τόσο εντυπωσιακό αυτό το κατόρθωμα, αφού λίγες εταιρείες είναι πρόθυμες να πληρώσουν για κάτι που απλά κάθεται και παίζει βιντεοπαιχνίδια όλη την ημέρα.

Διαβάστε επίσης:  Ο φιλόδοξος modder που θέλει να κάνει το No Man's Sky όπου παρουσιάστηκε στα trailers του

Η συγκεκριμένη AI δημιουργήθηκε από την εταιρεία Maluuba, η οποία εξαγοράστηκε από την Microsoft τον προηγούμενο χρόνο, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση που ονομάζεται «αρχιτεκτονική υβριδικής ανταμοιβής«. Χρησιμοποιώντας 150 agents που επικεντρώνονται και ανταμείβονται σε μια συγκεκριμένη ολοκληρωμένη εργασία στο παιχνίδι, όπως η εύρεση σφαιριδίων ή η αποφυγή φαντασμάτων, η AI κατάφερε να διαχειριστεί και να δώσει προτεραιότητα σε πραγματικό χρόνο για να κάνει το τέλειο παιχνίδι.