Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Microsoft ακύρωσε το Scalebound, μια απόφαση που προκάλεσε έκπληξη. Τα πρώτα μηνύματα είχαν ληφθεί από τα previews του παιχνιδιού.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ιαπωνική ιστοσελίδα Game Watch ο Phil Spencer αναφέρθηκε ξανά στο θέμα, λέγοντας ότι σέβεται και εμπιστεύεται τον Hideki Kamiya και ότι θεωρεί το στούντιο του μοναδικό.

«Η άποψή μου είναι ότι πιθανότατα η ανακοίνωση έγινε πολύ νωρίς … η παρουσίασή μας ήταν πολύ νωρίς«, είπε, εξηγώντας ότι αυτό μπορεί να έφερε πρόσθετη πίεση στο στούντιο, καθώς οι προσδοκίες των fans άρχισαν να αυξάνονται.

Διαβάστε επίσης:  Η μεταφορά του Wolfenstein 2 στο Switch, το Oxenfree δωρεάν στο GOG και το πρώτο patch του PUBG στο Xbox One

Ως αποτέλεσμα, οι δύο εταιρείες βρέθηκαν σε μια θέση όπου δεν ήξεραν αν μπορούσαν να δώσουν στους χρήστες το παιχνίδι που ήθελαν.

Ο Spencer επανέλαβε ότι αυτό το περιστατικό ήταν «μια εμπειρία μάθησης» για όλους και ελπίζει ότι θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί ξανά με τον Kamiya στο μέλλον.