Η πρόθεση της Square Enix να πουλήσει την IO Interactive είχε δημιουργήσει δικαιολογημένα ερωτήματα για το μέλλον της σειράς Hitman, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του στούντιο.

Φαίνεται όμως ότι τελικά βρέθηκε λύση.

Η IO Interactive, το Δανέζικο στούντιο πίσω από το επιτυχημένο franchise, Hitman, θα συνεχίσει να αναπτύσσει παιχνίδια της σειράς ως ανεξάρτητο στούντιο.

Ο CEO της IO Interactive, Hakan Abrak, δημοσίευσε ένα μήνυμα στην ιστοσελίδα της IO το οποίο εξηγούσε τι σημαίνει αυτό για το franchise. Ο Abrak επιβεβαίωσε πως μετά τις συζητήσεις με την Square Enix, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να επιτρέψουν στην ομάδα ανάπτυξης να συνεχίζει να δουλεύει στους Hitman τίτλους ως ανεξάρτητο στούντιο.

Διαβάστε επίσης:  Το studio του PlayerUnknown's Battlegrounds δεν πίστευε ότι το παιχνίδι θα πουλήσει παραπάνω από 300.000 αντίτυπα μέσα στην πρώτη χρονιά

«Βασικά, θα διατηρήσουμε όλα τα δικαιώματα του Hitman«, έγραψε ο Abrak. «Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για την IO Interactive. Από σήμερα, έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κατεύθυνσης για το στούντιο και το Hitman – πρόκειται να δημιουργήσουμε το δικό μας μέλλον και είναι απίστευτα συναρπαστικό «.

Ο Abrak πρόσθεσε ότι η IO Interactive είναι «τώρα ανοιχτή σε ευκαιρίες με μελλοντικούς συνεργάτες» στο franchise του Hitman. Ο Διευθύνων Σύμβουλος επίσης φρόντισε να ευχαριστήσει την Sqaure Enix για τη συνεχιζόμενη στήριξή της με την πάροδο των χρόνων, αλλά πρόσθεσε ότι αισθάνθηκε υπέροχα  για την επιστροφή της ανεξαρτησίας του στούντιο, από από και ξεκίνησε.

Διαβάστε επίσης:  Η Bungie αφαιρεί από το Destiny 2 ένα γάντι που είχε "σύμβολο μίσους" πάνω του

«Η IO Interactive ξεκίνησε ως ανεξάρτητο στούντιο και τώρα θα επιστρέψει στις ρίζες της με μια εξαιρετικά παθιασμένη και ταλαντούχα ομάδα«, έγραψε ο Abrak.

Η IO Interactive δήλωσε ότι θα έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά της, σχετικά με το στούντιο και το franchise του Hitman κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα.