Με τον κόσμο να μην περνάει και τις πιο ασφαλείς του μέρες (είδαμε και χθες τι συνέβη στο Λονδίνο), εκεί που συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου πάντα αυτό συνοδεύεται και από αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Η E3 2017 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Η φετινή έκθεση υποδέχθηκε 15.000 επισκέπτες κάτι που προφανώς άλλαξε το χαρακτήρα της. Όμως παράλληλα τέθηκε και το ζήτημα της ασφάλειας του κοινού, με αρκετές αναφορές να δείχνουν ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν διάτρητα:

«Για κάθε μέρα της εκδήλωσης, η οποία ήταν ασφαλισμένη από ιδιωτικούς σεκιουριτάδες, προσπάθησα να περπατήσω στο κτίριο από το δρόμο έξω από showfloor χωρίς να φορέσω το σήμα μου», δήλωσε ο προγραμματιστής Rami Ismail σε μία ανάρτηση στο προσωπικό του blog.

«Το κατόρθωσα κάθε φορά, μέσα σε διάστημα τριών ημερών, και κάθε φορά κουβαλούσα ένα σακίδιο που δεν είχε ποτέ ελεγχθεί για το περιεχόμενό του. Θα ήταν εύκολο κάποιος να φέρει οποιοδήποτε είδος όπλου στην εκδήλωση και η ασφάλεια δεν θα ήταν σε θέση να αντιδράσει αρκετά γρήγορα για να αποτρέψει οτιδήποτε.»

Δύο άντρες δημοσίευσαν επίσης για την επιτυχία τους να μπουν μέσα στην εκδήλωση χωρίς εισιτήριο ή πάσο, σημειώνοντας πόσο απλή ήταν η διαδικασία.

«Με την άφιξη μας στην έκθεση (ψάχναμε για στάθμευση για 30 λεπτά, θα έπρεπε να είχαμε καλέσει την Uber) διαπιστώσαμε ότι η διέλευση από το γκαράζ ήταν το καλύτερο σημείο εισόδου», έγραψαν.

«Ο φρουρός μας ρώτησε τι κάνουμε, γι ‘αυτό του είπαμε ότι ήμασταν εργαζόμενοι του show, δεν είχαμε πολλές πληροφορίες και αργήσαμε για να φτάσουμε στο Galaxy Lounge στη Δυτική Αίθουσα. Μας άφησε και είχαμε αμέσως συγκλονιστεί, αλλά διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και μπήκαμε στην εκδήλωση με σιγουριά

Τα σχόλια σχετικά με την έλλειψη ασφάλειας ήταν πολλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φόβοι για την ασφάλεια δεν είναι παράλογοι, καθώς ένας πολύ οπλισμένος άνδρας πρόσφατα συνελήφθη στο Phoenix Comicon.

Η απάντηση της ESA

Η Entertainment Software Association είναι η εταιρεία που διοργανώνει την E3 και οι υπεύθυνοι της αισθάνονταν σίγουροι για την ασφάλεια της.

«Η ασφάλεια των εκθετών και των συμμετεχόντων είναι πρωταρχική μέριμνα για την ESA όσον αφορά την E3«, δήλωσε ο Dan Hewitt της ESA στο Polygon.

 «Αυτή ήταν η 14η Ε3 και ως Αντιπρόεδρος της ESA για τα ΜΜΕ και τις εκδηλώσεις, μπορώ να σας πω μετά από χρόνια εμπειρίας ότι αυτό είναι πάντα στο νου για την ομάδα της Ε3. Η εκδήλωση ήταν επιτυχημένη όσον αφορά την ασφάλεια. Υπήρχαν περισσότεροι από 68.000 άνθρωποι στο συνεδριακό κέντρο και ελάχιστα θέματα. Αυτό οφειλόταν εξ ολοκλήρου στους εξαιρετικούς fans, στους καλά εκπαιδευμένους φρουρούς και το προσωπικό και την εξαιρετική επικοινωνία με τα μέλη και τους εκθέτες μας«. κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:  Η Cloud Imperium Games απαντά στην μήνυση της Crytek