Το Elder Scrolls Online: Morrowind είναι το πρώτο chapter που προστίθεται στο παιχνίδι και η Bethesda φαίνεται να έχει πάρει αρκετές ιδέες από το κινηματογράφο.

Η ιστορία και οι λεπτομέρειες

Επικεντρωνόμαστε 700 χρόνια πριν από τα γεγονότα του The Elder Scrolls III: Morrowind και αυτές οι λεπτές διαφορές και μετατοπίσεις στο χρόνο είναι προφανείς στο παιχνίδι. Οι οικισμοί είναι μικρότεροι. Μερικές από τις πόλεις που μπορείτε να θυμηθείτε δεν υπάρχουν, αλλά υπαινίσσονται μέσα από την ιστορία..

Μπορείτε να βρείτε μια σελίδα που θα περιγράφει την επιθυμία του Vivec να κατασκευάζει εκ νέου το Ebonheart στο νησί, μια αναζήτηση που διαχέει το πρώτο σφάλμα του τι θα γίνει αργότερα ο Ald’ruhn, και ακόμη και η πρωτεύουσα Vivec City εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό ένα εργοτάξιο.

Το ESO: Morrowind εξακολουθεί να κάνει τον παίχτη να νιώθει εξοικειωμένος, και εκεί ίσως είναι το μεγαλύτερο λάθος του. Για τους παίκτες που έπαιξαν το παιχνίδι το 2002 και ακολουθούσαν τον χάρτη για κάθε τους αναζήτηση, σε κάθε γωνιά, μπορεί να επιστρέψουν σε αυτόν τον κόσμο με μειωμένη αίσθηση δέους. Δεν υπάρχει τίποτα που να προσφέρει έκπληξη εδώ.

Η κλίμακα του χάρτη μπορεί να μην συγκρίνεται με τα επικά όρια του Skyrim, αλλά υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που προστέθηκαν σε αυτόν τον κόσμο, κάτι που είναι αναμφίβολα στα θετικά του παιχνιδιού. Οι περίπλοκες ζωγραφιές στη Vivec City, για παράδειγμα, ή ο τρόπος που υπάρχει ένα λαμπερό κόκκινο, χαλί που φαίνεται να ευθυγραμμίζει τους ορόφους των ορυχείων Kwama Egg. Υπάρχουν οι ίδιοι αξιοσημείωτοι χαρακτήρες και η γνωστή αίσθηση του χιούμορ παραμένει άθικτη.

Μέσα σε όλα αυτά, το Morrowind είναι σαν μια ξεχωριστή οντότητα. Φυσικά, χρειάζεστε πρώτα το βασικό παιχνίδι του ESO, αλλά θα μπορούσατε να παίξετε πολύ καλά το Morrowind και ως standalone.

Νέοι χαρακτήρες και προσέγγιση στα skills

Το αίσθημα του hype από το γεγονός ότι έρχεται με μια μοναδική εισαγωγή για νέους χαρακτήρες, σας ωθεί κατευθείαν πίσω στην Seyda Neen μετά την απόδραση σας από τους σκλάβους, όλα με τη βοήθεια ενός αγαπημένου φίλου.

Προσθέστε σε αυτό μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που προσφέρονται εδώ. Υπάρχει η ενημερωμένη έκδοση του One Tamriel του περασμένου έτους, η οποία καταργεί όλους τους προηγούμενους περιορισμούς όσον αφορά τις αναζητήσεις ή το gameplay της ομάδας, που σημαίνει ότι οι παίκτες χαμηλού επιπέδου και υψηλού επιπέδου μπορούν όλοι μαζί να συνεργαστούν.

Η νέα τάξη των Warden προσφέρει επίσης μια ολοκαίνουργια προσέγγιση στα skills που είναι πολύ πιο ισορροπημένη από τις προηγούμενες φορές, συνδυάζοντας τη συμπάθεια των Animal Companions και την καταστροφική μαγεία του Winter. Όλα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στο gameplay των dungeons.

Συμπέρασμα

Το Elder Scrolls Online: Morrowind σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει δραματικά την εμπειρία του παιχνιδιού.

Όμως με αυτό το μείγμα που προσφέρει, η ισόποση σύνδεση νοσταλγίας και καινοτομίας είναι αρκετά για να προσελκύσει τους παίχτες στον κόσμο του.