Από την κυκλοφορία του Playstation 4, μια από τις (πολλές) απαιτήσεις των χρηστών ήταν και η επιστροφή του Crash Bandicoot. Μέσα στο 2017 η επιθυμία αυτή έγινε πραγματικότητα, τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Μπορεί να μην έχουμε νέο παιχνίδι με τον αγαπημένο χαρακτήρα, αλλά η Crash Bandicoot N. San Trilogy προσφέρει τρία κλασσικά και αγαπημένα παιχνίδια Crash!

Περισσότερο από remaster

Ο Crash ήταν το μέσο που καθιέρωσε την Naughty Dog σαν ένα studio που παράγει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο. Όμως σε αυτή την τριλογία η Naughty Dog απουσιάζει. Βασικά για πρώτη και τελευταία φορά την συναντάμε στο κομμάτι των «ειδικών ευχαριστιών» στα credits του παιχνιδιού.

Τι έχει συμβεί;

Η Vicarious Visions που ανέλαβε την δημιουργία του τίτλου, δεν ακολούθησε την εύκολη οδό, κάνοντας ένα απλό port δηλαδή και αναβαθμίζοντας λίγο τα γραφικά. Προτίμησε να «χτίσει» το παιχνίδι από την αρχή, χωρίς να χρησιμοποιήσει ούτε μια γραμμή κώδικα της Naughty Dog (κάτι που εν μέρει είναι και λογικό αφού τα δικαιώματα του τίτλου ανήκουν πλέον στην Activision). Ήταν ένα ρίσκο, που μάλλον ήταν επιτυχημένο, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι και τα τρία παιχνίδια Crash που περιλαμβάνονται στην τριλογία ναι μεν έχουν εκμοντερνιστεί, όμως είναι πιστά στην φιλοσοφία και το όραμα της Naughty Dog για τη σειρά.

Διαβάστε επίσης:  Οι developers παιχνιδιών αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά στους μηχανισμούς των παιχνιδιών τους

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy Review

Χαμένα στοιχεία, βελτιώσεις και αλλαγές

Προφανώς η παραπάνω απόφαση της Vicarious Visions είχε και κάποιες παράπλευρες επιδράσεις. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι βασικοί μηχανισμοί της σειράς είναι διαφορετικοί – ήδη έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τα άλματα του Crash- χωρίς όμως να επηρεάζουν το παραδοσιακό στυλ και το ύφος των παιχνιδιών.

Οι κινήσεις του Crash είναι αρκετά πιο ομαλές, ενώ υπάρχει και αυτόματη αποθήκευση μετά την ολοκλήρωση κάθε επιπέδου. Τα checkpoints μάλιστα πλέον συγκρατούν και το ποια κουτιά έχετε σπάσει στην πορεία σας. Επιπλέον κάτι που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι το πρώτο παιχνίδι μπορεί να παιχθεί και με τον αναλογικό μοχλό, κάτι που στην αρχική έκδοση δεν μπορούσε να γίνει, γιατί δεν υπήρχαν χειριστήρια με αναλογικούς μοχλούς! (το πρώτο παιχνίδι Crash κυκλοφόρησε το 1996, και το πρώτο χειριστήριο Playstation με αναλογικούς μοχλούς το 1997).

Μιλώντας για τα παιχνίδια, και τα τρία προσφέρουν υψηλά επίπεδα πρόκλησης και κυρίως έχουν στοιχεία που απουσιάζουν από τα σύγχρονα παιχνίδια και θυμίζουν πολλά στους παλιούς, ενώ σίγουρα δίνουν νέες εμπειρίες στους νεότερους χρήστες.

Όσο αφορά το περιεχόμενο, σε αυτό δεν έχουν γίνει σημαντικές προσθήκες. Η πιο μεγάλη εξ αυτών, είναι η δυνατότητα να παίξετε με την αδερφή του Crash, την Coco. Άλλες προσθήκες είναι τα time trial challenges στο πρώτο παιχνίδι, βελτιωμένες bonus zones και το ενιαίο σύστημα αποθήκευσης και για τα τρία παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης:  Η EA θα προστατέψει τους εργαζομένους της από απόφαση του Προέδρου των Η.Π.Α.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy Review

Γραφικά – Ήχος

Είπαμε ότι το παιχνίδι χτίστηκε από την αρχή και αυτό φαίνεται και από τα γραφικά του. Τα χρώματα είναι πιο φωτεινά και μοντέρνα, το επίπεδο λεπτομέρειας του Crash είναι πολύ υψηλό ενώ και τα περιβάλλοντα φαίνονται πιο ζωντανά από ποτέ.

Το ίδιο συμβαίνει και στον ήχο, που είναι ο ίδιος με τα αρχικά παιχνίδια, αλλά αναβαθμισμένος για να συμμορφωθεί με τις νέες απαιτήσεις.

Αξίζει να το αγοράσω;

Έχουμε δει πολλά παιχνίδια προηγούμενων γενεών να επανέρχονται στην σύγχρονη εποχή. Η αλήθεια είναι ότι κάποια καταφέρουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ενώ κάποια άλλα όχι.

Το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Η Vicarious Visions έκανε πολύ καλή δουλειά, διατηρώντας τα υψηλά επίπεδα διασκέδασης του παιχνιδιού, διατηρώντας την φιλοσοφία και το στυλ που το έκαναν αγαπημένο, αλλά ταυτόχρονα κάνοντας και κάποιες προσθήκες και βελτιώσεις προς την σωστή κατεύθυνση.

silver