Έχουν κυκλοφορήσει εκατοντάδες περιφερειακά εξαρτήματα για κονσόλες, όμως ένα από τα πιο περίεργα ήταν ένα εξάρτημα που κυκλοφόρησε το 1989 για το Nintendo Entertainment System, το Nintendo Power Glove.

Το Nintendo Power Glove ήταν μία συσκευή σε σχήμα γαντιού που φορούσαν οι παίκτες και μπορούσαν να παίξουν όλα τα NES παιχνίδια. Απόλαυσε μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια- ακόμη και μία ταινία διαφήμιζε το προιόν, όμως αποδείχθηκε μεγάλη αποτυχία.

Από το Data Glove στο Power Glove

Η ιδέα του Power Glove ξεκίνησε από τον Thomas Zimmerman και το Data Glove.  Η Atari ενδιαφέρθηκε για την συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά πρόσφερε μόνο 10.000 δολάρια. Ο Zimmerman αρνήθηκε, όμως ένας υπάλληλος της Atari ήθελε να χρηματοδοτήσει την παραγωγή του εξαρτήματος, και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η APL Research.

Ο Zimmerman τότε μπόρεσε να συγκεντρωθεί στην βελτίωση του Data Glove και τα κατάφερε, τραβώντας πάρα πολλά βλέμματα, ακόμη και από οργανισμούς όπως το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης και τη NASA.

Τότε ήταν που τους πλησίασε μία εταιρεία παιχνιδιών, η AGE, που ήθελε να πάρει τις άδειες και την πατέντα ώστε να δημιουργήσει μια παρόμοια συσκευή για παιχνίδια, με τις συνομιλίες να καταλήγουν σε συμφωνία.

Διαβάστε επίσης:  Μεγάλο θέμα με cheating από παίχτες του Top 100 του FIFA 18 Ultimate Team

Το πρόβλημα, η Mattel και η Nintendo

Υπήρχε ένα μεγάλο πρόβλημα όμως που δεν υπολόγισε σωστά η AGE. Η κάθε συσκευή κόστιζε 10.000 δολάρια για να δημιουργηθεί, οπότε έπρεπε να βρει έναν τρόπο ώστε να πέσει η τιμή περίπου στα 100 δολάρια.

Ήρθε σε συμφωνία με την Mattel, τον κολοσσό των παιχνιδιών και αυτή με την σειρά της με την Nintendo, ώστε να φέρουν το περιφερειακό εξάρτημα στο NES.

H προχειρότητα όμως και η βιασύνη δημιούργησαν επιπλέον προβλήματα στη συσκευή. Η Mattel ήθελε να παρουσιάσει το εξάρτημα παίζοντας παιχνίδια στην CES το 1989, και έτσι έδωσαν στην AGE 3 μήνες περιθώριο ώστε να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο. Αυτό το πρωτότυπο δεν δούλευε σωστά, όμως κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Αργότερα, ένας εργαζόμενος  στην AGE αποκάλυψε ότι το πρωτότυπο της CES ήταν ένα Amiga με ένα παιχνίδι που έτρεχε και ένα παιδί- ηθοποιός προσποιούνταν ότι έπαιζε!

Οι μηχανικοί της Mattel και της AGE κατάφεραν να δημιουργήσουν το Nintendo Power Glove με φτηνή τεχνολογία και χαρακτηριστικά καταφέρνοντας να πάρουν την έγκριση της Nintendo. Όταν κυκλοφόρησε δεν δέχτηκε τις αναμενόμενες κριτικές και τα σχόλια που περίμεναν οι τρεις εταιρείες.

Διαβάστε επίσης:  Πολιτικοί και οργανώσεις στη Μεγάλη Βρετανία αντιδρούν στην αναπαράσταση της κακοποίησης ανηλίκων στο Detroit: Become Human

Η συσκευή ήταν ένα χάος στην προσαρμογή (calibration) και δεν προσέφερε τον σωστό έλεγχο στα παιχνίδια του NES. Όπως συνήθως γίνεται, δεν είχαν σχεδιαστεί πολλά παιχνίδια ειδικά για το εξάρτημα.

Η απογοήτευση και το τέλος

Υπήρξε μία γενική προχειρότητα κατά την παραγωγή αλλά και στην κυκλοφορία από τις εταιρείες. Η Nintendo με την Mattel άρχισαν να εργάζονται πάνω σε ένα άλλο Power Glove, το Nintendo Turbo Glove, όμως οι λιγοστές πωλήσεις και η δυσαρέσκεια των καταναλωτών με το Power Glove, ανάγκασαν την Nintendo να βάλει ένα τέλος στα σχέδια, αλλά και στην παραγωγή νέων Nintendo Power Gloves.

Η αποτυχία ήταν μεγάλη και αυτό που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι το Power Glove, ήταν ένα εξάρτημα για το οποίο η Nintendo, παρότι αφορούσε την κονσόλα της, δεν είχε συμμετάσχει σε κανένα στάδιο δημιουργίας του, παρά μόνο έδωσε την άδεια της για την κυκλοφορία του.

Στο παρακάτω βίντεο του Wrestling With Gaming μπορείτε να δείτε και οπτικά την ιστορία: