Στην Ιαπωνία, οι ουρές για την αγορά ενός Nintendo Switch είναι πολύ τεράστιες. Γι’ αυτό τον λόγο οι καταστηματάρχες βρήκαν έναν τρόπο για να αποφασίσουν ποιος θα αγοράσει μία κονσόλα.

Σε μία προσπάθεια για να είναι δίκαιο για τους πελάτες, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στην Ιαπωνία κάνουν κληρώσεις ως έπαθλο την αγορά του Nintendo Switch. Ίσως να σας εξέπληξε αυτή η είδηση, αλλά αυτό έγινε με όλες τις κονσόλες της Nintendo αφού έχει συνέχεια προβλήματα αποθεμάτων. Είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την Nintendo, αφού η Ιαπωνία είναι η έδρα της εταιρείας και έχει τους περισσότερους fans.

Στις ουρές των καταστημάτων οι καταστηματάρχες δίνουν στους πελάτες βραχιολάκια με νούμερα επάνω και αν κληρωθεί ο αριθμός τους τότε μπορούν να αγοράσουν την κονσόλα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται στα καταστήματα της χώρας για προιόντα που δεν μπορούν να αποκτηθούν εύκολα είτε επειδή δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός αποθεμάτων είτε είναι σπάνια. Δεν λείπουν όμως και τα προβλήματα με τις κληρώσεις.

Πρόσφατα, ο χρήστης του Twitter, Jinsan αφηγήθηκε πως αυτός και ένας φίλος του μπήκαν στη σειρά σε ένα μαγαζί, ελπίζοντας να κερδίσει την ευκαιρία να αγοράσει το πακέτο Nintendo Switch κονσόλας με το Splatoon 2. Σύμφωνα με τον Jinsan, το προσωπικό τους έδωσαν βραχιολάκια με τους αριθμούς 179 και 181 αφήνοντάς τους να αναρωτιούνται γιατί δεν τους έδωσαν το βραχιολάκι με τον αριθμό 180. Στην κλήρωση κέρδισε ο αριθμός με τον λαχνό 180, πράγμα που σημαίνει ότι ο Jisan ή ο φίλος του έπρεπε να ήταν νικητές.

Ο αριθμός 180 έλειπε από την κλήρωση. Ο Jisan αποφάσισε να το ποστάρει στο Twitter. Αυτό είχες ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι του καταστήματος να ζητήσουν συγνώμη για την ταλαιπωρία που πέρασαν οι πελάτες.

Στην απολογία του καταστήματος ανέφεραν ότι το κατάστημα «θα προσπαθήσει να κάνει καλύτερη δουλειά με τις κληρώσεις στο μέλλον». Το κατάστημα ανακοίνωσε ότι θα κάνει νέα κλήρωση για αγορά του πακέτου Nintendo Switch με το Splatoon 2 για αυτό το μοναδικό πακέτο. Το κατάστημα με λίγα λόγια «τα έκανε θάλασσα».

Διαβάστε επίσης:  Τα νέα Switch Pro Controllers στα χρώματα των Zelda: Breath of the Wild και Mario

Σε ένα άλλο κατάστημα στην Ιαπωνία η κλήρωση για αγορά ενός Nintendo Switch ακυρώθηκε, κάτι που οδήγησε σε μάχη με πέτρα-ψαλίδι-χαρτί. Ναι, σωστά ακούσατε οι υπεύθυνοι του μαγαζιού διοργάνωσαν ένα τουρνουά του κλασσικού παιχνιδιού με τους νικητές να έχουν την ευκαιρία αγοράς της κονσόλας.

Το πέτρα-ψαλίδι-χαρτί είναι ένας συχνός τρόπος για το πως να λάβουν μία απόφαση στην Ιαπωνία, όπως εμείς χρησιμοποιούμε τα κέρματα παίζοντας κορώνα-γράμματα.

Εξαιτίας αυτού του προβλήματος πολλοί καταναλωτές στρέφονται στα «γκρίζα» καταστήματα της Ιαπωνίας όπου τις περισσότερες φορές πέφτουν θύματα απάτης. Σύμφωνα, με το Nikkei, απατεώνες πωλούσαν άδεια κουτιά Nintendo Switch σε ανθρώπους οι οποίοι νόμιζαν ότι αγόρασαν την κονσόλα.

Διαβάστε επίσης:  Ο αριθμός παιχνίδιων που έχει κυκλοφορήσει το 2017 στο Steam μπορεί να ξεπεράσει κάθε άλλη χρονιά

Για εμάς είναι ίσως είναι κάτι το πρωτόγνωρο, αλλά έτσι είναι τα πράγματα στην αγορά της Ιαπωνίας και τα προιόντα της Ιαπωνέζικης εταιρείας πάνω από 30 χρόνια.Υπάρχουν μικρά αποθέματα στα προιόντα της Nintendo παγκοσμίως, αλλά η έδρα της εταιρείας παρουσιάζει τα μεγαλύτερα προβλήματα.