Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε την αναβολή κυκλοφορίας του αποκλειστικού τίτλου Crackdown 3 για την Άνοιξη του 2018, ενώ ήταν σχεδιασμένο να κυκλοφορήσει την ίδια ημέρα με την κυκλοφορία του νέου Xbox One X , το Nοέμβριο. Αυτή η ανακοίνωση όπως ήταν φυσικό προκάλεσε απογοήτευση, αλλά και πυροδότησε αμφιλεγόμενες απόψεις από τα Μedia και όλη την Xbox κοινότητα – και όχι μόνο.

Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα;

H Shannon Loftis ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία του Crackdown 3 αναβάλλεται για δεύτερη φορά για την Άνοιξη του 2018, επειδή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την παραγωγή. Όπως ήταν φυσικό απογοητεύτηκαν πολλοί λάτρεις του Xbox. Επίσης βρέθηκαν στο διαδίκτυο αμφιλεγόμενες απόψεις αλλά και κινδυνολογίες για την κατάσταση του τίτλου από δημοφιλή sites.

Ας πάμε λίγο πίσω στον χρόνο

Ο Phil Spencer αντικατέστησε τον Don Mattrick σαν CEO του Xbox τον Μάρτιο του 2014, λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν παγκοσμίως για το DRM που θα περιείχε το Xbox One στο λανσάρισμα του. Στα αποκαλυπτήρια του Xbox One το 2013 ο Don Mattrick ανακοίνωσε το DRM, αλλά αργότερα ανακοίνωσε ότι το σύστημα δεν θα το περιέχει, αλλά ήταν ήδη αργά και αυτή η πρακτική δημιούργησε μεγάλη ζημιά στο brand. O Phil Spencer από το 2014 προσπαθεί με νέες πρακτικές να πουλήσει το προϊόν, πρόσθεσε και συνεχίζει να προσθέτει νέες λειτουργίες στο οικοσύστημα της Microsoft. Το Backwards Compatibility πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει τους χρήστες του Xbox One να παίζουν επιλεγμένα παιχνίδια Xbox 360 – και σύντομα παιχνίδια του αρχικού Xbox έχει μεγάλη επιτυχία. Το Play Anywhere το οποίο με την αγορά επιλεγμένων παιχνιδιών Xbox One δίνει και πρόσβαση στην έκδοση Windows 10 έχει επίσης μεγάλη επιτυχία. Επίσης, δημιούργησε την νέα κονσόλα Xbox One X η οποία προσφέρει καλύτερα γραφικά και απόδοση στα παιχνίδια σε ανάλυση 4Κ όμως προκύπτει ένα πρόβλημα το οποία θα αναλύσουμε παρακάτω. Σε αυτό το κομμάτι ο επικεφαλής του Xbox τα πάει πολύ καλά.

Διαβάστε επίσης:  Ολόκληρη η εμπειρία του NBA 2K18: The Prelude

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το νέο ηγέτη τoυ Xbox είναι ότι δεν υπάρχουν αποκλειστικοί τίτλοι για την πλατφόρμα. Δεν έχουμε δει ακόμη αποκλειστικά παιχνίδια από την ηγεσία του Spencer εκτός από τα Forza, Recore και Gears of War, αφού οι αποκλειστικοί τίτλοι μέχρι το Halo 5: Guardians ήταν σχεδιασμένοι από την εποχή του Mattrick στην εταιρεία. Αυτό το πρόβλημα μπαίνει στην εξίσωση με το νέο hardware της Microsoft, το Χbox One X. Εκτός από την υποστήριξη των third-party εταιρειών και τις αναβαθμίσεις παλαιότερων παιχνιδιών στην απόδοση δεν θα υπάρχουν νέοι τίτλοι στο λανσάρισμα την νέας κονσόλας εκτός από το Forza 7 και Super Lucky’s Tale. O αριθμός των αποκλειστικών τίτλων για το 2017 είναι τραγικά χαμηλός και είναι η χειρότερη χρονιά για την εταιρεία σε αυτό το θέμα.

Το αρνητικό μέτωπο για τον Phil Spencer ξεκίνησε όταν ανακοινώθηκε η ακύρωση της παραγωγής του Fable Legends και του Scalebound. Επίσης, το κλείσιμο της ιστορικής εταιρείας Lionhead Studios – δημιουργών της Fable σειράς προστέθηκε σε αυτή την εξίσωση. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται που βρίσκονται οι αποκλειστικοί τίτλοι αφού ο Spencer βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας και από το 2014 πέρασαν τρία χρόνια χωρίς κανένα πλάνο από τον ίδιο, παρά μόνο γινόταν δουλειά σε τίτλους που η παραγωγή τους ξεκίνησε όταν ήταν επικεφαλής ο Mattrick. Ίσως μάθουμε από το 2018 τους τίτλους του Spencer.

Διαβάστε επίσης:  Call of Duty: WWII Preview

Οι στόχοι για την πλατφόρμα της Microsoft έχουν πλέον αλλάξει

H Microsoft στοχεύει να χτυπήσει τον ανταγωνισμό με το Xbox One X, την δυνατότερη κονσόλα στην αγορά. Ο Phil Spencer ανακοίνωσε επίσης ότι περιμένει και πωλήσεις από τα Xbox One και Χbox One S μετά την κυκλοφορία του Xbox One X ,αφού η κονσόλα είναι για αυτούς που θέλουν καλύτερη απόδοση στα παιχνίδια τους. Η υποστήριξη σε υπηρεσίες και παιχνίδια δεν θα σταματήσει για τα παλαιότερα μοντέλα διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της εταιρείας. H Microsoft επίσης στοχεύει στις πωλήσεις των συνδρομητικών υπηρεσιών της Xbox Live Gold και Game Pass αφού αποδεικνύονται κερδοφόρες για την εταιρεία. Επιπλέον, συνεχίζει την υποστήριξη των Backwards Compatibility και Play Anywhere προγραμμάτων. Windows 10 και Xbox One είναι ουσιαστικά ένα ενιαίο οικοσύστημα και είναι πλέον εύκολα κατανοητό ότι αποκλειστικοί τίτλοι που κυκλοφορούν στο Xbox One θα κυκλοφορούν και στα PC με Windows 10.

Οι αντιδράσεις για μια ανακοίνωση αναβολής για έναν τίτλο, ήταν σίγουρα υπερβολικές, αφού αυτό γίνεται για να προσφερθεί τελικά ένα καλύτερο προϊόν. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα με τους αποκλειστικούς τίτλους και το πλάνο της Μicrosoft, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι από το 2018 το πρόβλημα θα λυθεί. Για την ώρα οι οπαδοί του Xbox One μπορούν να απολαύσουν τις λειτουργίες που προσφέρει η Microsoft αλλά και τα παιχνίδια της για το 2017, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές του Xbox One Χ τον Νοέμβριο μπορούν να απολαύσουν μία μεγάλη γκάμα από παλαιότερους τίτλους και νέους third party τίτλους με καλύτερα γραφικά και απόδοση.