Υψηλές ταχύτητες, πάθος, ένταση, ανατροπές. Αυτή είναι η Formula 1. Και μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει χάσει κάτι από την παλιά της αίγλη, όμως η Codemasters πιστή στο ραντεβού της φέρνει το κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις οθόνες μας. Η Enarxis Dynamic Media μας έδωσε την δυνατότητα να παίξουμε το F1 2017 και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας:

f1 2017

Εμμονή με την λεπτομέρεια

Αν θες να νικήσεις πρέπει να έχεις τρία στοιχεία: αγωνιστικότητα, πάθος και να δίνεις μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια. Το να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο της F1 δεν είναι απλό. Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που πρέπει να προσέξεις: από το στήσιμο του αυτοκινήτου, τα λάστιχα, τα καύσιμα έως και την στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσεις γνωρίζοντας τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου σου.

Στο F1 2017 όλα αυτά είναι απαιτούμενα, είτε συμμετέχετε σε ένα απλό Grand Prix, είτε ξεκινάτε ένα Career Mode, είτε παίζετε σε online αγώνες.

Τα περιθώρια λάθους είναι αρκετά στενά. Στο online είναι κάτι φυσιολογικό αφού οι υπόλοιποι παίχτες θα προσπαθούν να σας φτάσουν στα όρια σας, όμως και στα offline modes η CPU εκπληρώνει απόλυτα τον ρόλο της. Ο βαθμός πρόκλησης είναι αρκετά υψηλός, αφού και οι οδηγοί που ελέγχονται από την  Α.Ι. φτάνουν τα αυτοκίνητα τους στα όρια, όχι μόνο απέναντι σε εσάς, αλλά ακόμα και σε μεταξύ τους μάχες!

Δεν είναι ένας οδηγός, είναι μια ομάδα

Ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό του F1 2017 είναι η αίσθηση της ομαδικότητας που προσφέρει. Ναι, μπορείτε όταν είστε στην πίστα να είστε μόνοι σας, και όλα να κρίνονται από τις δικές σας αποφάσεις, όμως νιώθετε ταυτόχρονα και την βοήθεια αλλά κυρίως και την υποστηρίξη της ομάδας σας.

Διαβάστε επίσης:  Το NBA 2K18 δεν θα περιλαμβάνει τις ομάδες της EuroLeague

Χρήσιμες οδηγίες θα φτάνουν συνεχώς στα αυτιά σας, και αν κάποια στιγμή συμμετέχετε σε ένα τρακάρισμα, θα ακούσετε από το Garage να ζητούν να επιβεβαιώσετε ότι είστε καλά! «Πες μου ότι είσαι καλά, είναι το μόνο που με νοιάζει» είναι η χαρακτηριστική έκφραση…

f1 2017

Οι επιλογές παραμετροποίησης είναι πολλές, ώστε να στήσετε το μονοθέσιο σας με τον τρόπο που θέλετε και που ανάλογα την πίστα και τον τρόπο οδήγησής σας, θα σας δώσει την ευκαιρία να ανταγωνιστείτε τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

Μιλώντας για τον τρόπο οδήγησης σας αυτός παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και στην αξιοπιστία του αυτοκινήτου σας. Η άτσαλη οδήγηση καταπονεί τα μηχανικά μέρη του μονοθεσίου, ταλαιπωρεί τα λάστιχα και αυξάνει την κατανάλωση βενζίνης, παράγοντες που αν δεν διαχειριστείτε σωστά, θα σας οδηγήσουν σε μεγαλύτερα προβλήματα. Μάλιστα, στο Carreer Mode μπορείτε να βοηθήσετε έμπρακτα στην βελτίωση ολόκληρης της ομάδας σας, ξοδεύοντας «Research Points» που συλλέγετε κατά την διάρκεια των Grand Prix ώστε να κάνετε ακόμα και την Sauber, μια ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα!

f1 2017

Τα κλασσικά αυτοκίνητα, η ιστορία της F1

Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στον φετινό τίτλο είναι αυτή παλαιότερων μοντέλων αυτοκινήτων, που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο άθλημα. Το να οδηγείς μερικές από τις Ferrari του Σουμάχερ, ή το μονοθέσιο του θρυλικού Αύρτον Σένα, ή ακόμα και την Red Bull του Σεμπάστιαν Φέτελ είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Διαβάστε επίσης:  Τα 10 Xbox Original παιχνίδια που θα θέλαμε στο Backwards Compatibility πρόγραμμα για το Xbox One

Ίσως ακόμα και να φέρνει αναπόφευκτες συγκρίσεις με το σήμερα…

Γραφικά – Ήχος

Αναφέρθηκε και πιο πάνω το θέμα της επικοινωνίας με το garage της ομάδας και το πόσο σημαντική είναι αυτή στην εξέλιξη του αγώνα. Οι φωνητικές εντολές που μπορείτε να δώσετε λειτουργούν τις περισσότερες φορές καλά, αν και υπάρχει ένα μικρό bug στο οποίο το μέλος της ομάδας με το οποίο επικοινωνείτε, σας ζητά να επαναλάβετε την φράση σας, ακόμα και αν δεν έχετε συνδεδεμένο μικρόφωνο.  Ο ήχος των μηχανών είναι ρεαλιστικός και εντυπωσιακός, το ίδιο και η αποτύπωση σε αυτόν οποιουδήποτε μηχανολογικού προβλήματος. Κάθε μονοθέσιο έχει τον δικό του ήχο και αυτό κάνει την συνολική εμπειρία ακόμα πιο πλούσια και απολαυστική.

Όσο αφορά τα γραφικά, τα μονοθέσια είναι προσεγμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, από τον εξωτερικό σχεδιασμό τους, μέχρι και το τιμόνι. Τα περιβάλλοντα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και γενικά δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στην οπτική αναπαράσταση του παιχνιδιού.

f1 2017

Αξίζει να το αγοράσω;

Το F1 2017 είναι εδώ για να προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το Career mode σας μεταφέρει όλα αυτά που συμβαίνουν σε μια ομάδα, από την προετοιμασία μέχρι και τον αγώνα, ενώ η προσθήκη esports mode είναι σίγουρο ότι θα αυξήσει την αδρεναλίνη σας.

Το F1 2017 είναι ένα πακέτο γεμάτο συγκινήσεις και μια αίσθηση νοσταλγίας για τις μέρες δόξας της F1.

silver