Όπως σας ενημερώσαμε τον περασμένο μήνα η επιτροπή για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι έκανε γνωστό ότι θα εξέταζε την προοπτική ενωμάτωσης των e-sports στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η επιτροπή μίλησε με την Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) η οποία «έβαλε την πρόταση στον πάγο» χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach, είπε στο South China Morning Post:

«Δεν θέλουμε να προωθήσουμε την βία και την διαφοροποίηση, αλλά θέλουμε να προωθήσουμε την ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους. Αυτό δεν ταιριάζει με τα βιντοπαιχνίδια τα οποία περιέχουν βία, εκρήξεις και δολοφονίες. Αυτό είναι το σημείο όπου τραβάμε μία καθαρή γραμμή».

Είναι αξιοσημείωτο να σημειώσουμε ότι ο Bach κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976. Αυτοί οι αγώνες είχαν αγωνίσματα όπως Μπόξ, Τσούντο, Καράτε, Τακ-βοντό και Πυγμαχία. Όπως καταλαβαίνετε ο Bach δεν έχει πρόβλημα με τις ψηφιακές μάχες, αλλά με τους θανάτους που πολλά παιχνίδια περιέχουν.

Διαβάστε επίσης:  Ο δημιουργός του PUBG θέλει το παιχνίδι του να φτάσει τους ενεργούς χρήστες του League of Legends

O Bach διευκρίνισε:

«Αν κάποιος συναγωνίζεται παίζοντας ποδόσφαιρο ή παίζοντας άλλα σπόρ ψηφιακά, τότε έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους προτάσεις».

Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε στο τραπέζι παιχνίδια σπόρ όπως FIFA, Madden NFL ή και Racing παιχνίδια για Esports στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Bach είπε επίσης ότι «ο χώρος τον Esports δεν έχει τις κατάλληλες ρυθμίσεις σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σπόρ. Πρέπει να έχουμε κάποιον ο οποίος εγγυάται ότι αυτοί οι αθλητές δεν είναι ντοπαρισμένοι και ότι ακολουθούν τους τεχνικούς κανόνες και ότι σέβονται ο ένας τον άλλον».

Διαβάστε επίσης:  Τα 10 Xbox Original παιχνίδια που θα θέλαμε στο Backwards Compatibility πρόγραμμα για το Xbox One

Ακόμη τα Esports βρίσκονται σίγουρα πολύ μακριά για να γίνουν Ολυμπιακά Αθλήματα. Θα ήταν σίγουρα κάτι το παράδοξο τα βιντεοπαιχνίδια να γίνουν Ολυμπιακό Αγώνισμα, διότι άλλες δραστηριότητες όπως το Σκάκι και άλλες πολλές δεν είναι μέρος των Ολυμπιακών Αγωνισμάτων αφού δεν λαμβάνονται ως παραδοσιακά αθλήματα.