Τον προηγούμενο Μάρτιο σας είχαμε παρουσιάσει το παιχνίδι που είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες της Συρίας, το Bury Me, My Love. Η εταιρία του, η Pixel Hunt επικοινώνησε μαζί μας και μας προσέφερε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το παιχνίδι.

Η ιστορία του Majd και της Nour

Με τον πόλεμο να μαίνεται στη Συρία, ο Majd και η Nour αναγκάζονται να ζήσουν χωριστά. Ο Majd παραμένει στην πατρίδα τους, κάνοντας δύο δουλειές, ενώ η Nour αποφασίζει να πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς με στόχο μια καλύτερη και κυρίως πιο ασφαλή ζωή.

Η διαδρομής της μέχρι την ασφάλεια, δεν είναι εύκολη. Ο κόσμος δεν είναι πλασμένος αγγελικά και οι δυσκολίες διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο Majd είναι η μόνη της συντροφιά έστω και από απόσταση.

Διαβάστε επίσης:  Spintires: MudRunner Review

Bury Me, My Love

Μηνύματα σε «ψευδοπραγματικό» χρόνο

Ολόκληρη η ιστορία του παιχνιδιού εξελίσσεται μέσω μηνυμάτων. Majd και Nour επικοινωνούν συχνά, όσο συχνά δηλαδή μπορεί η Nour.

Να πούμε εδώ ότι ως παίχτης αναλαμβάνετε τον ρόλο του Majd και τίθεστε πολλές φορές ενώπιον δύσκολων επιλογών: η Nour ζητάει συμβουλές, θέτει διλλήματα και είναι στο χέρι σας να την βοηθήσετε να επιλέξει την σωστή, ασφαλή επιλογή.

Το παιχνίδι χρησιμοποιεί ένα σύστημα «ψευδοπραγματικού» χρόνου: δεν είναι ανάγκη να είστε εντός του παιχνιδιού για να παίξετε. Κάποιες φορές η Nour δεν μπορεί για διάφορους λόγους να επικοινωνήσει (είναι κρυμμένη, ταξιδεύει, κοιμάται κλπ) και θα πρέπει να περιμένετε το μήνυμα της.

Διαβάστε επίσης:  Spintires: MudRunner Review

Ο ρεαλισμός του παιχνιδιού προεκτείνεται με τις διάφορες συζητήσεις, αφού Nour και Majd συζητούν για ένα σωρό θέματα, όχι μόνο εκείνα που αφορούν την επιβίωση της Nour.

Bury Me, My Love

Το ταξίδι ενός πρόσφυγα

Το Bury Me, My Love είναι η αλήθεια ότι πετυχαίνει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την μεταφορά συναισθημάτων και εμπειριών που αφορούν το ταξίδι ενός πρόσφυγα με στόχο μια καλύτερη και κυρίως, ασφαλή ζωή.

Το δέσιμο που προκαλεί με τους χαρακτήρες του είναι μοναδικό, ενώ τα 19 διαφορετικά τέλη του, προσθέτουν υψηλό βαθμό replayability.

Το πιο σημαντικό απ όλα όμως, είναι το γεγονός ότι το Bury Me, My Love περνάει ένα πολύ σημαντικό, κοινωνικό μήνυμα με έναν βιωματικό τρόπο.