Οι μαζικές αλλαγές βαθμολογικών κριτικών από χρήστες είναι μία μεγάλη συνήθεια στο κατάστημα του Steam για διάφορους λόγους , είτε για πλάκα ή για κάποια εξέλιξη που συνέβη.

H Valve προσπάθησε να αποτρέψει αυτό το φαινόμενο με γραφήματα στις σελίδες των παιχνιδιών, τα οποία αποτυπώνουν τις αρνητικές και τις θετικές βαθμολογίες καθ’ όλη την διάρκεια κυκλοφορίας του παιχνιδιού.

Η εταιρία όμως από ότι φαίνεται δοκιμάζει νέες μεθόδους ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Αποκάλυψε τις δύο μεγάλες αλλαγές σε μία ανάρτηση στο blog της.

Η πρώτη αλλαγή είναι η νέα μέθοδος καταμέτρησης της βοήθειας χρηστών από κάθε κριτική. Αυτός ο τρόπος θα αξιολογεί τις κριτικές οι οποίες είναι πιο χρήσιμες και θα δίνει περισσότερο βάρος στους χρήστες που θα ακολουθούν ένα κανονικό μοτίβο αξιολόγησης. Οι λογαριασμοί οι οποίοι θα αξιολογούν ένα υπερβολικό αριθμό από κριτικές σε ένα παιχνίδι θα παρατηρήσουν ότι το βάρος κάθε βαθμολογίας θα μετράει λιγότερο.

Διαβάστε επίσης:  Το Steam σταματά να δέχεται το Bitcoin ως μέσο πληρωμής

Οι χρήσιμες κριτικές στο Steam έχουν «βομβαρδιστεί» από χρήστες που μάρκαραν τις αρνητικές κριτικές ως χρήσιμες, ενώ μάρκαραν θετικές κριτικές ως άχρηστες.

Η δεύτερη αλλαγή είναι ότι οι σελίδες παιχνιδιών θα δείχνουν τις προεπιλεγμένες χρήσιμες θετικές και αρνητικές κριτικές σε μία αναλογία σύμφωνα με το συνολικό σκορ των κριτικών. Με άλλα λόγια, το ποσοστό των θετικών και αρνητικών κριτικών θα αντικατοπτρίζονται στην σελίδα των παιχνιδιών. Για παράδειγμα, αν ένα παιχνίδι έχει θετικές κριτικές από το 80% των ανθρώπων, τότε οι δέκα προεπιλεγμένες κριτικές θα είναι 80% θετικές και θα προβάλλονται στην σελίδα 8 θετικές κριτικές και 2 αρνητικές.

Διαβάστε επίσης:  Το Steam σταματά να δέχεται το Bitcoin ως μέσο πληρωμής

Αυτό θα αποτρέψει τις κριτικές να χειραγωγούνται εύκολα από τους παίκτες και θα αντιπροσωπεύει σωστά το γενικό σύνολο που παίζει κάποιο παιχνίδι.

Οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν αυτό το σύστημα το οποίο βρίσκεται σε φάση Beta.

Μπορείτε να το βρείτε πατώντας την καρτέλα «Review Beta» το οποίο είναι προσβάσιμο στο κάτω μέρος από το ήδη υπάρχων σύστημα κριτικών.