Η ιαπωνική ιστοσελίδα του Nintendo 64 είναι ακόμη online και μας δίνει την δυνατότητα να δούμε πώς ήταν το Internet περίπου 20 χρόνια πίσω και να δούμε τα άλματα που έχει κάνει από τότε η τεχνολογία.

Η παραπάνω είδηση μας ενέπνευσε για αυτό το αφιέρωμα, στο οποίο θα σας παρουσιάσουμε τα sites των κονσολών με την βοήθεια του Wayback Machine, και το πώς χρησιμοποιούσαν το Internet για να διαφημιστούν.

Blast from the past δηλαδή!

Το αφιέρωμα θα το δημοσιεύσουμε σε διαφορετικά μέρη, χωρισμένα με βάση την γενιά των κονσολών.

Σήμερα στο πρώτο μέρος του αφιερώματος μας, καταπιανόμαστε με την 5η γενιά. Μια γενιά στην οποία ξεχωρίζουν τέσσερις κονσόλες: το Atari Jaguar που καλείται να συνεχίσει την παράδοση της Atari, το δυνατό αλλά πολύπλοκο Sega Saturn, το Nintendo 64 που συνεχίζει με cartridges, και φυσικά η πρώτη παρουσία της Sony στην βιομηχανία, με το Playstation.

Διαβάστε επίσης:  Η αλήθεια για τα microtransactions του UFC 3

Atari Jaguar

Η νέα πρόταση της Atari για την κατηγορία των κονσολών είναι το Atari Jaguar που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη το 1994. Όπως διαβάζουμε στο site του, «είναι 100 φορές πιο γρήγορο από τις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς» κάνοντας ευθεία αναφορά στα Sega Genesis και Super Nintendo! Επιθετικό το marketing της Atari…

Sega Saturn

Sega Saturn

Το Sega Saturn σηματοδοτεί την είσοδο της Sega στην πέμπτη γενιά κονσολών. Το Saturn είναι πανίσχυρο, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα περίπλοκο για τους developers. Η Sega επιλέγει να το παραλληλίσει με την αποστολή των Η.Π.Α. στο διάστημα, λέγοντας: «Το Saturn των Η.Π.Α. πήγε τον άνθρωπο στον διάστημα. Αυτό θα τον πάει λίγο παραπέρα.»

Διαβάστε επίσης:  Μεγάλο θέμα με cheating από παίχτες του Top 100 του FIFA 18 Ultimate Team

Nintendo 64

Nintendo 64 site

Η αποτυχία συμφωνίας της Nintendo με Sony και Philips για δημιουργία κονσόλας που θα υποστηρίζει CD, οδηγούν τη Nintendo στην κυκλοφορία ενός ακόμη συστήματος βασισμένου σε cartridges. Το Nintendo 64 είναι δυνατό, σημειώνει επιτυχία, αλλά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το Playstation. Περισσότερα για το Nintendo 64 μπορείτε να διαβάσετε στο αφιέρωμα μας εδώ.

Playstation

Playstation

Η αποτυχημένη προσπάθεια συνεργασίας με τη Nintendo και η επιμονή του Ken Kutaragi οδήγησαν τη Sony στην δημιουργία και την κυκλοφορία του Playstation. H ιστοσελίδα της κονσόλας είναι η πιο σύγχρονη απ όλες, κάτι που οφείλεται εν μέρει και στην ημερομηνία της, αφού η εικόνα προέρχεται από τις 3 Ιουλίου 1998. Το Playstation έχει ήδη σημειώσει επιτυχία και έχει κερδίσει τους gamers, κάτι που καθόρισε τελικά την εξέλιξη της βιομηχανίας…

Συνεχίζεται…