Το θέμα με τα microtransactions και τα loot boxes έχει επανέλθει με μεγάλη ένταση στην επιφάνεια, ενώ η ιστορία με το Star Wars Battlefront II πρόσθεσε αυτό που λέμε «λάδι στην φωτιά».

Οι αντιδράσεις ήταν εκείνες που οδήγησαν πολλούς στο συμπέρασμα ότι δεν αργεί ο καιρός που οι αγορές in-game θα πάψουν να υπάρχουν, αλλά όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Σύμφωνα με την έκθεση της Superdata που παρουσιάζει το GamesIndustry.biz, η οποία επικεντρώνεται στα free to play games στα PC, τα έσοδα από microntransactions έχουν διπλασιαστεί από το 2012.

Διαβάστε επίσης:  Πώς η αποτυχία του Final Fantasy 14 μετατράπηκε σε επιτυχία

Πιο συγκεκριμένα, το 2012 τα έσοδα ήταν στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ φέτος, είναι στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή αυτή η αύξηση, αν αναλογιστούμε ότι οι πωλήσεις παιχνιδιών, έχουν παρουσιάσει πολύ μικρότερη αύξηση, από τα 5 δισεκατομμύρια, στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι προβλέψεις της Superdata προτείνουν ότι η συγκεκριμένη διαφορά θα συνεχίσει να αυξάνεται. Οι πωλήσεις των παιχνιδιών δεν αναμένεται να φτάσουν σε αυτό το σημείο διπλασιασμού μέχρι το 2020, την ίδια ώρα τα έσοδα από τα  free to play games θα φτάσουν τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Διαβάστε επίσης:  Σε έκπτωση το GTA V στο PS Store, τα δωρεάν παιχνίδια του Uplay και το trailer του πρώτου expansion του Destiny 2

Είναι προφανές, ότι microtransactions και loot boxes δεν αναμένεται να εξαφανιστούν σύντομα. Η Superdata μάλιστα, αναφέρει ότι το πιο πιθανό είναι οι εκδότες να θελήσουν να ρίξουν τις βασικές τιμές των παιχνιδιών, από την στιγμή που το μοντέλο των in-game αγορών αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλές και κυρίως κερδοφόρο για τις εταιρίες.