Στο πρώτο μέρος του αφιερώματός μας για τα sites των κονσολών, σας παρουσιάσαμε τον τρόπο με τον οποίο διαφημίζονταν οι κονσόλες της πέμπτης γενιάς. Συγκεκριμένα είδαμε τα Atari Jaguar, το Sega Saturn, το Nintendo 64 και το Playstation.

Λίγα χρόνια αργότερα όμως, ήρθε η ώρα των διαδόχων τους. Η έκτη γενιά κονσολών ήταν γεγονός. Από αυτή απουσιάζει η Atari, αλλά κάνει την εμφάνιση της η Microsoft με το πρώτο Xbox. Μαζί του, έρχονται το Nintendo GameCube, το Sega Dreamcast και φυσικά το Playstation 2.

Sega Dreamcast

sega dreamcast

Το Sega Dreamcast είναι η πρώτη κονσόλα που περιλαμβάνει modem στο εσωτερικό της. Στην ιστοσελίδα της κονσόλας, η Sega το επισημαίνει, κάνοντας λόγο για την «online επανάσταση» που θα πάει την gaming εμπειρία σας «πολύ πιο μακριά από τους τοίχους του σπιτιού σας«. Η ζήτηση ήταν υψηλή, αλλά τα προβλήματα παραγωγής, οδήγησαν σε υποτονικές πωλήσεις την κονσόλα.

Playstation 2

playstation2

Η πιο επιτυχημένη οικιακή κονσόλα, πάτησε πάνω στην επιτυχία του πρώτου Playstation, ενώ η απόφαση της Sony να μπορεί να αναπαράγει και DVDs ήταν καθοριστική. Περισσότερα, μπορείτε να μάθετε στο αφιέρωμα μας, εδώ.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Η κονσόλα δεν είχε δική της αποκλειστική σελίδα, είχε όμως την γενική, που βλέπετε παραπάνω, ενώ παρακάτω μπορείτε να βρείτε το μήνυμα για την κυκλοφορία της στα forums του Playstation, αλλά και το αναλυτικό Δελτίο Τύπου της Sony, στο οποίο αναφέρεται ότι το Playstation 2 «έρχεται να συνδυάσει ταινίες, μουσική και παιχνίδια για να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας»…

playstation 2 playstation 2

Nintendo Gamecube

nintendo gamecube

Με το Nintendo Gamecube, η Nintendo πήρε απόφαση να εγκαταλείψει τα cartridges και να υποστηρίξει επιτέλους τα DVDs. Αλλά το έκανε ξανά με το δικό της τρόπο. Αντί για τα κανονικού μεγέθους και ευρείας κυκλοφορίας DVDs, προτίμησε τα μικρότερα mini DVDs!

Στη σελίδα της κονσόλας, η Nintendo όχι μόνο αναφέρεται έμμεσα ενάντια στο Playstation 2, λέγοντας ότι το Gamecube είναι αποκλειστικά gaming κονσόλα, αλλά ουσιαστικά επιτίθεται στους developers που δεν υποστήριξαν όσο θα έπρεπε το Nintendo 64, λέγοντας ότι επειδή ακριβώς ήταν τεχνολογικά προηγμένο, «ήταν πρόκληση για τους developers η δημιουργία παιχνιδιών για αυτό«!

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Στο άρθρο μας «Nintendo GameCube, γιατί απέτυχες;» έχουμε αναλύσει γιατί η κονσόλα δεν έκανε την επιτυχία που περίμεναν όλοι.

Xbox

xbox

Αντίθετα με ότι μπορεί να πιστεύουμε, η Microsoft παρατηρούσε προσεκτικά την αγορά των video games από πολύ νωρίς. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την διάρκεια της έρευνάς μας, ανακαλύψαμε ότι από τις 11 Νοεμβρίου του 1998, ετοιμαζόταν η ιστοσελίδα του Xbox!

Η πρώτη κονσόλα της Microsoft έκανε αίσθηση και σημείωσε σημαντική επιτυχία, προσπερνώντας τις πωλήσεις του Sega Dreamcast.

H εταιρία χρησιμοποίησε όλη της γνώση και την εμπειρία, δημιουργώντας για τα δεδομένα της εποχής μια πραγματικά εντυπωσιακή ιστοσελίδα. Στην αρχική που βλέπετε παραπάνω, υπάρχει ένα διαφημιστικό βίντεο (στο κεντρικό τετράγωνο) με σκηνές από παιχνίδια, και την υπόσχεση για την «δυνατότερη εμπειρία gaming», ενώ υπάρχει και ήχος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την σελίδα με τα specs του Xbox:

xbox specs

Συνεχίζεται…