Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, που γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία, σας παρουσιάζουμε τους πιο θανατηφόρους πρωταγωνιστές παιχνιδιών με αναπηρία!

Το πιο σημαντικό στοιχείο σε παιχνίδια με ιστορία και αφήγηση είναι οι πρωταγωνιστές οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή. Οι πρωταγωνιστές μπορεί να έχουν κάποια χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί να μας ενθουσιάσουν ή να μας συγκινήσουν

Metal Gear Solid – Snake

Ο Snake ένας από τους πιο δυναμικούς πρωταγωνιστές σε βιντεοπιαχνίδι έχει χάσει το δεξί μάτι του σε ένα δωμάτιο βασανισμού. Σαν μαν μην έφτανε αυτό έχασε και το αριστερό του χέρι σε εκρήξεις. Το αντικατέστησε με ένα τεχνητό χέρι αργότερα.

Διαβάστε επίσης:  Πολιτικοί και οργανώσεις στη Μεγάλη Βρετανία αντιδρούν στην αναπαράσταση της κακοποίησης ανηλίκων στο Detroit: Become Human

Mass Effect – Joker

O Joker στο Mass Effect γεννήθηκε με μία ασθένεια η οποία έκανε τα κοκκάλα του πολύ εύθραυστα. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν περπατάει, διότι μία απότομη κίνηση μπορεί να του σπάσει τα κόκκαλα.

Sly Cooper – Bentley

H σειρά Sly Cooper της Sony είναι λίγο ξεχασμένη, αλλά οι περισσότεροι οπαδοί της σειράς θυμούνται τον Bentley ο οποίος ξαφνικά τραυματίστηκε και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει αναπηρικό καροτσάκι.

Deus Ex – Adam Jensen


O Adam Jensen πρωταγωνιστής του Deus Ex είναι ένα μέρος πειράματος όπου του αντικατέστησαν τα χέρια του για να τον προσθέσουν τεχνητά και μηχανικά μέρη τα οποία του παρέχουν δυνάμεις ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός στη δουλειά του.

Διαβάστε επίσης:  Οι νικητές των Game Awards 2017

Grand Theft Auto III – Claude

O πρωταγωνιστής του Grand Theft Auto III Claude δεν μιλαεί καθόλου. Δεν γνωρίζουμε αν υπήρχε κάποια τεχνική δυσκολία τότε για την Rockstar να προσθέσει φωνή στον πρωταγωνιστή. Όμως ο Claude έκανε την εμφάνιση του και στο Grand Theft Auto San Andreas στην αποστολή «Farewell, My Love…» και ο CJ τον αποκάλεσε στο cutscene «κωφάλαλο μ$#$@α». Μπορούμε να συμπεράνουμε πως η Rockstar σχεδίασε τoν Claude κωφάλαλο εξαρχής.