Μέλη του κοινοβουλίου και οργανώσεις εναντίον της κακοποίησης ανηλίκων στην Μεγάλη Βρετανία καταδικάζουν μία σκηνή ενδοοικογενειακής βίας που περιλαμβάνεται στο Detroit: Become Human.

Στην Paris Games Week η Sony στην παρουσίασή της κυκλοφόρησε ένα gameplay trailer του Detroit: Become Human όπου δείχνει σκηνές ενδοοικογενειακής βίας.

Μπορεί να πέρασε λίγο περισσότερο από ένας μήνας από την παρουσίαση, όμως προκλήθηκαν αντιδράσεις από αυτές τις σκηνές, αυτές τις ημέρες.

O Damian Collins μέλος των Συντηρητικών και επίτροπος ψηφιακής πολιτικής και κουλτούρας δήλωσε στην Daily Mail:

«Είναι εντελώς λάθος η ενδοοικογενειακή βία να είναι μέρος ενός παιχνιδιού άσχετα το ποια είναι τα κίνητρα. Η ενδοοικογενειακή βία δεν είναι παιχνίδι και αυτό παρουσιάζεται ως κάτι το ασήμαντο στο παιχνίδι».

H Esther Rantzen, ιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης Childline είπε:

«Δεν θέλουμε ποτέ κάποιον να πιστεύει ότι χτυπώντας ένα παιδί με μία ζώνη είναι πράγματα για διασκέδαση. Δεν πρέπει να θεωρηθεί ως κάτι το ασήμαντο ή να γίνει παιχνίδι. Kαλώ την Sony Ineractive Entertainment να το ξανασκεφτεί και να μην κυκλοφορήσει το παιχνίδι ή να αφαιρέσει την σκηνή όπου ένα ψηφιακό παιδί βρίσκεται σε απειλή για την ζωή του. Αν δεν το κάνει, τότε τα πραγματικά παιδιά θα υποφέρουν».

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη του με το Eurogamer, o David Cage ιδρυτής της Quantum Dream και σκηνοθέτης του Detroit: Become Human υποστήριξε τις αναπαραστάσεις αμφιλεγόμενων θεμάτων σε παιχνίδια λέγοντας:

«Προσπαθώ να πω μία ιστορία που έχει μεγάλη σημασία για εμένα την οποία βρίσκω συγκινητική, ενδιαφέρουσα και συναρπαστική και ο ρόλος μου σαν δημιουργός είναι να παραδώσω κάτι που δεν περιμένουν οι άνθρωποι.

Ο κανόνας που έχω για τον εαυτό μου είναι να μην δοξάσω ποτέ την βία, να μην κάνω κάτι άσκοπο. Πρέπει να έχει έναν σκοπό, να έχει σημασία και να δημιουργήσω κάτι που να έχει σημασία για τους ανθρώπους».

Η Sony με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι εμπιστεύεται τους δημιουργούς της.

Διαβάστε επίσης:  Πώς η αποτυχία του Final Fantasy 14 μετατράπηκε σε επιτυχία