Το Spintires: MudRunner είναι ένα παιχνίδι που αφορά την εκτός δρόμου οδήγηση, το οποίο δημιουργήθηκε από την Saber Interactive και κυκλοφόρησε με την βοήθεια της Focus Home Interactive σε PC, PlayStation 4 και Xbox One. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε το παιχνίδι και θα σας παρουσιάσουμε τις εντυπώσεις μας.

Οδήγηση σε σκληρές συνθήκες

Το Spintires: MudRunner σας βάζει στην θέση του οδηγού βαρέων οχημάτων και όχι μόνο. Θα οδηγήσετε διάφορα off-road οχήματα (jeeps, αυτοκίνητα, βυτιοφόρα με καύσιμα, φορτηγά με γερανούς και άλλα) και θα έχετε την ευκαιρία να ολοκληρώσετε διάφορες δοκιμασίες που λαμβάνουν μέρος σε εδάφη με διάφορες σκληρές καιρικές συνθήκες.

Μερικοί παίκτες ίσως αναγνωρίζουν τον τίτλο του παιχνιδιού και αυτό επειδή, το παιχνίδι πρωτοκυκλοφόρησε με το τίτλο Spintires για PC το 2014. Όμως υπήρχαν κάποια προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ του δημιουργού του παιχνιδιού Pavel Zegrebelnyj και την τότε εκδότρια εταιρεία Oovee που εμπόδισαν την περαιτέρω ανάπτυξη του τίτλου. Ο Pavel «δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια» και έχτισε τον τίτλο από την αρχή με τους πρώην συναδέλφους του στην Saber Interactive και έτσι κυκλοφόρησε το Spintires: MudRunner.

Το περιεχόμενο του παιχνιδιού

Το παιχνίδι περιέχει το Tutorial Mode όπου θα μάθετε πώς μπορείτε να οδηγήσετε και να χειριστείτε τα οχήματα υπό σκληρές συνθήκες.

Στην συνέχεια υπάρχει το Challenge Mode που στην ουσία είναι η συνέχεια του Tutorial, θα παίξετε διάφορα σενάρια όπου θα μάθετε πώς θα τραβήξετε άλλα οχήματα αν κόλλησαν στο νερό ή την λάσπη, θα μάθετε να εφοδιάζετε τα οχήματα σας με βενζίνη και πώς θα τα επισκευάζετε και επίσης θα μάθετε πώς θα συλλέγετε κορμούς και πώς παραδίδονται και άλλα πολλά σενάρια που θα σας είναι χρήσιμα στην συνέχεια. Αν ολοκληρώσετε όλες τις δοκιμασίες με τρία αστέρια το καθένα (δεν είναι υποχρεωτικό) τότε αυτό σημαίνει ότι είστε έτοιμοι για το «κυρίως πιάτο» του παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης:  Football Manager 2019 Review

Το Single Player Mode ακολουθεί, όπου θα βάλετε στην πράξη ότι μάθατε πριν. Η κύρια αποστολή του παιχνιδιού είναι να συλλέξετε κορμούς και να τους παραδώσετε στις ζητούμενες περιοχές. Θα έχετε στην διάθεσή σας διάφορα οχήματα τα οποία θα μπορέσετε να εξοπλίσετε με τα απαραίτητα εργαλεία της επιλογής σας. Για παράδειγμα, θα μπορέσετε να εξοπλίσετε τα jeeps με μία ρόδα ρεζέρβα και ένα ντουλάπι το οποίο περιέχει πόντους επιδιόρθωσης και βενζίνη και να τα χρησιμοποιήσετε στα άλλα οχήματά σας. Μπορείτε να εξοπλίσετε ένα φορτηγό και να το κάνετε βυτιοφόρο με καύσιμα, καρότσα για τους κορμούς, ή γερανό για το φόρτωμα των κορμών και υπάρχουν άλλες πολλές επιλογές για τα οχήματά σας.

Τέλος, το Spintires: MudRunner περιέχει και λειτουργία Multiplayer με την οποία μπορείτε να παίξετε με φίλους σας ή με άλλους ανθρώπους online. Θα μπορείτε να οδηγήσετε μαζί και να συλλέξετε και να παραδώσετε ξύλα.

Απλό στην θεωρία, δύσκολο στην πράξη

Το gameplay Spintires: MudRunner είναι απλό στην θεωρία, όμως είναι αρκετά δύκολο στην πράξη αφού οι παίκτες θα χρειαστεί να διασχίσουν τόνους νερού και λάσπης που σημαίνει δύσκολο χειρισμό, αλλά όχι χωρίς λόγο.

Το παιχνίδι εξομοιώνει όσο το δυνατόν περισσότερο ρεαλιστικά το έδαφος και την οδήγηση υπό τέτοιες συνθήκες.

Ένα αρνητικό στο gameplay του παιχνιδιού είναι οι κάμερες που μπορούν να «καταστρέψουν» μερικές φορές την πλοήγηση στον κόσμο του παιχνιδιού, όμως η Saber Interactive δήλωσε πώς ετοιμάζει ενημέρωση και θα διορθώσει τις κάμερες στις αρχές του 2018. Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή χρήσης κάμερας μέσα στις καμπίνες των οχημάτων όμως δεν θα τις χρησιμοποιήσετε πολύ, επειδή το εσωτερικό τους είναι φτωχό.

Διαβάστε επίσης:  Football Manager 2019 Review

Σε γενικές γραμμές, το gameplay είναι ενδιαφέρον όμως ταυτόχρονα και φτωχό επειδή η κύρια αποστολή σας στο Single Player κομμάτι είναι να συλλέγετε και να παραδίδετε ξύλα. Θα ήταν ωραίο να υπήρχαν και άλλες αποστολές σε αυτά τα όμορφα και τραχιά περιβάλλοντα.

Γραφικά – Ήχος

Τα γραφικά του Spintires: MudRunner είναι εντυπωσιακά και ρεαλιστικά. Η Saber Interactive έκανε το παιχνίδι πολύ λεπτομερές που δεν υπάρχει κάποιο αρνητικό εκτός από την κάμερα καμπίνας που σημειώσαμε παραπάνω.

Ο ήχος είναι εντάξει, τα οχήματα ακούγονται όπως πρέπει, όμως θα χρειαστεί να ετοιμάσετε μία δικιά σας playlist με τραγούδια αν επιθυμείτε μουσική, επειδή δεν υπάρχει ήχος στο παιχνίδι εκτός από τα μένου και τον ήχο των οχημάτων και της φύσης.

Αξίζει να το αγοράσω;

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από την εμπειρία ενός οδηγού βαρέων οχημάτων υπό άγριες και σκληρές συνθήκες τότε το παιχνίδι θα μπορούσε να προκαλέσει το ενδιαφέρον σας.

Όμως, υπάρχουν μερικά προβλήματα που ίσως να χαλάσουν την αίσθηση του παιχνιδιού όπως οι κάμερες, η απουσία μουσικής κατά την διάρκεια του gameplay και τέλος το ίδιο το gameplay του παιχνιδιού ίσως να σας φανεί μονότονο μετά από αρκετές ώρες.