Στο προηγούμενο μέρος του αφιερώματός μας σας παρουσιάσαμε την προ τελευταία γενιά κονσολών, μια γενιά που διαμόρφωσε την βιομηχανία όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Η όγδοη γενιά είναι η τρέχουσα γενιά κονσολών (με αλλαγές φυσικά κατά την διάρκεια των χρόνων, αφού κυκλοφόρησαν τα PS4 Pro, Xbox One S και έρχεται το Xbox One X), που ημερολογιακά ξεκίνησε το 2012 με το Wii U της Nintendo, ενώ συνέχισε με το Playstation 4 της Sony και το Xbox One της Microsoft.

Wii U

wiiu site wiiu site

Η Nintendo σαν να…βιάστηκε να μπει στη νέα γενιά, και το Wii U σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις τεχνολογικές απαιτήσεις που υπήρχαν. Το Wii U ξεχώρισε για το GamePad του, και είναι αυτό το σημείο που προσπαθεί η Nintendo να τονίσει και στο site της κονσόλας.

Διαβάστε επίσης:  Η Bethesda βρίσκεται αντιμέτωπη με πιθανή αγωγή για τα προβλήματα του Fallout 76

Για την ιστορία, το Wii U είχε απογοητευτικές πωλήσεις και μόλις τον προηγούμενο Μάρτιο, η εταιρία το αντικατέστησε με το Nintendo Switch.

Xbox One

xbox One site

xbox One site

Το Xbox One σηματοδότησε μια αλλαγή στρατηγικής από πλευράς Microsoft, που όμως δεν ήταν χωρίς προβλήματα. Το Xbox One προσπάθησε να γίνει μια all-in-one κονσόλα ψυχαγωγίας κάτι όμως που δεν ενθουσίασε και τόσο το κοινό όπως απέδειξαν και οι πωλήσεις της κονσόλας.

Το θετικό είναι ότι η Microsoft κατάλαβε που “χώλαινε” η στρατηγική του συστήματος της και τώρα ετοιμάζει μια νέα, πανίσχυρη έκδοση του Xbox One, το Xbox One X, που θα είναι ότι πιο δυνατό έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης:  Διέρρευσαν αντίτυπα του Super Smash Bros. Ultimate δύο εβδομάδες πριν την επίσημη κυκλοφορία του

Στο site του Xbox One, η εταιρία κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της: το Xbox One δεν είναι μια απλή gaming κονσόλα, είναι ένα all-in-one μέσο ψυχαγωγίας.

Playstation 4

ps4 site ps4 site

Σε αντίθεση με την Microsoft, η Sony επένδυσε στην αποκλειστικά gaming χρήση του Playstation 4. Ήταν η πιο δυνατή κονσόλα και οι καταναλωτές της έδειξαν την προτίμησή τους.

“Το καλύτερο μέρος για να παίξεις” έγραφε η Sony, για την καλύτερη σε πωλήσεις κονσόλα αυτής της γενιάς!

Συνεχίζεται…