Τα Orbital cannons ήταν μια από τις προσθήκες που ήρθαν στο GTA Online τον Δεκέμβριο, μαζί με το Doomsday Heist.

Πρακτικά πληρώνοντας 500 χιλιάδες δολάρια, οι παίχτες μπορούν να ρίξουν μια έκρηξη από τον ουρανό, σκοτώνοντας οτιδήποτε κινείται γύρω από την ακτίνα της έκρηξης. Με 750 χιλιάδες (πάντα in-game) δολάρια, μπορεί να γίνει και auto lock σε παίχτες παντού στο χάρτη. Από το Orbital Cannon Strike είναι δύσκολο να γλιτώσεις, αφού τα μόνα ασφαλή μέρη είναι τα bunkers και τα διαμερίσματα.

Διαβάστε επίσης:  Η Ubisoft "οπισθοχωρεί" στο θέμα των αλλαγών του Rainbow Six Siege

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ήδη γίνεται ευρεία χρήση των Orbital cannons. Και αν στις κονσόλες τα πράγματα είναι πιο ελεγχόμενα (εξαιρούνται φυσικά οι παίχτες που έχουν πολλά χρήματα μέσω shark cards ή grinding), στην PC έκδοση, και με τόσα hacks και mods, η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.

Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, διάφοροι παίχτες έχουν μαζευτεί για να δείξουν τα αυτοκίνητά τους μέχρι που πέφτουν θύματα μιας έκρηξης:

Ήδη στο Reddit, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για το θέμα, με τους παίχτες να μην είναι χαρούμενοι.

Διαβάστε επίσης:  Όταν τα video games καταφέρνουν να φέρουν περισσότερα έσοδα ακόμα και από κινηματογραφικές ταινίες

Ο κύριος λόγος φυσικά είναι ότι με το συγκεκριμένο όπλο, το παιχνίδι γίνεται ανυπόφορο για παίχτες χωρίς λεφτά, ενώ οι hackers και οι cheaters παίρνουν ένα τρομακτικό πλεονέκτημα, αφού όπως είπαμε και πιο πάνω, δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις αν κάποιος αποφασίσει να το χρησιμοποιήσει.