Το Max: The Curse of Brotherhood είναι ένα puzzle-platformer που πρωτοκυκλοφόρησε το 2013 στις κονσόλες, όντας το sequel του Max & The Magic Marker της Stage Clear Studios. Τώρα το παιχνίδι επανακυκλοφορεί στο Nintendo Switch και καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας…

Max The Curse of Brotherhood

Το ξόρκι που απελευθέρωσε την κατάρα

Όλα ξεκινούν όταν ο Max εκνευρισμένος από τον αδερφό του Felix, ψάχνει έναν τρόπο να τον ξεφορτωθεί. Τελικά καταλήγει ότι ο πιο εύκολος είναι να διαβάσει δυνατά ένα ξόρκι που βρήκε στο Ίντερνετ!

Το ξόρκι έκανε την δουλειά του εξαφανίζοντας τον Felix, όμως άμεσα ο Max μετανιώνει για αυτό που έκανε και ξεκινά το ταξίδι του για να σώσει τον αδερφό του, ο οποίος πλέον είναι όμηρος μιας αρχαίας κατάρας.

Στον κόσμο που μεταφέρονται τα δύο αδέρφια, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι καθώς οι κίνδυνοι είναι παντού…

Max The Curse of Brotherhood

Παζλ, γρίφοι και ο μαγικός μαρκαδόρος

Ο κόσμος του Max: The Curse of Brotherhood είναι γεμάτος από παζλ και γρίφους που πρέπει να λύσει ο Max για να σώσει τον αδερφό του. Προφανώς δεν υπάρχουν όπλα, όμως ως βοήθεια υπάρχει ένας μαγικός μαρκαδόρος.

Με αυτόν ο Max μπορεί να λύσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται μπροστά του, σχεδιάζοντας και χρησιμοποιώντας διάφορα στοιχεία του περιβάλλοντος. Αν επιλέξετε να παίξετε το παιχνίδι σε handheld mode, τότε μπορείτε να ζωγραφίσετε με το δάχτυλο σας στην οθόνη του Switch, σαν μια πιο άμεση και γρήγορη λύση όταν τη χρειάζεστε.

Παραμένοντας στο handheld mode, παρότι το να ζωγραφίσετε με το δάχτυλο σας μοιάζει ιδανικό, δεν είναι πάντα βολικό, αφού η οπτική της κάμερας αλλάζει συχνά στο παιχνίδι, για να σας δείξει τα σημεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις σας, όμως δεν φαίνεται να είναι πλήρως βελτιστοποιημένη αυτή η δυνατότητα στην οθόνη του Switch. Εξάλλου, το παιχνίδι είχε σχεδιαστεί αρχικά για οικιακές κονσόλες και το δείχνει, αφού στην τηλεόραση οι μηχανισμοί του παιχνιδιού είναι πιο ευδιάκριτοι.

Παρόλα αυτά οι γρίφοι θα σας κάνουν να σκεφτείτε τις πιθανές λύσεις και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην βιαστείτε (όπου μπορεί αυτό να γίνει, θα υπάρξουν στιγμές που θα πρέπει να πάρετε αποφάσεις σε ελάχιστα δευτερόλεπτα) γιατί πολλές φορές η λύση δεν είναι η προφανής. Η ποικιλία των γρίφων είναι μεγάλη και ευτυχώς δεν καταντά επαναλαμβανόμενη.

Max The Curse of Brotherhood

Γραφικά – Ήχος

Τα γραφικά του παιχνιδιού μοιάζουν σαν μια υψηλής ποιότητας ταινία animation, με μια συμπαθητική ποικιλία στα περιβάλλοντα του και με τον ήχο να συνοδεύει αρμονικά τις κινήσεις σας.

Παρ όλα αυτά η απόδοση του παιχνιδιού δεν είναι η καλύτερη δυνατή,  καθώς θα δείτε «θολά» περιβάλλοντα και λεπτομέρειες. Αυτό πάντως δεν αφαιρεί πολλά από την συνολική εμπειρία.

Αξίζει να το αγοράσω;

Συνολικά, το Max: The Curse of Brotherhood θα σας προσφέρει μια αρκετά «γεμάτη» και πλούσια εμπειρία παιχνιδιού που αν είστε λάτρης των platformers θα σας ανταμείψει για την επιλογή σας.

Έχει τα προβληματάκια του και θα μπορούσε σίγουρα να υπάρξει μεγάλυτερη προσοχή σε λεπτομέρειες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν αυτά κάποιο εμπόδιο στην διασκέδαση σας.