Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που κρύβουν διάφορα πράγματα όπως αντικείμενα, αναφορές σε άλλα παιχνίδια ή προιόντα και μηχανισμοί και υπάρχουν παιχνίδια που κρύβουν μεγάλες λειτουργίες όπως το multiplayer!

Για κάποιο λόγο, δεν μίλησαν οι δημιουργοί των παιχνιδιών για αυτές τις λειτουργίες και δεν είναι ευρύτερα γνωστές προς το κοινό. Φυσικά αυτό ίσχυε κυρίως σε προηγούμενες γενιές παιχνιδιών που το multiplayer δεν θεωρούνταν κάτι δεδομένο.

Θα σας παρουσιάσουμε μερικά παιχνίδια που κρύβουν τις multiplayer λειτουργίες τους παρακάτω:

Devil May Cry 3: Dante’s Awakening (PlayStation 2)

To Devil May Cry 3 στο PS2 πρόσφερε πολλές ώρες hack n’ slash δράσης στους οπαδούς του, όμως πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν ότι μπορούν να παίξουν με κάποιον άλλο παίκτη βάζοντας ένα δεύτερο τηλεχειριστήριο. Υπάρχουν δύο τρόποι κάποιος για να ξεκλειδώσει το Multiplayer και είναι οι εξής:

  1. Στην δέκατη ένατη αποστολή όπου δίνετε τη μάχη με τον Arkham μπορείτε να συνδέσετε ένα δεύτερο τηλεχειριστήριο και να πατήσετε το κουμπί Start, ώστε και ο δεύτερος παίκτης να μπορεί να ελέγχει τον Vergil.  Όμως η κάμερα θα είναι εστιασμένη στον πρώτο παίκτη, οπότε ο δεύτερος παίκτης πρέπει να είναι προσεκτικός ώστε να μην χαθεί.
  2. Όταν ξεκλειδώσετε το Sparda Infinity Devil Form και διαλέξετε την ικανότητα Doppelganger, o δεύτερος παίκτης θα μπορεί να έχει στον έλεγχό του την σκιά του Sparda.
Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Grand Theft Auto: San Andreas (PlayStation 2/Xbox)

H Rockstar Games κυριάρχησε το 2004 με το εκπληκτικό Grand Theft Auto: San Andreas και προς έκπληξη πολλών παικτών το παιχνίδι περιείχε και λειτουργία Multiplayer στις κονσόλες Xbox και PlayStation 2.

Οι παίκτες για να το ενεργοποιήσουν το Multiplayer πρέπει να βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία των πόλεων όπως σε νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα, κτλ. και να πατήσουν το κουμπί Start του δεύτερου χειριστηρίου. Οι παίκτες πρέπει να βρίσκονται κοντά, καθώς η κύρια οθόνη μοιράζεται και για τους δύο παίκτες.

Final Fantasy παιχνίδια (SNES, PlayStation)

Tα Final Fantasy IV, VI, και IX περιέχουν Multipayer και πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν.

Στα Battle Modes των παιχνιδιών ο πρώτος παίκτης μπορεί να χειριστεί δύο χαρακτήρες, ενώ ο δεύτερος συνδέοντας ένα χειριστήριο μπορεί να ελέγξει τους άλλους δύο χαρακτήρες.

Buffy The Vampire Slayer (Xbox)

To Beat’em up παιχνίδι Buffy The Vampire Slayer εμνευσμένο από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά περιέχει ένα μυστικό Multiplayer κομμάτι που είναι μόνο προσβάσιμο χρησιμοποιώντας έναν κωδικό (μέσα στο παιχνίδι).

O κωδικός επιτρέπει τον δεύτερο παίκτη να παίξει στο Single Player και να βοηθήσει ή να κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα για τον πρώτο παίκτη έχοντας στον έλεγχο του τους εχθρούς. Αξιοσημείωτο είναι πώς όλοι οι εχθροί έχουν τις δικές τους ξεχωριστές κινήσεις.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Duke Nukem Zero Hour (Nintendo 64)

To Duke Nukem Zero Hour στο Nintendo 64 διαθέτει μυστικό Multiplayer όμως είναι κάπως περίπλοκο να έχει κάποιος πρόσβαση σε αυτό.

Υπάρχει η δυνατότητα να παιχτεί το παιχνίδι με δύο άλλους παίκτες (σύνολο τρεις παίκτες) όμως απαιτείται και ένα τέταρτο χειριστήριο για να επιλέξουν οι παίκτες τα επίπεδα.

Sonic The Hedgehog 2 (Sega Mega Drive)

To Sonic The Hedgehog 2 ήταν και είναι ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια της θρυλικής σειράς που και διαθέτει μυστικό Multiplayer, όμως είναι ήδη ευρύτερα γνωστό στο κοινό.

Στην λειτουργία Racing μπορεί και ένας δεύτερος παίκτης με τηλεχειριστήριο να ελέγξει τον Tails όποια στιγμή θέλει, όμως η κάμερα είναι κεντραρισμένη στον πρώτο παίκτη, δηλαδή στον Sonic.

Duck Hunt (Nintendo Entertainment System)

To θρυλικό παιχνίδι της Nintendo, Duck Hunt που ήταν για «γερά νεύρα» βάζοντας τους παίκτες να σκοτώσουν πάπιες, διαθέτει μυστικό Multiplayer που λίγοι άνθρωποι το ξέρουν μέχρι και σήμερα.

Στο παιχνίδι μπορεί να παίξει και ένας δεύτερος παίκτης ο οποίος μπορεί να ελέγξει τις πάπιες με το D-Pad.