Το Overwatch σαν ένας (επιτυχημένος) FPS τίτλος φέρνει την αφήγηση σε δεύτερο ή και τρίτο πλάνο, αφού ο κύριος στόχος είναι να μπείτε στην «αρένα» και να νικήσετε την αντίπαλη ομάδα. Όμως ο κόσμος στον οποίο συμβαίνουν αυτές οι μάχες έχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία.

Σημάδια αυτής της ιστορίας υπάρχουν διάσπαρτα στους χάρτες του παιχνιδιού. Ακόμα και ο τελευταίος χάρτης Blizzard World, συνδέεται με την ιστορία του παιχνιδιού, αφού η Blizzard υπάρχει κανονικά σαν εταιρία στο σύμπαν του Overwatch: η D.VA ήταν επαγγελματίας παίχτης του Starcraft πριν φορέσει την στολή της!

Στο πρώτο cinematic trailer του παιχνιδιού είδαμε ένα πρώτο δείγμα από το τι συμβαίνει:

 

Ξεκινώντας το παιχνίδι βλέπουμε τον Winston να κάνει το κάλεσμα για την επανένωση του Overwatch:

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Τι ήταν το Overwatch και γιατί ο Winston θέλει τώρα να το ενώσει ξανά;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Επειδή στην ιστορία αναφέρουμε τους ήρωες με τα κανονικά τους ονόματα, στην παρένθεση θα βρείτε τα ονόματα που έχουν στο παιχνίδι.

Άνθρωποι και omnics

Η ιστορία του Overwatch αφορά το μέλλον της Γης. Ένα μέλλον όχι πολύ μακρινό, στο οποίο η ανθρωπότητα έχει κάνει τεχνολογικά άλματα. Η χρήση των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης έχει φτάσει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Τα ρομπότ που ονομάζονται Omnics και οι εγκαταστάσεις τους, τα Omniums υπάρχουν παντού σε όλο τον κόσμο, αφού χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της οικονομικής ισότητας.

Άνθρωποι και omnics ζούσαν ειρηνικά μαζί.

Η εξέγερση των μηχανών και η δημιουργία του Overwatch

Δυστυχώς όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ. Τα Omnics εξεγέρθηκαν και άρχιζαν να δημιουργούν ολόκληρους στρατούς ( σ.σ. από Bastions!) για να αφανίζουν το ανθρώπινο γένος. Σε όλο τον κόσμο ξέσπασαν μάχες, με την ανθρωπότητα να χάνει τις περισσότερες. Ο αφανισμός της, ήταν κοντά…

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Κάπου εκεί τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν να αντιδράσουν. Ο Γενικός Γραμματέας Gabrielle Adawe, δημιούργησε μια ομάδα από τους καλύτερους στρατιώτες του κόσμου με την καλύτερη τεχνολογία, μια ειδική ομάδα κρούσης, ώστε να αντιμετωπίσει την απειλή.

Αυτή η ομάδα ονομάστηκε Overwatch. Αρχηγός της ανέλαβε ένας βετεράνος στρατιώτης που συμμετείχε σε ένα ειδικό πρόγραμμα βελτίωσης, ο Gabriel Reyes (Reaper), ενώ δεύτερος στην ιεραρχία τοποθετήθηκε ο φίλος του και στρατιώτης John “Jack” Morrison (Soldier 76).

overwatch

Στην ομάδα συμμετείχαν και οι Gérard Lacroix, Torbjörn Lindholm, Reinhardt Wilhelm, Ana Amari και Liao. Υπήρχαν και άλλοι που ήρθαν με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτοί οι επτά θεωρήθηκαν οι ιδρυτές του Overwatch. Και έκαναν ακριβώς αυτό για το οποίο μαζεύτηκαν: έσωσαν τον κόσμο.

Ο κόσμος αγάπησε το Overwatch και η ομάδα μετατράπηκε σε μια διεθνή ειρηνευτική δύναμη. Προσλήφθηκαν νέοι πράκτορες και οι στόχοι του οργανισμού διευρύνθηκαν ώστε να περιλάβουν την εξερεύνηση του διαστήματος, την ιατρική έρευνα και πολλά ακόμη.

Το τέλος

Όμως όπως συμβαίνει συνήθως, τα προβλήματα δεν άργησαν να φανούν. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο ορισμός του Morrison σε πρώτο επίσημο διοικητή του Overwatch. Μπορεί αρχηγός να ήταν ο Reyes, όμως την οργάνωση της ομάδας και την μετατροπή της σε μια αποτελεσματική ομάδα κρούσης την έκανε ο Morrison, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον ΟΗΕ που τελικά τον έχρισε Διοικητή. Αυτό προφανώς δεν άρεσε στον Reyes και έτσι μια κόντρα γεννήθηκε ανάμεσα στους δύο πρώην φίλους. Τα υπόλοιπα μέλη μοιράστηκαν στο πλευρό του ενός και του άλλου και η αρχή του τέλους του Overwatch είχε ξεκινήσει.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Τα πράγματα σίγουρα δεν έγιναν καλύτερα όταν άρχισαν οι κατηγορίες εναντίον του Οργανισμού για διαφθορά, κακοδιαχείριση, καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων και πολλά ακόμη. Σε όλο τον κόσμο ξεκίνησαν διαμαρτυρίες και οι άνθρωποι σιγά σιγά άρχισαν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον Οργανισμό και τα μέλη του.

overwatch

Ο ΟΗΕ ξεκίνησε μια σειρά ερευνών για τις καταγγελίες, όμως πριν βγουν τα αποτελέσματα, ένα τραγικό συμβάν κάλυψε τα πάντα: Τα κεντρικά γραφεία του Overwatch στην Ελβετία καταστράφηκαν, σε ένα ατύχημα που στοίχισε τις ζωές (;) των Morrison και Reyes. Παρότι δεν υπήρξαν αποδείξεις ότι η κόντρα των δύο ανδρών οδήγησε σε αυτό το ατύχημα, κάποιοι το θεώρησαν δεδομένο. Το Overwatch 20 χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον Morrison, διαλύθηκε.

Τα μέλη του περιθωριοποιήθηκαν και από ήρωες που έσωσαν τον κόσμο, πλέον έπεσαν στην ανυποληψία.

Η επανένωση

Παρά όμως τα τραγικά αυτά συμβάντα, τα μέλη που εντάχθηκαν στο Overwatch διατήρησαν τις αναμνήσεις από τις λαμπρές μέρες του Οργανισμού και τις αρχές υπό τις οποίες δημιουργήθηκε: ηρωισμός, θυσία, ειρήνη. Ο κόσμος από την μέρα που διαλύθηκε το Overwatch έγινε πιο σκοτεινός, πιο επικίνδυνος. Κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι.

Τον ρόλο αυτό ανέλαβε ένας ευφυής, γενετικά τροποποιημένος γορίλας, ο Winston, που βλέποντας που έχει καταλήξει ο κόσμος αποφάσισε να ενώσει ξανά την ομάδα, χωρίς την ανάμειξη των Ηνωμένων Εθνών. Αφού ταξίδεψε στο Watchpoint: Gibraltar, εκτόξευσε έναν δορυφόρο τηλεπικοινωνιών, με σκοπό να θέσει ξανά σε λειτουργία το δίκτυο επικοινωνίας του Overwatch.

Το Overwatch πλέον υπάρχει σαν ένας ανεξάρτητος οργανισμός ηρώων: νέων και παλιών. Ο στόχος του παραμένει ίδιος: να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος. Εξάλλου είναι η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας για συνεχίσει την εξέλιξή της με ασφάλεια…