Αυτές τις ημέρες πολλοί άνθρωποι ενθουσιάζονται με την σκέψη να δουλέψουν στην θρυλική Nintendo όμως την δεκαετία του ’50 που η εταιρεία ειδικεύονταν σε παιχνίδια καρτών, οι συνθήκες ήταν φρικτές μέχρι που υπάλληλοι της εταιρείας κήρυξαν απεργία πείνας.

Η εικόνα που θα δείτε παρακάτω είναι από τις 25 Μαΐου του 1955, όπου υπάλληλοι της Nintendo βρίσκονται σε ένα κιόσκι και κάνουν απεργία πείνας.

Σύμφωνα με το labor.or.jp τα μέλη του συνδικαλιστικού σωματείου της Nintendo έκαναν διαμαρτυρία για το κλείσιμο ενός εργοστασίου και τις απολύσεις εργαζομένων. To βιβλίο The History of Nintendo 1889-1980 αναφέρεται σε αυτό το θέμα.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Ο Hiroshi Yamauchi ξεκίνησε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις το 1950. Συγγχώνευσε τους οργανισμούς της οικογενειακής επιχείρησης και μετέφερε την παραγωγή μία συγκεντρωτική περιοχή. Ο Yamauchi (στην ηλικία των 30 ετών) πήρε το πρώτο δάνειο για την Nintendo ώστε να αγοράσει περισσότερη γη.

Όλες αυτές οι αλλαγές ήταν πολλές για το συνδικαλιστικό σωματείο το οποίο θεωρούσε πώς ο Yamauchi ήταν πολύ νέος και άπειρος και έτσι ξεκίνησαν την απεργία, με μερικά άτομα που αρνούνταν να φάνε ώστε να κάνουν τα παράπονά τους πιο ηχηρά.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Όμως o Yamauchi δεν το έβαλε κάτω και δεν υποχώρησε. Σύμφωνα με το βιβλίο The History of Nintendo, o Yamouchi παραίτησε τους σκληρούς του αντιπάλους μέσα στην εταιρεία και έφερε στο δυναμικό του τους υπόλοιπους υπαλλήλους.