H σειρά Dragon Ball είναι διάσημη και έχει πολλούς οπαδούς ανά τον κόσμο.

Η επιτυχία της μεταφέρθηκε από την τηλεόραση στα βιντεοπαιχνίδια όπου κάποια απ’αυτά επικεντρώθηκαν στους fighting μηχανισμούς, όμως λίγα κατάφεραν να προσεγγίσουν την αυθεντικότητα της τηλεοπτικής σειράς.

Η Arc System Works δημιούργησε το Dragon Ball Fighter Z και ήρθε η ώρα να δούμε αν το fighting παιχνίδι κατάφερε να «αποθανατίσει» σωστά την δημοφιλή σειρά.

Τρεις ιστορίες, ένας εχθρός

Τα τρία κεφάλαια της ιστορίας βασίζονται στις προσπάθειες των μαχητών του Dragon Ball Ζ να σταματήσουν την Android 21 που δημιουργήθηκε για την ανάγκη του παιχνιδιού με την επίβλεψη του δημιουργού της τηλεοπτικής σειράς Dragon Ball Z, Akira Toriyama.

Θα χειριστείτε γνωστούς χαρακτήρες τoυ Dragon Ball Z όπως, τον Goku, τον Gohan, τον Yamcha, τον Vegeta, τον Piccolo, τον Frieza και άλλους οι οποίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με κλώνους φτιαγμένους από τους εαυτούς τους. Ο στόχος σας στην ιστορία είναι να αντιμετωπίσετε την Android 21. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας, θα ανεβάσετε επίπεδο τους χαρακτήρες σας, θα σώσετε συμμάχους και θα τους εξοπλίσετε με power-ups.

H ιστορία βασίζεται στους χαρακτήρες από τον κόσμο του Dragon Ball Z οι οποίοι έχασαν τις δυνάμεις τους και ο μόνος τρόπος για να δώσουν μάχη είναι μέσω ενός συνδέσμου σε μία ζωντανή ψυχή, δηλαδή εσάς.

Η κύρια ιστορία του παιχνιδιού είναι χωρισμένη σε τρία κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο ξεκινά με τους καλούς χαρακτήρες της σειράς, όπως τον Goku, τον Krillin, τον Vegeta και άλλους. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα δείτε τα γεγονότα από την ματιά των κακών χαρακτήρων όπως, τον Frieza, τον Nappa, τον Cell και άλλους. Τέλος, στο τρίτο κεφάλαιο θα γνωρίσετε καλύτερα τον νέο χαρακτήρα, Android 21.

Οι μηχανισμοί gameplay του παιχνιδιού

Το Dragon Ball Fighter Z είναι ένα 3v3 fighting παιχνίδι όπου θα δώσετε μάχες με τις εκπληκτικές δυνάμεις των δημοφιλών χαρακτήρων.

Ξεκινώντας το παιχνίδι, θα βρεθείτε στο Lobby του παιχνιδιού το οποίο είναι ένα Social μέρος, σαν τα Headquarters του Call of Duty: WWII, όπου βρίσκονται μαζεμένοι παίκτες online σε ένα μέρος και θα χειρίζεστε μία φιγούρα τη επιλογής σας προς τα διάφορα μενού του παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Στις επιλογές σας βρίσκεται το κλασικό Arcade Mode όπου θα δώσετε μάχες με αγαπημένους χαρακτήρες σε σκληρές μάχες με τους αντιπάλους σας, το Story Mode που βρίσκεται η αφήγηση των γεγονότων του παιχνιδιού, το Store όπου μπορείτε να ξοδέψετε τα Zeni (νόμισμα του παιχνιδιού) που κερδίζετε από τις μάχες ώστε να ξεκλειδώσετε διακοσμητικά αντικείμενα για τους χαρακτήρες (δεν υπάρχουν μικρο-αγορές), μία gallery όπου μπορείτε να δείτε σε replay τα matches σας, το Practice όπου μπορείτε να κάνετε εξάσκηση σε μία αρένα της επιλογής σας, το Local Mode όπου μπορείτε να στήσετε μονά ή διπλά matches με φίλους και συγγενείς και τέλος τα Online Modes όπου εκεί θα βάλετε στην πράξη ότι μάθατε αντιμέτωποι με παίκτες από όλο τον κόσμο.

 

Το Gameplay του Dragon Ball Fighter Z είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι προσβάσιμο για όσους δεν είναι οπαδοί των fighting παιχνιδιών παρέχοντας πολλές οδηγίες στην ιστορία και εύκολο χειρισμό που προσφέρει εκπληκτικές κινήσεις με μερικά πατήματα κουμπιών, ενώ παράλληλα είναι δύσκολο για όσους είναι «σκληροπυρηνικοί» παίκτες fighting παιχνιδιών.

Το αδύναμο κομμάτι του παιχνιδιού είναι η AI στα κομμάτια της ιστορίας, για παράδειγμα στο playthrough μας είχαμε λιγότερο από 10 ήττες και στα τρία κεφάλαια της ιστορίας.

Επιπλέον, η ιστορία μπορεί να γίνει κουραστική για κάποιους παίκτες, επειδή θα αντιμετωπίζετε τους ίδιους χαρακτήρες ξανά και ξανά ώστε να μεταβείτε στα cutscenes τα οποία είναι το ενδιαφέρον κομμάτι στο πιο σημαντικό mode του παιχνιδιού. Όμως από την άλλη πλευρά είναι ιδιαίτερα απολαυστικό λόγω του εύκολου χειρισμού και τα καταπληκτικά animations.

To Online κομμάτι του Dragon Ball Fighter Z

To Online του Dragon Ball Fighter Z παραπέμπει τους παίκτες να συνδεθούν σε lobbιes που διαχωρίζοναι ανάλογα τις χώρες. Μόλις μπείτε σε ένα Social Space Lobby τότε μπορείτε να επιλέξετε από Casual ή Ranked Matches στο World Μatch Mode, μέχρι Party Matches με 6 εώς 8 παίκτες στο Circle Match Mode.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Οι επιλογές του Online στο Dragon Ball Fighter Z είναι οι συνηθισμένες που μπορούμε να βρούμε σε ένα fighting παιχνίδι, όμως το αρνητικό κομμάτι είναι η σύνδεση με άλλους παίκτες. Για να παίξετε ένα Online match σε οποιαδήποτε κατηγορία μέσα σε ένα γεμισμένο lobby χρειάζεστε αρκετή ώρα ώστε το παιχνίδι να βρει έναν άλλο παίκτη.

Αν βρείτε matches στο παιχνίδι τότε οι μάχες εκτυλλίσονται όπως πρέπει με «λίγα ίχνη» από lag (σύμφωνα με το playthrough μας).

Αν περιμένετε να βρίσκετε Οnline matches άμεσα χωρίς αναμονή τότε ίσως να απογοητευτείτε, επειδή δεν το προσφέρει το παρόν σύστημα του παιχνιδιού.

Γραφικά – Ήχος

Τα γραφικά του Dragon Ball Fighter Z έχουν σχεδιαστεί με την Unreal Εngine 4 και είναι όμορφα και αποτυπώνουν σωστά την τηλεοπτική σειρά. Αν είστε οπαδοί της τηλεοπτικής σειράς τότε θα νιώσετε ότι παίζετε ένα επεισόδιο. Τα γραφικά και τα χρώματα είναι πολύ όμορφα και εκθαμβωτικά ειδικά όταν εκτελούνται εντυπωσιακά combos. Οι αρένες είναι επίσης πολύ ωραία σχεδιασμένες και παρέχουν τον κατάλληλο φωτισμό στο παρασκήνιο.

Τις ίδιες γραμμές ακολουθεί και ο ήχος, υπάρχει η επιλογή του αγγλικού ή του γιαπωνέζικου cast για να ακούτε τους διαλόγους. Υπάρχει και ωραία μουσική καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Θα ακούσετε τις γροθιές, τις κλοτσιές και τα μουγκρητά των μαχητών σε μία ωραία σύνθεση με την μουσική.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Dragon Ball Fighter Z είναι ένα fighting παιχνίδι που απευθύνεται σε όλους τους gamers είτε είναι οπαδοί του είδους ή της τηλεοπτικής σειράς είτε όχι.

Τα modes του παιχνιδιού είναι ποικίλα και δυνατά όμως έχουν τα ελαττώματα τους, όπως η ιστορία με την αδύνατη ΑΙ, και το Online που απαιτεί υπομονή από τους παίκτες για την εύρεση matches.

Παρ’όλα αυτά, το Dragon Ball Fighter Z είναι ένα όμορφο και εκπληκτικό fighting παιχνίδι που μπορεί να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους παίκτες και να ξοδέψουν πολλές ώρες.

silver