Η Epic δημοσίευσε μια τεράστια ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση ανάπτυξης του Fortnite, υπογραμμίζοντας μερικές από τις σημαντικές βελτιώσεις και τα νέα χαρακτηριστικά που σχεδιάζονται για τους επόμενους μήνες.

Όλα ξεκινούν με διορθώσεις και βελτιώσεις στο κομμάτι του matchmaking. Η Epic αναφέρει ότι σκοπεύει να δημιουργήσει αγώνες με μια πιο ισορροπημένη κατανομή δεξιοτήτων, ώστε οι παίχτες να μοιράζονται ανάλογα με την ικανότητά τους. Από την άποψη της βελτιστοποίησης, οι μελλοντικές ενημερώσεις θα πρέπει να μειώσουν τους χρόνους φόρτωσης από το λόμπι στο παιχνίδι.

Βραχυπρόθεσμα, οι παίκτες στις κονσόλες μπορούν να περιμένουν μια προαιρετική λειτουργία 60fps. Αυτή η προσθήκη έρχεται αργότερα αυτό το μήνα για PS4, PS4 Pro, Xbox One, Xbox One X και είναι «βελτιστοποιημένη για κάθε κονσόλα ώστε να μεγιστοποιηθεί ο ρυθμός καρέ ενώ ελαχιστοποιεί την απώλεια της οπτικής ποιότητας».

Διαβάστε επίσης:  Τα Xbox Live Games with Gold του Απριλίου

Επίσης μέσα στον επόμενο μήνα σχεδιάζεται να φτάσει ένας αριθμός αναθεωρημένων Limited Time Modes. Η Epic λέει ότι θέλει να επαναλάβει και να βελτιώσει τα υφιστάμενα LTM και να δημιουργήσει νέα. Αρχικά, αυτό θα σήμαινε την κυκλοφορία μιας λειτουργίας Blitz με πιο σύντομους αγώνες αγώνες, και με μεγέθη ομάδων ανάμεσα στα υφιστάμενα Squads και το 50v50, ενώ αλλαγές θα δει και το 50v50.

Εκτός από τις τεχνικές αλλαγές θα δούμε επιπλέον προσθήκες σε άλλους τομείς του παιχνιδιού. Αυτές συμπεριλαμβάνουν την προσθήκη της συνομιλίας ομάδος εκτός του voice chat, τη ικανότητα να ξαναμπείτε στην ουρά από την death screen, μια επιλογή να κρατάτε πατημένο το κουμπί αναζήτησης την ώρα που πλησιάζετε ένα αντικείμενο που μπορεί να αναζητηθεί, μια οθόνη που θα δείχνει το πόσες σφαίρες έχει ένα όπλο καθώς και έναν μεγαλύτερο χάρτη με zoom.

Διαβάστε επίσης:  Τα παιχνίδια του Απριλίου για τους συνδρομητές του PlayStation Plus

Τέλος η Epic επισημαίνει ότι εξετάζει την επέκταση των social χαρακτηριστικών, την βελτίωση του ήχου, της quickbar, την προσθήκη custom matches καθώς και την εισαγωγή items εκτός των weapons και των consumables που «θα επιτρέψουν νέους τρόπους παιχνιδιού».