Τα loot boxes του PUBG προσφέρουν αποκλειστικά στοιχεία που αλλάζουν την εμφάνιση του χαρακτήρα σας χωρίς να επιδρούν στο gameplay.

Ο Luke Johnson έχει παίξει 120 ώρες PUBG, ξεκλέβοντας χρόνο από τη δουλειά και την ανατροφή του επτά μηνών παιδί του. Στο σύνηθες κυριακάτικο gaming δίωρο του, όσο περίμενε να τελειώσει ένας φίλος του το δικό του παιχνίδι, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μερικά in game points για να αγοράσει ένα loot crate.

Το drop ήταν ένα εξαιρετικά σπάνιο item, μια leopard mask.

Ψάχνοντας στο PUBG marketplace ανακάλυψε ότι η τιμή της ξεκινούσε από τα 1084 δολάρια! Μερικές εβδομάδες πριν, κάποιος είχε ξοδέψει 1866 δολάρια για να αγοράσει την συγκεκριμένη μάσκα.

Διαβάστε επίσης:  Τα Xbox Live Games with Gold του Απριλίου

Όμως το Steam δεν προσφέρει τα συγκεκριμένα χρήματα μετρητά, αλλά αντίθετα τα μετατρέπει σε credits, ώστε να μπορεί κάποιος να αγοράσει προιόντα μέσα από την πλατφόρμα.

Προφανώς όμως υπάρχουν και άλλες επιλογές. Ο Johnson στράφηκε στο OPSkins που επιτρέπει την πώληση τέτοιων items αντί πραγματικών χρημάτων. Η τιμή του θα έφτανε γύρω στα 1000 δολάρια.

Υπήρχε όμως ένα σημαντικό πρόβλημα!

O Johnson δεν είχε προηγουμένως άλλη αγοραπωλησία στο Steam, με αποτέλεσμα να πρέπει να περιμένει μερικές μέρες για να μπορέσει να πουλήσει το item του. Στην διάρκεια αυτών των ημερών όπως ο ίδιος δηλώνει στο Waypoint έκανε σχέδια με την σύζηγό του για το πώς θα ξοδέψει τα χρήματα.

Διαβάστε επίσης:  Τα παιχνίδια του Απριλίου για τους συνδρομητές του PlayStation Plus

Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν θετικά για εκείνον. Η αγορά γέμισε με την συγκεκριμένη μάσκα, και η τιμή της κατρακύλησε από τα 1000 στα 300 δολάρια! Προφανώς δεν είναι και λίγα, αλλά σίγουρα είναι πολύ λιγότερα από τα 1000…