Σας παρουσιάσαμε τα χειρότερα ports παιχνιδιών στις κονσόλες και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τα χειρότερα ports παιχνιδιών σε υπολογιστές.

Είναι αξιοσημειώτο πώς μερικά παιχνίδια από την παρακάτω λίστα έχουν διορθωθεί με ενημερώσεις, όμως κάποια άλλα έχουν μείνει με τα προβλήματα από την κυκλοφορία τους μέχρι και σήμερα.

Resident Evil 4 / 2007

To Resident Evil 4 στο PC ήταν ένα port της PlayStation 2 έκδοσης που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2007. Το port του horror παιχνιδιού δεν έφερε καμία αναβάθμιση, τα γραφικά και τα cutscenes ήταν του PlayStation 2 και έτρεχαν στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο και δεν ήταν σταθερά. Το παιχνίδι παραδόξως δεν υποστήριζε την στόχευση με το ποντίκι και ο χειρισμός ήταν πολύπλοκος.

Το χειρότερο πρόβλημα απ΄όλα ήταν, όταν οι παίκτες έκαναν αναδιαμόρφωση των πλήκτρων της επιλογής τους το παιχνίδι δεν έδειχνε πότε έπαιζε ένα Quick Time Event με αποτέλεσμα να πρέπει να μαντεύουν αυτές τις στιγμές.

Ευτυχώς για τους PC παίκτες, το 2014 κυκλοφόρησε η Capcom το παιχνίδι με καλύτερα γραφικά, καλύτερη απόδοση και καλύτερο χειρισμό χωρίς την παρουσία προβλημάτων.

Tom Clancy’s Splinter Cell Double Agent / 2006

Tα Splinter Cell είναι παιχνίδια stealth, δηλαδή οι παίκτες χρειάζονται το σκοτάδι για να κρυφτούν και αυτό είναι δύσκολο όταν κάποιο από αυτά τα παιχνίδια παρουσιάζει προβλήματα φωτισμού στους υπολογιστές. Αυτό συνέβη με τα περισσότερα Splinter Cell παιχνίδια, όμως το χειρότερο είναι το Splinter Cell Double Agent του 2006 που είναι port από τις κονσόλες.

Το παιχνίδι της Ubisoft εκτός από τα αρκετά προβλήματα φωτισμού έχει και προβλήματα στην απόδοση, κρασάρει συνεχώς, υπάρχουν προβλήματα με τα animations και διαθέτει μία κακή υποστήριξη για τηλεχειριστήρια.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Δυστυχώς η εταιρεία δεν διόρθωσε ποτέ τα προβλήματα του τίτλου και πώλειται μέχρι και σήμερα σε αυτή την κατάσταση.

Saints Row 2 / 2009

To Saints Row 2 μεταφέρθηκε από τις κονσόλες στο PC από την CD Projekt Red (γνωστή για τα The Witcher παιχνίδια). Το port του PC ήταν καταστροφή για τους οπαδούς που περιμέναν έναν χρόνο παραπάνω για την κυκλοφορία, επειδή έχει προβλήματα κυρίως με την απόδοση.

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε με βάση τα πρότυπα του Xbox 360, δηλαδή αν κάποιο υπολογιστικό μηχάνημα έχει μεγαλύτερη RAM από του Xbox 360 τότε το αγνοεί και τρέχει σε αυτές τις ρυθμίσεις.

Εκτός από τα προβλήματα με την απόδοση που παραμένουν μέχρι και σήμερα υπάρχουν και μερικά bugs στο gameplay του παιχνιδιού που δεν διορθώθηκαν από την κυκλοφορία του μέχρι και σήμερα.

Batman Arkham Knight / 2015

H κυκλοφορία του Batman Arkham Knight στο PC ήταν μία μεγάλη απογοήτευση για τους οπαδούς του Batman αλλά και για τους παίκτες στο PC, διότι το παιχνίδι είχε όλα τα είδη των τεχνικών προβλημάτων που μπορεί να έχει ένα παιχνίδι.

Το Batman Arkham Knight είχε προβλήματα με την απόδοση σε όλα τα είδη των υπολογιστικών συστημάτων, δεν υπήρχε σταθερό frametate και κράσαρε συνεχώς.

Όταν η Valve ξεκίνησε την υπηρεσία επιστροφής χρημάτων στο Steam, η Warner Bros. αναγκάστηκε να αφαιρέσει το παιχνίδι από την αγορά αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών πήραν τα χρήματά τους πίσω.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Ευτυχώς, οι προγραμματιστές της Rocksteady Studios έλυσαν τα προβλήματα του και επέστρεψε στην αγορά.

Grand Theft Auto IV / 2008

GTA IV

To Grand Theft Auto IV της Rockstar ήταν μία επιτυχία στις κονσόλες, αλλά την ίδια στιγμή η PC έκδοση του παιχνιδιού απείχε πολύ από εκείνο το αποτέλεσμα.

Η μεταφορά του παιχνιδιού από τις κονσόλες στο PC έχει πάρα πολλά προβλήματα. Η απόδοση του παιχνιδιού είναι πολύ κακή ειδικά για τους middle-end υπολογιστές, ενώ η στόχευση με την χρήση του ποντικιού είναι προβληματική.

Δυστυχώς τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί από τότε και πωλείται ο τίτλος σε αυτή την κατάσταση.

Dark Souls: Prepare To Die Edition / 2012

To Dark Souls έκανε «θραύση» στις κονσόλες το 2011 όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Πολλοί παίκτες ζήτησαν από την FromSoftware να κυκλοφορήσει τον τίτλο και στο PC κάτι που έγινε έναν χρόνο μετά, το 2012.

Αυτή την κυκλοφορία όμως θα ήθελαν να την ξεχάσουν πολλοί παίκτες του PC, επειδή ο τίτλος είχε πολλά προβλήματα με τον χειρισμό και με την απόδοση αλλά και με τον ήχο.

Πολλά από αυτά τα προβλήματα έχουν λυθεί, όμως ο χειρισμός της κάμερας παραμένει προβληματικός.

Street Fighter 2 / 1993

To Street Fighter 2 στο PC ήταν μία μεταφορά από τις arcade machines που παρουσίασε πολλά προβλήματα και είχε διαφορές που απογοήτευσαν τους οπαδούς του fighting παιχνιδιού.

Υπήρχαν προβλήματα με τον ήχο όπου δεν έπαιζε σωστά όπως το πρωτότυπο, δεν δούλευαν σωστά μερικοί μηχανισμοί του gameplay όπως τα άλματα και τέλος το κοινό στο παρασκήνιο ήταν παγωμένο σε όλες τις αρένες.