Η Valve αφαίρεσε από την βιβλιοθήκη τίτλων του Steam, τα παιχνίδια της Insel Games, μετά την αποκάλυψη ότι ο επικεφαλής του studio ζήτησε από τους εργαζομένους να υποβάλλουν (θετικά) reviews στο Steam για το τελευταίο παιχνίδι της εταιρίας.

Η αποκάλυψη έγινε από έναν  Redditor που δημοσίευσε το email το οποίο έστειλε ο CEO, Patrick Streppel στο προσωπικό, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες για όποιον δεν αγόραζε και δεν έγραφε review για το τελευταίο τους παιχνίδι.

Το e-mail, που στάλθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, φαίνεται ότι έχει άμεση σχέση με την ξαφνική αύξηση στα θετικά reviews του Wild Buster.

Με ένα post, ο εκπρόσωπος της Valve εξήγησε ότι εξαιτίας των νέων πληροφοριών η εταιρία προχώρησε στην αφαίρεση όλων των προϊόντων της Insel Games από το Steam:

Ο εκδότης φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει πολλαπλούς λογαριασμούς Steam για να αναρτήσει θετικά reviews για τα δικά του παιχνίδια. Αυτό πρόκειται για καθαρή παραβίαση της πολιτικής των reviews και είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά. Για αυτούς τους λόγους, τελειώνουμε την επιχειρηματική σχέση μας με την Insel Games Ltd. και αφαιρούμε τα παιχνίδια τους από το κατάστημά μας. Αν έχετε προηγουμένως αγοράσει το παιχνίδι, θα παραμείνει προσβάσιμο μέσω της Steam library σας.