H Monster Hunter σειρά είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην Ιαπωνία.

Η Capcom δημιούργησε και κυκλοφόρησε το νέο παιχνίδι της RPG σειράς φαντασίας Monster Hunter: World στις κονσόλες Xbox One και PlayStation 4 και θα έρθει το Φθινόπωρο στο PC.

H CD Media μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε το παιχνίδι και να μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας μαζί σας.

Η πλοκή του παιχνιδιού

Θα παίξετε ως μέλος της Fifth Fleet και θα αναλάβετε να εντοπίσετε τον γηραιότερο δράκο Zorah Magdaros, το οποίο σημαίνει ότι θα βρεθείτε στον κόσμο του παιχνιδιού και θα κυνηγήσετε διάφορα είδη τεράτων ώστε να βρείτε στοιχεία που μπορούν να σας οδηγήσουν στον στόχο σας.

Μαζί στο μακρινό ταξίδι σας θα έχετε και τον αξιολάτρευτο βοηθό-κατοικίδιο σας, το Palico που θα σας βοηθήσει στις μάχες και στον εντοπισμό χρήσιμων αντικειμένων.

Μεγάλες μάχες

Το Monster Hunter: World είναι ένα τεράστιο και «βαθύ» RPG παιχνίδι που σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μηχανισμοί που πρέπει να κατανοήσετε πριν αρχίσετε την περιπέτεια.

Υπάρχουν Tutorials που περιγράφουν με λεπτομέρειες όλους τους μηχανισμούς gameplay του παιχνιδιού. Πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή σε αυτά τα κομμάτια ώστε να είστε έτοιμοι για το παιχνίδι.

Όπως υπονοεί ο τίτλος του παιχνιδιού, θα κυνηγήσετε διάφορα τέρατα τεράστιας κλίμακας που έχουν τις δικιές του δυνάμεις, αλλά και την δικιά τους, ξεχωριστή εμφάνιση. Η κάθε μάχη με αυτά τα τέρατα προσφέρει διάφορες συμπεριφορές, διάφορες δυνάμεις και διάφορες δοκιμασίες κάτι που σημαίνει ότι οι μάχες σας τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι μεγάλες σε διάρκεια.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Το καλύτερο κομμάτι του Monster Hunter: World είναι ότι αυτές οι μάχες δεν φαίνονται ποτέ σαν «αγγαρεία».

Ακόμη πάντως και αν δυσκολεύεστε σε κάποιο κομμάτι του παιχνιδιού τότε μπορείτε να προσκαλέσετε κάποιους φίλους ή άλλους παίκτες Οnline ώστε να σας βοηθήσουν στο κυνήγι τεράτων. Είναι απολαυστικό το παιχνίδι είτε παίξετε μόνοι σας είτε παίξετε με άλλους Online.

 

Εκτός από το κυνήγι τεράτων, στο Monster Hunter: World μπορείτε να βρείτε στον κόσμο του παιχνιδιού διάφορα φυτά και υλικά που μπορούν να χρησιμεύσουν για τον εξοπλισμό σας, αλλά και διάφορα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν σε τέρατα όπως πατημασιές, στοίβες από κόκαλα, αποσυνθεμένα πτώματα τεράτων, πούπουλα και άλλα πολλά.

Στο παιχνίδι θα δώσετε μάχες με διάφορα όπλα και εξοπλισμό. Το καλύτερο κομμάτι στο σύστημα μάχης του παιχνιδιού είναι ότι το κάθε όπλο έχει τις δικές του ικανότητες στη μάχη, αλλά και μπορείτε να εκτελέσετε διαφορετικές κινήσεις-combo με αυτά με διάφορα πατήματα κουμπιών.

Το gameplay του Monster Hunter: World είναι αρκετά απολαυστικό και μάλιστα πολύ εθιστικό αν του δώσετε την κατάλληλη προσοχή και δείξετε υπομονή με τους μηχανισμούς του.

Πλούσιο customization

Μόλις ξεκινήσετε το παιχνίδι, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας από το πλούσιο customization σύστημα που υπάρχει, όπου μπορείτε να κάνετε διάφορες προσαρμογές στο πρόσωπο, στα μαλλιά, στα μάτια, στα φρύδια, αλλά και στα χρώματα.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Στην συνέχεια, έχει σειρά ο αξιολάτρευτος συνοδός σας Palico όπου μπορείτε να προσαρμόσετε τα χρώματά του αλλά και την γούνα του.

Γραφικά – Ήχος

Το Monster Hunter World δημιουργήθηκε από την μηχανή της Capcom ΜΤ Framework η οποία προσφέρει όμορφα γραφικά και εκπληκτικές τοποθεσίες. Υπάρχει σίγουρα περιθώριο βελτίωσης, για παράδειγμα σε λίγες τοποθεσίες που μπορεί να φαίνονται τα γραφικά λίγο ξεθωριασμένα, δεν είναι όμως κάτι που μπορεί να χαλάσει την εμπειρία.

O ήχος είναι πολύ ωραίος και παίζει σύμφωνα με την δράση, για παράδειγμα αν περπατάτε χωρίς κινδύνους, τότε παίζει χαλαρή μουσική, ενώ όταν βρίσκεστε σε μάχη τότε παίζει η ανάλογη….»αγωνιώδης» μουσική. Επιπλέον υπάρχει και διάλογος ανάμεσα στους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Τέλος, θα ακούσετε και μουγκρητά των τεράτων, αλλά και ήχους της φύσης στα διάφορα περιβάλλοντα που θα βρεθείτε.

Αξίζει να το αγοράσω;

To Monster Hunter: World είναι ένα τεράστιο RPG παιχνίδι όπου θα πέρασετε τον χρόνο σας ευχάριστα μαθαίνοντας τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, κηνηγώντας τεράστια τέρατα, εξερευνώντας για χρήσιμα υλικά για να χτίσετε τον εξοπλισμό σας και ολοκληρώνοντας διάφορες αποστολές. Το Monster Hunter: World έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα RPG παιχνίδι.

Αξίζει να παίξετε το παιχνίδι αν είστε οπαδοί των RPG παιχνιδιών. Είναι πολύ εύκολο να μπείτε στο κλίμα του, χωρίς να χρειάζεται να παίξετε κάποιον παλαιότερο τίτλο. Επενδύστε τον χρόνο σας στο παιχνίδι και θα σας ανταμείψει με μία φοβερή εμπειρία!

silver