To Dynasty Warriors 9 είναι το πρόσφατο παιχνίδι της εικοσάχρονης δημοφιλούς hack’ n slash σειράς που βασίζεται σε αληθινά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κίνα. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από την Omega Force και εκδόθηκε από την Koei Tecmo.

H CD Media μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε το παιχνίδι και να διατυπώσουμε τις εντυπώσεις μας.

Η ιστορία του παιχνιδιού

Το Dynasty Warriors 9 βασίζεται σε αληθινά ιστορικά γεγονότα που έχουν λάβει μέρος στην αρχαία Κίνα τον 2ο εώς τον 3ο αιώνα όπως και όλοι οι προκάτοχοι του παιχνιδιού.

Το μόνο mode του παιχνιδιού είναι το story mode που χωρίζεται σε πέντε ξεχωριστά κεφάλαια-εκστρατείες – Wei, Wu, Shu, Ji Kingdoms και Other. Σε αυτές τις ιστορίες θα προσπαθήσετε να εξοντώσετε τους εχθρούς σας που εγκαθίδρυσαν βασίλεια και ενώθηκαν μεταξύ τους.

Στο νέο παιχνίδι της Omega Force, μπορείτε να παίξετε τις ιστορίες με πάνω από 90 χαρακτήρες, αφού φυσικά πρώτα τους ξεκλειδώσετε ολοκληρώνοντας αποστολές ή διάφορες δράσεις μέσα στο παιχνίδι.

Οι ιστορίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες καθώς βασίζονται σε ιστορικά γεγονότα και μπορούν να προσφέρουν τους παίκτες επιπλέον γνώσεις, όμως οι εκβάσεις τους είναι πολύ προβλέψιμες.

Το νέο Gameplay της σειράς

Τα προηγούμενα παιχνίδια Dynasty Warriors αποτελούνταν από gameplay μόνο με αποστολές χωρίς να είναι Open-World.

H Omega Force αποφάσισε να αλλάξει την φόρμουλα της για το νέο τίτλο και να δώσει ελευθερία στους παίκτες να εξερευνήσουν τον κόσμο του παιχνιδιού, καθώς θα ολοκληρώνουν αποστολές.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Στο Dynasty Warriors 9 θα κάνετε ακριβώς ότι κάνατε σε προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, δηλαδή θα εξοντώνετε στρατιές αντιπάλων (λοχαγούς, στρατιώτες, δολοφόνους και bosses) με μερικές κινήσεις των σπαθιών σας. Μπορείτε να κάνετε και combos χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις σας. Σε γενικές γραμμές δεν άλλαξε κάτι στο σύστημα μάχης με αποτέλεσμα να φαίνεται στάσιμο.

Στον κόσμο του παιχνιδιού θα μπορείτε να ψαρέψετε ψάρια, να κυνηγήσετε διάφορα ζώα με το τόξο σας, να βρείτε χρήσιμα φυτά, αλλά και θησαυρούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση του χαρακτήρα αλλά και του εξοπλισμού σας.

Όταν συλλέγετε διάφορα αντικείμενα μπορείτε να επισκεφθείτε σιδηρουργούς για να φτιάξετε όπλα, ή να επισκεφθείτε άλλους πωλητές όπου μπορείτε να αγοράσετε άλογα ή διακοσμητές όπου μπορείτε να διακοσμήσετε τα καταφύγια σας.

Το πρόβλημα με το κόσμο του παιχνιδιού είναι ότι δεν φαίνεται ζωντανός και πλούσιος. Λείπει η πλούσια βλάστηση, η κίνηση, και μοιάζει αρκετά μουντός και κρύος.

Γραφικά – Ήχος

Στον τεχνικό τομέα, το Dynasty Warriors 9 «υποφέρει» από διάφορα προβλήματα. Το παιχνίδι από 30 καρέ το δευτερόλεπτο πέφτει πολύ γρήγορα στα 15 με 20 καρέ με αποτέλεσμα να είναι πολύ βασανιστικό για τα μάτια και να βλάπτει την συνολική εμπειρία.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Η μηχανή γραφικών του Dynasty Warriors 9 δεν εξελίχθηκε για την νέα γενιά των συστημάτων και δυστυχώς τα γραφικά αντιστοιχούν σε παλαιότερη γενιά. Επιπλέον υπάρχουν αρκετά προβλήματα με τις σκιές και με διάφορα textures που δεν φορτώνουν γρήγορα.

Σε αντίθετη πλευρά, ο ήχος είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένος, αν και οι αγγλικοί διάλογοι των χαρακτήρων δεν ήταν πάντα το δυνατό σημείο της σειράς. Αξιοσημείωτο είναι να σημειωθεί ότι υπάρχει και η επιλογή χρήσης την Κινέζικης γλώσσας. Η μουσική του παιχνιδιού είναι πολύ ωραία, όταν περπατάτε χωρίς κινδύνους παίζει εντυπωσιακή χαλαρή μουσική, ενώ όταν βρίσκεστε σε δράση παίζει το ανάλογο έντονο κομμάτι μουσικής.

Αξίζει να το αγοράσω;

Η Omega Force προσπάθησε να εκσυγχρονίσει την Dynasty Warriors σειρά με αυτή την κυκλοφορία συνδυάζοντας Open World στοιχεία με την παλαιά συνταγή της σειράς.

Το παιχνίδι έχει ένα πολύ ωραίο σενάριο, καθώς βασίζεται σε αληθινά ιστορικά γεγονότα, όμως ο συνδυασμός με την παλιά μηχανή γραφικών, το ίδιο σύστημα μάχης και τα τεχνικά προβλήματα δεν κάνουν την εμπειρία ευχάριστη.

Γενικά αν είστε οπαδοί της σειράς, ή αν σας γοητεύουν οι ιδέες του παιχνιδιού τότε θα ήταν καλύτερα να περιμένετε τις απαραίτητες διορθώσεις, για να απολαύσετε πλήρως όσα έχει να σας προσφέρει το παιχνίδι.