3 χρόνια περίπου.

Τόσο πήρε στη Sony να εγκαταλείψει το PS Vita, σταματώντας την ανάπτυξη first party τίτλων για την κονσόλα και ουσιαστικά θέτοντάς την στο περιθώριο, περιμένοντας απλά να ολοκληρώσει τον (σύντομο) κύκλο της και να εξαφανιστεί ή έστω να «μεταλλαχθεί» σαν απλό αξεσουάρ για το PS4.

Και όμως αυτός ο κύκλος, τρία χρόνια μετά δεν φαίνεται να κλείνει. Τουλάχιστον εύκολα. Υπεύθυνοι για αυτό είναι ανεξάρτητοι developers (κυρίως από την Ιαπωνία) που συνεχίζουν και κρατάνε «ζωντανή» την κονσόλα.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Στο αφιέρωμα μας για το PS Vita, είχαμε σημειώσει το πόσο φιλικό είναι για τους indie developers. Και αυτοί το εκμεταλλεύονται στο έπακρο:

-Το 2015, την χρόνια δηλαδή που η Sony ανακοίνωσε το τέλος των AAA κυκλοφοριών για την κονσόλα, στο Vita κυκλοφόρησαν πάνω από 100 τίτλοι.

-Το 2016, έναν ολόκληρο χρόνο από την περιθωριοποίηση του Vita, συνολικά κυκλοφόρησαν πάνω από 80 τίτλοι!

Πέρυσι, πάνω από 40 τίτλοι.

Και για το 2018;

Μόνο μέσα στον Ιανουάριο είχαμε 6 νέες κυκλοφορίες, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένονται πάνω κάτω ακόμα 30 τίτλοι!

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

Μπορεί οι πωλήσεις να μην ήταν ικανοποιητικές, μπορεί η Sony να το εγκατέλειψε, αλλά απ ότι φαίνεται το Vita έχει «αρκετή ζωή ακόμα μέσα του».