Υπήρχε ένα έστω μεγάλο παιχνίδι Assassin’s Creed κάθε χρόνο από το 2007, εκτός από την απουσία δύο χρόνων της σειράς και το 2014 όταν υπήρχαν δύο παιχνίδια. Δεν ήταν ποτέ μυστικό ότι η Ubisoft εναλλάσει τις ομάδες παραγωγής, αλλά δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρο πώς το κάνει.

O επικεφαλής της Assassin’s Creed σειράς Jean Guesdon σε ομιλία του στο Game Developers Conference «ξεκαθάρισε το τοπίο» σχετικά με την παραγωγή των τίτλων.

Ο Guesdon είπε:

«Η παραγωγή των τίτλων γίνεται με την δουλειά πολλών ομάδων. Δεν μιλάω για πολλές ομάδες να συνεργάζονται μεταξύ τους σε ένα μόνο παιχνίδι. Αυτό ήταν ένα νέο πράγμα για την Ubisoft, όμως η Activision έκανε κάτι παρόμοιο με το Call of Duty».

Στην συνέχεια παρουσίασε ένα γράφημα το οποίο απεικονίζει ποια studio δούλεψαν για την Assassin’s Creed σειρά:

Όπως έδειξε στο γράφημα, η Ubisoft Montreal η οποία έφτιαξε το πρώτο Asssassin’s Creed πήγε να κάνει το Assassin’s Creed II του 2009 με την βοήθεια της Ubisoft Singapore.

Στην συνέχεια, η Ubisoft Montreal ξεκίνησε να φτιάχνει το Assassin’s Creed Brotherhood του 2010, ενώ μία άλλη ομάδα του στούντιο ξεκίνησε την παραγωγή του Assassin’s Creed III του 2011.

Διαβάστε επίσης:  Το PS Vita "αρνείται να πεθάνει"

Το γράφημα δείχνει επίσης ότι η παραγωγή του Assassin’s Creed Unity του 2014 του πρώτου next-gen τίτλου για την σειρά ξεκίνησε πριν την παραγωγή του Assassin’s Creed IV: Black Flag του 2013 κάτι που προκαλεί εντύπωση.

Ο πράσινος και οι γκρι κύκλος για την Ubisoft Quebec αντιπροσωπεύουν τις αναπτύξεις της ομάδας που έγιναν για το Assassin’s Creed III και το Freedom Cry DLC για το AC IV Black Flag. Στην συνέχεια η ομάδα του Quebec ξεκίνησε την παραγωγή του Assassin’s Creed Syndicate.

Τα παιχνίδια Assassin’s Creed φτιάχνονται με την βοήθεια άλλων ομάδων της εταιρείας, όπως γίνεται με όλα τα μεγάλα παιχνίδια της Ubisoft. Για παράδειγμα, η Ubisoft Signapore δημιούργησε τις αποστολές σε κρυμμένες τοποθεσίες στα πρώτα AC παιχνίδια και στην συνέχεια δημιούργησε τις ναυτικές μάχες του AC IV Black Flag. Τώρα, το studio δημιουργεί το πειρατικό παιχνίδι Skull & Bones.

Διαβάστε επίσης:  Όταν το demo ενός παιχνιδιού άλλαξε το στυλ του StarCraft

O Guesdon είπε ότι «η Ubisoft αποφάσισε να έχει τα συλλογικά studio στην «συμπαραγωγή». Με την αρχική προσέγγιση, ήταν πάντα εφικτό να κόψουμε την δουλειά που έκανε το συλλογικό στούντιο. Με την συμπαραγωγή, οι συνεισφορές έχουν γίνει πιο σημαντικές».

Για να επιδείξει πώς έγινε αυτό με το Assassin’s Creed Origins, παρουσιάσε τον χάρτη του παιχνιδιού, με κόκκινο την περιοχή που έφτιαξε η Ubisoft Sofia, με μπλε την περιοχή που έφτιαξε η Ubisoft Signapore, ενώ η Ubisoft Bucharest ανέλαβε την παραγωγή των αρενών και του ιπποδρομίου.

O Guesdon είπε ότι «ο κόσμος του παιχνιδιού δεν θα ήταν ο ίδιος χωρίς την βοήθεια της Ubisoft Singapore και Sofia. Έφτιαξαν μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού συμπεριλαμβανομένων του κόσμου, των quests και των μεγάλων συστημάτων».

Η ομιλία του Guesdon στo Game Developers Conference περιλαμβάνει επίσης και παρασκηνιακά θέματα σχετικά με την Assassin’s Creed σειρά. Αν θέλετε, μπορείτε να παρακολουθήσετε την πλήρη ομιλία του στο GDC Vault.