Τα ψηφιακά καταστήματα στα κινητά έχουν γεμίσει με battle royale παιχνίδια που είναι αντίγραφα των PUBG και του Fortnite. Είναι αναμφίβολα μία δυσάρεστη κατάσταση για τις εταιρείες που δημιούργησαν τα παιχνίδια και παρατηρούν ότι κάποιοι άλλοι τους κλέβουν ουσιαστικά και αντιγράφουν την δουλειά τους και τα κυκλοφορούν στον κόσμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TorrentFreak, η υπομονή της PUBG Corp. έχει τελειώσει καθώς μήνυσε την μεγάλη Κινέζικη εταιρεία NetEase για την κυκλοφορία δύο παιχνιδιών – Rules of Survival και Knives Out – τα οποία στην ουσία «έκλεψαν» κάποια συστατικά στοιχεία του PUBG.

Διαβάστε επίσης:  Ο Drake θα συμπεριλάβει το Fortnite σε στίχο τραγουδιού του αν προστεθεί ένα Hotline Bling emote

Πιο συγκεκριμένα, η PUBG Corp. μηνύει την NetEase «για την χρήση του όρου Chicken Dinner για marketing λόγους και για την υπάρξη κάποιων ομοιοτήτων στα κτίρια, στα τοπία, στα οχήματα, στα όπλα, στα ρούχα, στην αρένα αρχής των match και στην συρρίκνωση της περιοχής». Επίσης στην μηνυτήρια αναφορά, η PUBG Corp πρόσθεσε «ότι κάποιοι άνθρωποι που παίζουν αυτά τα παιχνίδια στο YouTube τα προωθούν ως gameplay από το PUBG μπερδεύωντας πιθανότατα το κοινό».

Η PUBG Corp. ζητά την αφαίρεση και των δύο παιχνιδιών από τα ψηφιακά καταστήματα και επίσης ζητάει ένα ποσό για ζημιές.

Διαβάστε επίσης:  Το νέο firmware update του PS4, οι εκπτώσεις στο PS Store και οι απαιτήσεις συστήματος του Vampyr